Nekem jó a felfele is, kiszórom akkor még a maradékot, lefelé esik meg veszek újra, nem volt rossz ez a tl95 ezer Ft alatt a pánikban. Oda tuti nem megy már le, de egy 18000-ig lenézés simán benne lehet, esetleg kicsit alá, akkor újra tankolok.
:)) ennek most örültem is meg nem is :))) Nem azért várom a rotyit mert ilyen beállítottságú vagyok, hanem mert próbálom az események valószínűségét megbecsülni és a korábbi változásokat lefordítani a mostani helyzetre. Volt nekem longom is, anno még 17 alatt volt long certim, és akkor azt is írtam h feljebb fog menni. Hogy miért nem tartom longra? Mert nekem túl unalmas. Na de visszakanyarodva. Nem mondanám hogy rotyi lesz, ha 1., az indikátorok nem ezt mutatnák: hetes macd, wavetrend oszcillátor, rsi. Trendben van, de gyengül. 2., 2023.januártól 2024 januárig ment 8600-at, 10k-ról indult. Most január óta ment 3000-et. Tehát a tavalyi emelkedés 35%-át tudta “csak” összehozni közel 7 hónap alatt. Nyilván ez önmagában nem egy rossz teljesítmény ha csak ezt az évet vesszük, de a tavalyival összehasonlítva eddig gyengébb. Tavaly 2 nagy zakó is volt, idén még egy se. Ath-ig van még benne 1000 forint, ami egy kínai nagy fal. Na de összességében, ha az indikátorok nem mutatnák azt, hogy le fog fordulni, én se mondanám ezt; illetve majd amikor azt fogják mutatni hogy megindul, akkor én is azt fogom mondani és nagyobb longos leszek mint itt az egész társaság együttvéve :))
Na ennyire nem merek belevenni mert nincs ennyire idom nezni se. Most van 2 ezer certi aztan varom a tetozest. Szerintem még nem most van , bar messzi meg a jelentes par szaz eses lehet még gy araszolunk szepen a 19 re. Nekem sz is jo. Ha lemenne vennek , ha fel akkor eladok valahol es varom az ujabb beszallot.
Nekem már csak 500 van, ma lehetett szórogatni százasával a tl95-öt 1500 fölött :) A legviccesebb az volt, mikor eladtam 1557-en ( ha jól emlékszem), záró előtt pár perccel és 1470-en meg kaptam vissza rá 2 percre :D
Na pont ezeket játszottam meg 3 hét alatt, de nem nagy rv számmal (160db) régebben vettem 17030-on eladtam most pénteken vagy hétfőn azt hiszem 18300-on (nem 18600-on). Kedden visszavettem 17590-en. Jelenleg ugye 18240. Már jelenleg több mint 100000 haszon van rajta. Most azon gondolkodom, hogy, ha elmegy 300-ig megint eladom és lejjebb visszaveszem. A kérdés azonban az hogy meddig ugrál le fel. Figyellek benneteket már nagyon rég, de még kell mondjam, hogy az a sok "rajzolgatás" várakozás elemzés jó hírek nem jó hírek tapasztalatom (9 hónap) szerint mit sem érnek a megérzés és a szerencse faktorhoz képest. Ahogy te is írod 500+ 500- hoz mozgáshoz azért kell szerencse is. Remélem nem voltam tiszteletlen veletek amiért így vélekedem. Minden tiszteletem azoké akik megrajzolnak ilyen olyan ábrákat amiből lehet következtetni arra, hogy merre tart a kereskedés. Figyelem is őket, de ehhez több évnek kell eltelni, hogy értelmet nyerjen. Ja és ez ráadás ként a Magyar tőzsde! Ami inkább reagál a politikára, mint a piac rezzenéseire. Értem ezt pl a Richter részvényeire. Jó spekit mindenkinek hétfőre remélem marad a long trend, de majd meglátjuk...
Te valami fura fonák gondolkodású fickó vagy akit a legjobban kedvelek itt ezen a fórumon. Aki nyáron folyton a jégesőről beszél és amikor bejön, akkor “én megmondtam”, de jégeső is csak néha van és az is csak néhol. Valami fura oknál fogva az összes igazi irl barátom is ilyen, mint Te, de sosem tudom megértetni velük, hogy az élet szép és teli van élvezettel és élménnyel. Ők a bukást várják, néha bejön amit várnak, de szerintem több a szép élmény mint amit elhisznek. És valamiért mindig velük vagyok, bennük hiszek és remélem meglátják az élet napos oldalát is. :) Hogy a fenében várod Te mindig a rotyit egy long trendben és nem látod, hogy hegynek fel jobban keresnél? :)
Minél nagyobbat megy, annál nagyobbat fog esni :) az a fránya százalék ugyebár :) Szerintem aki itt vesz az 19-re húz lapot, de mindenki maga dönti el. A régi certik jól hoznak, lehet azt tartani, nem mondom hogy el kell adni. Amúgy ez jó elmélkedős kérdés...long trendben mikor merül fel vajon a gondolat, hogy vége lehet a trendnek? mit tekintünk annak a pontnak ahol fordul ha éppen még benne vagyunk?
Ezzel tudod mi a baj? Nezzuk mashogy … elobb utobb fog esni egyetertek , de nem mindegy honnan. Mert mondjuk innen vegyunk shortot ? Fog esni annyit hogy megerje ? Vagy kockaztassuk hogy eladjuk a longot es megindul fel? Ha elindul fel meddig ? Mikor tudunk beszallni? Beszallunk akkor megy fel ? Vagy pont onnan fog esni? Melyiknek van nagyobb eselye? Hogy esik vagy emelkedik ? Jelenpillanatban azt mondom johet egy ket szaz eses, de megeri megjatszani? Nem hinnem. Ha esne vennek hozza longot. Jelenleg tobb a pozitiv kockazat mint a negativ. A negativ hirt letudtuk , atmeneti zaj volt kb es ennyi. Jon e megegy ekkora zutty? Nem hinnem , esett e eleget? Azert mentunk 18600 rol 17200 ra 1400 eses, long trendben vagyunk szoval nem fogja megnezni ismet. 18 mar egy combos tamasz azota ugye. Es valoban boli tetoig van még hely, rsi bírja, jon a jelentes, johetnek egyeb jo hirek, mnb kamatcsokkentes, fed kamat csokkentes, orszagminosites igy mar marad. Szoval mehet a tokoles , de jelentesre nincs kizarva egy 19 k es az kevesebb mint egy honap , még srv is van (amit kibovithetnek)
Én ezt a sávalj vételt, meg sávtető eladást soha nem értettem… 1: nem tudod, hogy a mi sáv alj. 17105 előtt lehetett tudni, hogy onnan pattan? Nem. 2: sávtető: eddig van egy 18600-as szintünk. Ha legközelebb eléri a 17105-öt öngyilkosság beállni venni. Sávtetőnél ugyanez. Ha breakeli és visszatesztel után pattan akkor soha nem áll meg. Short pozinál alapszabály, hogy megvárod a szinttörés visszatesztelését és ha megint letöri akkor veszel fel pozit. Előbb utóbb valamelyik irányba ki fog törni.
OTP részvényesek ide!