Topiknyitó: kenyeres2 2025. 11. 22. 11:54

ORBÁN VIKTORT KEDVELŐK!  

Mert az igazság mindig győz!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tom122 csütörtök, 13:52
Előzmény: #6126  euler
Nem az egy párt rendszerrel van a gond hanem azzal,hogy kik vezetik azt a pártot,a Fidesszel sem lett volna probléma ha azt értelmes,erkölcsös emberek vezették volna.
Vackoros csütörtök, 13:51
Előzmény: #6134  kenyeres2
Így van amit a ezek a mocskok, amit Álmos is művelt nem csodálkozom. Szerencsére egy bukott fidess-es bérenc ő is. 4 éves elnöksége hamarosan kuka így mehet a levesbe!! Most már látja a rohadék, mit tettek gratulálok. Te meg folyamatosan sétálsz a faszerdőbe neked is gratulálok!! 
sasa44 csütörtök, 13:41
Előzmény: #6131  Magicmaan
Nem kötelező megszavazni.
Amúgy választási ígéret volt...
Ha valamelyik Tisza képviselőnek nem tetszik, mehet máshova dolgozni. Le lehet mondani.
Ilyen egyszerű.
Magicmaan
Magicmaan csütörtök, 13:29
Előzmény: #6133  Ahham
Ahham, jah.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 13:24
Előzmény: #6135  offshort
Nem egészen érted jól.
Mindkét (vagy minden oldal) kifogásaival egyetértek.
Látom, hogyan építette le az mszp, szdsz és a fidesz a demokráciát.
Következetesen karhatalmi harcászatról beszéltem és nem rendőri túlkapásokról.
Említettem azt is, hogy a fidesz a parlamenti választásokat is egyfordulóssá alakította. A demokrácia leépítésének fontos mozzanata.
Nemcsak látványos javítások bemutatását várom, hanem legalább egy nyomorult látvanytalan javítás megnevezését. 
Például azt, hogy a pártlistás küszöböt leviszik 3, 2 vagy akár 1%-ra. Vagy eltörlik, hiszen amúgy is van egy természetes küszöb, amit egy szem képviselő bejutásához is el kell érni.
offshort
offshort csütörtök, 13:02
Előzmény: #6128  Dehogynincs
nem akartam már ebbe a témába észrevételt tenni, most mégis! 
ha jól értem eddig 3 dolgot kifogásoltál 1991-től. 
-a horn kormány az önkormányzati választást egyfordulósra alakította
(amiről te is megjegyzed, hogy nem jelentős) 
-a parlamenti küszöb 4%- ról 5%-ra emelése , 
(ami szerintem szintén nem jelentős) 
és a gyurcsány kormány alatt történt oktober 23-i rendőri túlkapásokat! 
(aminek az előzményeit nem akarod figyelembe venni!) 

és érdekes dolgok is történtek, az MDF-et a fidesz bedarálta, és utána a FKgP-t is! 

amikor már a demokrácia alapjait , gerincét felépíti egy társadalom, 
akkor már igen nehéz látványos javításokat bemutatni! 
amiket te a kérdéseid alapján elvársz, azok már jogyszabályváltoztatások, esetleg törvényváltoztatások, 
viszont ezeknek utána kellene keresgélni , ami igen aprólékos munka és eléggé időigényes lenne! 
(de csak 1 példa, az érdekvédelmi szervezetek, szakszervezetek elég nagy erőt képviseltek)
én speciel az 1990 utáni időkben nem figyeltem a politikai történéseket kb 2004-ig, 
mert azt gondoltam hogy automatikusan felzárkozunk austriához 10-20 év alatt,  
(talán antallnak is volt ilyen joslata) 
sajnos naiv voltam!  
2010-től a lehetőség meg lett volna rá, de orbán és a fidesz elbaszta! 
kenyeres2
kenyeres2 csütörtök, 13:00
ÁLMOS PÉTER LEGMARKÁNSABB KIJELENTÉSE AZ ELLÁTÓRENDSZER ÁTALAKÍTÁSÁT ÉRINTETTE, 
A KAMARA IGAZGATÓJA UGYANIS NYÍLTAN KIMONDTA, 
HOGY ELKERÜLHETETLENEK A KÓRHÁZ BEZÁRÁSOK.
Táncdal fesztivál kezdődik.
Ahham csütörtök, 12:47
Előzmény: #6132  Magicmaan
A fidesz idején magasak voltak a bérek, mégis mocskos korrupt tolvaj férgek voltak. Pont ők cáfolták, hogy a bérek magassága és a korrupció között nincs kapcsolat.
Magicmaan
Magicmaan csütörtök, 12:38
Előzmény: #6131  Magicmaan
Nem értem az egészet. 
Tisztességes fizetést kellene adni, mivel komoly szerepvállalás és felelősségteljes pozíciókról van szó. Pont ez növeli a korrupció kockázatát. 
Bocsánat a hasonlatért (nem lealacsonyítva ezzel senkit), de kis túlzással egy LIDL-is raktáros bére lesz... a felelősségi hatásköre sokkal, de sokkal nagyobb egy képviselőnek.
Magicmaan
Magicmaan csütörtök, 12:31
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260528/meglepi-a-tisza-part-jelentosen-csokkentik-a-politikusok-fizeteset-839606
Belenéznék a Tisza képviselőinek a fejébe most 😃
"Én elmentem a vásárba fél pénzzel..."
🤣🤣🤣
offshort
offshort csütörtök, 12:13
Előzmény: #6127  kenyeres2
jajaja, a néni szépen leírja hogy a fidesz hálálkodjon "istennek" és imádkozzanak! 
(ez valószínű hogy hatékony lesz, mint eddig a történelemben bármikor! 
aztán még hálálkodik hogy a fidesz zsellér, jobbágysorba taszította 
és szeretné ujra hatalmon látni a fidesz közpénzből felhizlalt ujkulákjait! 

