Amúgy meg el sem kell adni a menekítéshez. Nyitod a számlát biztos helyen és transzferálod a papírokat. Aztán megnézem, hogy szedik vissza egy kajmán szigeteki értékpapírszámláról...
Akinek van 5-6 mrd értékben részvénye, csak megengedhet magának egy brókert, aki napközben a legjobb áron rácsorgatja a piacra. Értem én, hogy nap végén lehet tételt eladni, de nekem ez nem annyira menekítésnek tűnik, inkább egy (vagy több) klasszikus daytrader megtalálta magának a papírt, akik nap végén mindenképpen eladnak. Persze simán lehet, hogy tévedek.
Ha nap közben 2MRD-os forgalom van, és mégis csorgás van, akkor szerinted nap közben mit csinálnának egy 5-6MRD-os tétellel? Már rég 40k alatt lenne. A nagy kérdés nekem, ki szippantja fel ezeket a pakkokat?
az egyszeri tételek nem számítanak annyira. Mint a nevében is benne van egyszeri (jó esetben) szóval ha valaki értékeltséget néz azokat annyira nem nézi. jobban nézik a költség bevétel arányt, az egyedi tételek nélküli eredményt hitelbővülést ilyesmit. Persze Q1 ben sok a torzítás minden adó egyszerre q1 ben kerül elszámolásra amiből majd visszaírható egy része. Szóval van egy nagy minusz majd kisebb pluszok negyedévente. Remélhetőleg még így is jó eredmény lesz . Én legalábbis erre számítok
Hááááát... az utóbbi időben én nem is emlékszem, hogy jó jelentésre növekedtünk volna. Ráadásul szokás szerint teli lesz egyszeri tételekkel, adóleírással, amik miatt sosem néz ki olyan szépen mint a többi negyedév.
Sajnos még nem jött ki hivatalos közleményben az osztalékfizetėsről semmi az OTP-nek, de a napokban ki fogják tenni szerintem. Tavaly is egy héttel előtte tette ki az OTP a közleményt az osztalékfizetės rendjéről.
05.15-én OTP 26q1 gyorsjelentés hajnalban. Lassan elkezdenek rá bevásárolni. Ma még gyenge a forgalom ehhez.De jövő hét elejétől jöhet a vásárlás. Egyébként érdekes, hogy április 20-tól kezdve a normál kereskedés utolsó kötését a zárószakaszban jelentős mennyiséggel, jelentősen lerántották. (Lehet, hogy NER-es OTP pozikat váltottak át bármilyen könnyen -külföldre- mozditható devizára.)
Ne higgy el mindent az AI-nak! Az április 10-i tulajdonosi megfeleltetés az április 17-i közgyűlésen való részvételhez kellett és az április 8 is full hülyeség.
OTP részvényesek ide!