Csorgunk szépen lefelé, csak így tovább! Juhé! :) Tudom sokaknak ez most nagyon fájni fog, de minél hamarabb lecsorgunk, annál gyorsabban túl leszünk rajta. Szóval remélem lehet lassan készülni most már a bevásárlásra is. :)
7000 környékéről emlékszem lement annak idején is és 3000-5000 között nagyon sokáig volt...3 évig minimum.....De arányaiban az azt jelentené, hogy most 8000-13000 között kellene hullámoznia, ezzel szemben egy 1500 FT-os sávba ragadt....nagyon szűk....
Nagyban függ ettől a hülye háborútól. Van aki azt mondja évekig húzódik ez az egész. Valljuk be ha véget érne a háború akkor se akarna ezután putyinnal üzletelni senki. Más megoldás kell de egy év alatt nem lehet. Sok év kell bármihez legyen az szél, nap, stb., vagy más források, afrikai, iráni olaj... Abban lehet a megoldás kulcsa hogy Putyint vagy elteszik láb alól vagy puccsal új vezetése lesz az országnak , aki ismét közeledni akar a nyugathoz. Ekkor el tudom képzelni hogy visszatérnek a nyugati cégek oroszhonba, meg megindulnak a kapcsolatok újra. De amíg Putyin lesz hatalmon nem számítok semmi jóra, a magas gázár neki kedvez, valszeg nem egy év alatt teszik tönkre a szankciók Oroszországot, ehhez is sok év kell, de annyit meg Európa nem fog kibírni, már ez az egy tél is micsoda kínkeservesnek néz ki. Azért ne adja el senki a részvényt, mert egyszer majd arra ébredünk hogy a katonaság megpuccsolta Putyint és minden kilő az égbe. Addig valahogy ki kell tartanunk.
Beverik szokás szerint. Amíg az unió ki nem jelenti hogy jöhet a pénz addig esni fog ez. 100 Ft emelkedés max aztán nem bírja bezuhan rögtön. Erre írtam este hogy minél később van pénz annál lejjebbi árfolyamon találja majd magát az OTP, ha most jönne akkor nem lenne már újabb covid alj, de ahogy telnek a hetek meglesz megint és a téltől függ majd sok minden magas gáz, kamatstop elengedés, infláció, bezáró cégek akik nem tudják fizetni az energiát, vagy 30-40-50%-ot emelnek, benzinsapka kivezetés, ez újabb inflációs sokk, még magasabb alapkamat, még magasabb törlesztő, és így tovább, ez az egész egy öngerjesztő folyamat. Ha idén nem lesz megállapodás az OTP örülhet majd ha 7-essel kezdődik a rv árfolyam.
Tavasszal még sokan hittünk benne hogy ez is egy X napos háború lesz, aztán elkezdett egyre rosszabb és rosszabb lenni minden. Mai fejjel nyilván én se ugrottam volna bele, alapból mínuszban vagyok a részvényekkel, hát még ha azt nézem hogy mennyi nyereség maradt el ha pmápot vagy dkj-t vesz az ember
OTP részvényesek ide!