döbbenet , ..... és észre se veszi hogy a tolvaj orbán egy szimpla köztörvényes bűnöző! 

jo hogy beraktad ezt kenyérmorzsi, ebből is látszik a fidesz folytatjuk szlogenje! 
ott folytatják, ahol 2002-ben elkezdték a szabotálást, események értékelésének csúsztatását, ferdítését, 
gáncsoskodást, lejáratást, hazudozást! 
amugy drukkolok hogy kerüljön elő orbán a bujkálásából, habár már lehet hogy valahol külföldön menekül! 
majd lehet hogy kaptok az emigrációból egy üzenetet: "legyetek bátorak" ! :)) 
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 11:55
Előzmény: #6127  kenyeres2
Én is isteni gondviselésnek érzem, ami április 12-én történt.
De ellentétes szemszögből. 
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 11:49
Előzmény: #6125  Istvan78
A jogharmonizáció miért építi a demokráciát?
Az eu tiltja a halálbüntetést a tagállamainak. Demokrácia viszont van olyan államokban, ahol van halálbüntetés.
Mondj olyan akár jogharmonizációs, akár jogharmonizáció nélküli olyan lépéseket a vörös hadsereg 1991-es kivonulása óta, amivel a politika (a politikai elit/söpredék) a demokráciát növelte!

euler
euler csütörtök, 11:31
Két héttel a Tisza-kormány megalakulása után Márki-Zay Péter már hangot váltott, attól tart, hogy Magyar Péter egypártrendszert épít:
„És itt megnyílik a lehetőség a Tisza Párt előtt, hogy a parlament, a köztársasági elnök meg a különböző méltóságok után az önkormányzatokat is elfoglalja, és akkor tényleg egyszínűvé lesz az ország, akkor egy új egypártrendszerben leszünk. 
És őszintén szólva ez nem az, amire szavaztunk áprilisban.”
.
"Őszintén szólva" benne volt ez a pakliban áprilisban is ... Talán szólni kellene, talán Márky-Zaytól komolyabb embereknek is ...
Istvan78 csütörtök, 10:26
Előzmény: #6118  Dehogynincs
Nem tudom mi a fenéről beszélsz, még mindig nem érted, hogy én arról beszéltem, hogy volt a rendszerváltás óta olyan momentum IS, amikor pártok, kormányok építették a demokráciát, ez pedig az EU politikai jogharmonizációja volt. Persz hogy sajnos a pártok, kormányok zömmel rombolták a demokráciát, a Fidesz a leginkább. Ha még mindig félre akarod értelmezni a kommentemet, nem fogom folytatni ezt a vitát.:)
Mississippi
Mississippi csütörtök, 09:40
Előzmény: #6123  Dehogynincs
Ó, akkor én kérek elnézést. :))
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 09:29
Előzmény: #6122  Mississippi
Azt az ellentmondást veszem észre, hogy idézőjelek között beidézted a "lebontotta a demokráciát", de erről te beszéltél és nem én. Abban igazad van, hogy ez múlt idő, de akkor sem én mondtam, hanem te.
1990-ben kétfordulós volt az önkormányzati választás, de 1994-ben már egyfordulós az 1994. évi LXIII. törvény alapján.
Ugyanazzal a módszerrel és logikával szűkítették Hornék a demokráciát, amit Orbánék is alkalmaztak a parlamenti választások egyfordulóssá tételével.
Mississippi
Mississippi csütörtök, 09:13
Előzmény: #6121  Dehogynincs
Nem emlékszel, nem veszed észre hogy ellentmondás. Így elég szar komunikálni veled. 
"Nem látok ellentmondást, de azt állítom és hangsúlyozom, hogy Gyurcsány is leépítette a demokráciát, meg Orbán is...."
"Már a 2022-es összefogás elrajongásánál is kifejtettem, hogy Gyurcsány lassabban építette le a jogállamot mint Orbán."
Szerintem nem Hornék írták át egyfordulósra a választási rendszert, hanem orbán.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 08:45
Előzmény: #6119  Mississippi
El lehet képzelni demokráciát a ciklusok korlátozásával és anélkül is.
Ha van korlátozás, akkor az megakadályozza az egyszemélyi hatalmi piramis kiépítését.
Többször beidéztem különböző topicocba az amerikai szabályozást, ami nekem tetszik. Tetszett már jóval MP vagy a tisza megjelenése előtt is.
Nem siklottam át a lebontáson.
#6110 Az Orbán-rezsim választási diktatúra volt, de pusztán attól még nem tekinthető teljes értékű demokráciának, hogy választáson söpörte el őket a népharag.
A Kádár-rezsim is diktatúra volt, de formálisan megvolt a sóhivatalként működő parlament, ahova beülhetett Németh Miklós majd Antall József és utánuk a többi kormányfő.
MP kétharmaddal egyelőre a saját két cikluson túlterjedő vállalkozásának szab korlátot a kétharmaddal.
Nem emlékszem, hogy azt állítottam volna, hogy lebontották a demokráciát. 
Azt állítom, hogy a vörös hadsereg kivonulása óta nem látok olyan lépést, amelyik a demokráciát építette volna.

Topik gazda

kenyeres2
kenyeres2
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek