Érdekesen zajlik a nap. NQ elindult északnak, napos kitörés. Olaj Brent felment 100 fölé. A kettő nem stimmel, mert ha olaj Up van, akkor indexnek esnie kellene, relatív ugye. WTI-ben amúgy napos dupla tető van 92-vel. Beszakadás gyanús. DAX -0.2%. NQ +1,2% DJ +0,9% S&P +0,9% OTP -1% (BUX-ot nem néztem) OTP-t a GAP várja, 42100, illene legalább megpöckölnie.
a német tőzsdéhez még nagyobb tőkét kéne szereznem :D maradok otp, de diverzifikáción már én is gondolkozok. Most perpill még otpre figyelek, és hirtelenjébe nem is tudom hol lehet ez az alj... közben irán bejelentette hajlandóak folytatni a tárgyalásokat ha az usa feloldja a blokádot..... vicces az mindkettő fél békét akar csak még megy a faszméregetés.... amint megmérték kié a nagyobb a tőzsde ugrani fog . Csak előtte még ne szakadjon be :D Most 50-50% rv és certim van... ennyi rvm még sose volt egyszerre.... certiken szeretnék még bővíteni de nem tudom hol.
Én semmit sem javasolnék. Azt nem lehet szamonkérni. ☺️ Én full poziban vagyok és ha csorog várok. Akkora mozgások vannak a papírban, hogy nem lehet rá szorosabb stop-ot rakni. Én optimista vagyok Oti kapcsán. Ma is vettem egy kis 120-at. Minden körülmény északnak hajtja a hajónk. Csak Trumpli meg Irán ami zavaró tényező. Ha ezek nem volnának, a Tisza tervekkel és ígéretekkel, egy esetleges felminősítéssel, az Oti funda, a tartalék egy esetleges akvizicíora, srv... Számomra mind vételt jelent. Persze egy 40k feletti papírnál pár ezer mozgás benne van. 8000-nél 3-400-at mozgott. De itt már ez a pár százalék. Csak csúnyán fest, a kijelzőn. - 1000ft... Jaj istenem. (én sem szeretem) MOL-nál lemegy kétszázat, az az 5%. Nalunk az 2000 Ft (aprót nem számoltam) Ha csúnyán fest a mozgása eladom. Ez nem egy old timer Camaro, hogy nem tudom visszavinni. 😆
Tudjátok mi zavar? https://www.investing.com/commodities/brent-oil Macus most miért nem kérdezed? Miért megy az olaj felfele, Ha Irán hajlandó lenne tárgyalni, ha USA feloldja a blokádot? Hát mert az olaj longokat nem a legalján illik kidobálni, hanem azelőtt, hogy jó hír jön. Tehát SHORT CLOSE, LONG PUMPA, csattogjanak azok a short stoppok. És a hír előtt 1-2 órával masszív long zárás + short open.
Helyesen: Némi nehézséget okoz majd, hogy Frankfurtban az OTP csak "periférikus" papír, nem is OTP certikre koncentrálok, viszont ott nem csak egy "zászlós hajó" van, lesz miből észszerűen válogatni!
Nyilván az én hibám, hogy a BÉT-en kizárólag az OTP long certijeivel szándékozom kereskedni, de ennek nyilvánvaló oka van. Azt viszont meguntam illetve sok pénzem bánja, hogy a jó OTP certikbe sold out okán nehézkes visszaszállni (a K&H-nál pedig certi vételre nincs piaci áras megbízási lehetőség), ezért megfontolandó, hogy zárjam -e egy új ATH-nál. Jobbnak találtam, hogy keresek egy olyan lehetőséget, ahol nem kell a ki- és beszállás nehézségeivel kűzdenem, gyakorlatilag bármikor megtehetem. Némi nehézséget okoz majd, hogy Frankfurtban az OTP csak "proiférikus" papír, nem is OTP certikre koncentrálok, viszont ott nem csak egy "zászlós hajó" van, lesz miből észszerűen válogatni!
OTP részvényesek ide!