En is jobban orulnék egy europai banknak, de 3.5 milliárdért ilyet talán nem lehet találni. Az uzbég vétel sikeres, bízok enne, hogy majd a kazak is az lesz.
Nem igy latom. A nemetek is mozgolodnak kazahoknal . Jo megterulese van . Illetve jo profitot hoz . Ha nem lenne meg ugyis csak a penzhegyen ulne a bank. Szoval szerintem abszolut jo . Ha osszejon akkor meg el tudnek kepzelni kisebb akviziciot tovabb novelve a sulyt a kazahoknal. Tovabba uzbegeknel is kisebbeket. Aztan kezdeni elolrol a gyujtogetest valami nagyvadra europaban. Esetleg ukranoknal majd
Saját véleményem egyebekben, hogy ha létrejön a kazah akvi, az nem lesz olyan meglepő, viszont nekem részben csalódás is. Valahogy abban bíztam, hogy egy "normális" bankot vesz a cég. Értem én, hogy ott nagyobbak a lehetőségek, de az már igencsak Ázsia, közel az oroszokhoz az is, szintén kockázatosabb térség. Nem vagyok oda-meg vissza ha ez megvalósul, remélhetőleg a piac jobban fogja fogadni.
Furcsállom, hogy jelenleg nincs hatása az akvi hírnek (persze pozitív értelemben... :) az árfolyam emelkedésre. Valahogy mintha az egész bux bealudt volna. Illetve volt még a Raiffi október 3-i ugrása a korábbi csúcsa közelébe, amit mi itt "kihagytunk". "Elvileg" e két hatás hatására :D legalább nekünk is a korábbi csúcs közelében kellene valahol lébecolnunk. Valahogy most olyan semmilyen a helyzet, vagy az van, hogy most a piac egyrészt jobban árazza a térségi kockázatokat, vagy tud jobb lehetőségeket és lejjebb csúsztunk a vonzónak tartott területek között.
"Jelentős céláremelés érkezett az OTP-re. AZ HSBC a korábbi 32 200 forintról 37 500 forintre emelte a magyar bank 12 havi célárát. Az OTP részvényeit továbbra is vételre ajánlják." Forrás: Eqi
Marmint mit kene latni , hogy akviral a bank aztan jol beesik az arfolyam? Vagy hogy jo dragan vesz bankot a papi? Egyik se realis …. Akviziciora inkabb emelkedni fog az ár meg mondjuk 2 mrd korul lesz mint a luminore lett volna . Teljesen realis ar 800-900 milliard forint . Evi 120-150 mrd profit ami javithato , illetve jo szinergiak keletkeznek az uzbeg bankkal. Tovabba taptalajt ad a tovabbi keleti terjeszkedesnek. Ami megjegyzem igencsak jovedelmezo ….
OTP részvényesek ide!