Én is így csinálom, azzal a különbséggel, hogy kicsit nagyobb tőkeáttételű certiket tartok. Pl. A TL108-am 73% pluszban van, veszélyes, de szépen hoz. :D
Az OTP már reagált is"A Kúria a 2025. július 14-én közzétette jogegységi döntését az Európai Unió Bírósága 2025. április 30-i, devizahitelek elszámolását érintő iránymutatása alapján. A Kúria a döntésében megerősítette az OTP Bank korábbi álláspontját, amely szerint"); background-position: 0px 6px; background-size: 18px 13px; background-repeat: no-repeat; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; font-style: italic; padding-left: 25px;">az Európai Unió Bíróságának ítélete nem terjed ki általános jelleggel valamennyi devizaalapú kölcsönszerződésre.A döntés kizárólag csak azon eseteket érinti, ahol a fogyasztói devizahitelt nyújtó pénzügyi intézmény árfolyam kockázatról szóló ügyféltájékoztatása nem volt megfelelő és emiatt a bíróság kimondhatja a devizahitel szerződés érvénytelenségét (semmisségét). Az Európai Unió Bíróságának ítélete és a Kúria mostani jogegységi döntése az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank korábbi devizahitel szerződéseit nem érinti, mivel az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank devizahitel szerződéseiben az árfolyamkockázat bemutatásának módja és"); background-position: 0px 6px; background-size: 18px 13px; background-repeat: no-repeat; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; font-style: italic; padding-left: 25px;">az ügyfelek által aláírt, az árfolyamkockázat megértéséről szóló nyilatkozat tartalma megfelelő volt,amit több száz bírósági ítélet is alátámasztott." https://www.portfolio.hu/bank/20250715/dontott-a-kuria-a-devizahitelekrol-az-otp-maris-gyozelmet-hirdetett-774475
Senkinek nem ajánlok semmit, viszont én: - nyolcadikán a TL105-ös pakkomat átkötöttemTL106-ba, - tizenegyedikén pedig TL107-ből vásároltam egy keveset.
Nincs is sértődés. Kicsit máshogy rajzoltam. Az alapvető vonalak ott vannak, ahol az előzőn (csökkenő tetők, emelkedő aljak) És ki tudja megmondani, hogy innen lefordulás vagy kilövés jön? Aki jelenleg gondolkodik rv/certi vásárlásban, annak Te ajánlanád az OTP-t most vásárlásra vagy sem?
A bíróságokra nézve kötelező döntés – az uniós ítélettel egybevágó módon – kimondja, hogy az adósoknak a folyósított kölcsön összegén túl minden pénz visszajár, amennyiben az úgynevezett kockázatfeltáró nyilatkozat tisztességtelen volt, vagyis, ha nem kaptak megfelelő tájékoztatást.
Nem "ennyire egyszerű", de valamilyen elképzelést érdemes társítani a kereskedéshez! Aki egy egy-két százalékos elmozdulásból meg tudja ítélni, hogy kell -e nyitni vagy zárni, az keressen privátban, mert nagyon érdekelne a tudása! Aki beszólásra kereskedik, annak sok sikert kívánok!
Rajzoltam egy OTP hetest: https://kephost.net/p/MjAwODU1OA.png Rajzoltam egy impulzív csatornát: zöld. Rajzoltam egy kevésbé impulzív csatornát: kék És rajzoltam ferde aljakat összekötő - korrekciós csatornákat: piros vékony fekete vonallal jelöltem az aktuális "ékeket/háromszögeket" ki minek nevezi, hívja. Amit látni, sokadik hetes alj emelkedik, az utolsó 3 kb. egy szinten toporgott: 28050/28100/28070 (az utolsó 2 már csökkenő, még ha kicsit is) Így nézve reálisnak tűnhetne egy zöld sávtető megrakétázás: 30000-31000. Ehhez a piros-kék találkozását át kell ütni a "Trendirányú" kitöréshez, amihez forgalom sem ártana.
Tavaly 2024 teljesen ilyen volt, november elejéig. Nincs semmi meglepetés. Longos minek zárna, ha nem esik? Meg kell húzni egy stop határt, ahol SELL. Ha ezt a határt nem lépi át (lefele), addig tartás javasolt.
Amikor ilyen nagyon alacsony forgalmommal mentünk nem is tuom melyik évben háború után araszolgatott? Na még akkor is több volt a forgalom mint most......
Szerintem te vagy, de az most mellékes. Valószínűleg a tőzsde lényegét nem érted, de kicsit segíteni szeretnék. Ez nem úgy működik mint otthon, hogy az van amit te akarsz, vagy kivetítettél magadnak. Ez egy sokszereplős történet, itt alkalmazkodni kell nincs mese ha nyerni szeretnél és kevesebb rennit szedni. Ez van. Olvasássál könyveket (tudod, papírból csinálják, sok-sok betü van benne...) ami a tőzsde működéséről szól. Hidd el, sem a hiszti, sem a rennie nem fogja az álmadnak megfelelően mozgatni a csártot. 😉
OTP részvényesek ide!