Az EU hozott valamiféle döntést tegnap a devizahitelekkel kapcsolatban, mely szerint a magyar bankok törvényellenesen jártak el és vissza kell állítaniuk az eredeti állapotot. Ha nem teszik, az EU kötelességszegési eljárást indíthat, melynek vége hasonló birság lehet, mint a migráció esetében. Ez a döntés vajon befolyásolja az OTP és más bankok árfolyamát?
Gyorsjelentés rally aztán egy osztalèkfizetès rally, május vègèn jön az újabb prèmium állampapír kamatkifizetès, közben nyugati tőzsdei hangulat is jó. Bőven meglehet a 28 ezer májusban. Szvsz.
Ez a szitu most olyan, mint a mesebeli okos lány. Hozott is meg nem is. Új csúcs is volt meg nem is. Azt a mindenit! :) Bíztam egy ATH-ban, ami csupán a záró árat tekintve meg is történt, viszont a felszúrást jelentő 27000 még mindig tarja magát. Egyrészről talán jelentősebb az, hogy a mindenkori záróárat tekintve tegnap csúcs volt. De ennek csak a mai nyitásig lesz jelentősége, folytatódjon bárhogy is az ár. Tekintve, hogy a hangulat még mindig kitart, a DAXli tegnap is felefelé kunkorodott, ma ismét azt gondolom, hogy Otika végre nekigyürkőzik a de jure ATH megdöntésének. A dax már elképesztő módon lassan szintén csúcsdöntésre készül. Nem látnám okát, hogy OTP ne próbálja meg. Jó jelentésre számítok, a funda háttér adott hozzá. Összességében csak azt tudom mondani, hogy a legehetőség és az esély is adott, már csak be kell lőni a gólt. :) Gyerünk Otika meg tudod csinálni! :)
Nem biztos, hogy "olcsó" certit kell venni, de az sem, hogy ki kell várni amíg kiütik. Egy biztos, minél magasabb a tőkeáttét, veszély esetén annál hamarabb kell meghozni a megfelelő döntést.
Ebben nincs vitánk. Volt elég sok pénzem usa ETF-ekben, kimondottan a diverzifikálás miatt. Még a pánik előtt eladtam egy kis profittal, de nem érzem a vágyat, hogy újra pozíciót nyissak. Az OTP már régen a pánik felett van, az SP500 meg messze alatta.
Ez így van, aztán azt láttuk, hogy a diverzifikált (csak bux) portfólió is ugyanúgy megrogyott egy világ pánikra (ennyi erővel lehetett volna 100% OTP is), és talán minden papír közül az OTP heverte ki legzökkenőmentesebben az esést.
Szerintem azt fontos látni, hogy a certi az sokkal közelebb van a ruletthez, mint a befektetéshez, mivel egy-egy piaci kilengésben, hullámban tud nullázni. Miközben egy részvény, ha alapvetően a funda rendben van azért 1-2 éves rosszabb periódusokat leszámítva pedig azért stabilan számítható, mennyit 'ér'. Ezzel sincs baj, de szerintem tök sokan úgy certiznek, hogy valójában nem mérik fel, hogy az sokkal inkább kockádobás vagy rulett, mint befektetés. Bármikor, akár holnap is jöhet olyan esemény, ami miatt az OTP újra 20.000 lesz, mint ahogy jött is áprilisban. De ettől még 2-3-5 éves távon iszonyú jó eséllyel egy nagyon jó befektetés.
Szerintem ez nem fanság kérdése, bármekkora van vagyok, sosem tartanék 25+%-nyit egyetlen papírból sem, az én befektetési filozófiámmal nem fér össze. Ettől függetlenül az OTP 'A' legnagyobb pozim most már több éve, 10% felett (de 20% alatt).
05.22-re emlékszem, de nyilván van aki tud pontosítani
Törölt felhasználó2025. 05. 05. 18:01
Kedves Topik-társak! Tudna valaki segíteni egy "kezdőnek"? Nem találom mikor (milyen dátummal) forog utoljára osztalékkal az OTP részvény. Van erre valahol info a többi részvény esetén is? Segítségeteket előre is köszönöm!
OTP részvényesek ide!