Bő egy honapja buktatok egy hatalmasat, korai lesz még a tiszások keserves ébredését várnod, főleg úgy, hogy ha a tisza mindenben az ellenkezőjét csinálja mint orbán, akkor jobb lesz minden mint a fidesz alatt. :))
A kegyelmi ügyben egyre tisztábban látunk. Lehetne ezzel hülyíteni, ha a bukott kormány nem titkolózott volna? Ha már a prolikat említed, akkor kit tekintesz a népharag által elsöpört oldalon szellemi világítótoronynak? Bayer? Győzike? Mága? Deák Dani? Vincze Emília? Kis Grófo? Gajdics? Bencsik? Azt se tudják, mi történt velük, A kormány bukásának kulcsmozzanata az volt, amikor a civilek (Pottyondyék) többszázezres tömeget gyűjtöttek össze a Hősök terére. Megjelent egy hatalmas, egységesen tiltakozó választói tömeg, amelyikkel az óellenzék (és a hatalom) nem tudott mit kezdeni. A MOL-t úgy szerezte vissza az állam, hogy a pénztártagok visszatőzsdézték a mol részvények jó részét, a kormány pedig jól kifosztotta a nyugdíjpénztárakat. Végül pedig a nyugdíjpénztáraktól elvett részvényekkel tömték ki az egyetemi alapítványokat.
Az megvan, hogy miközben a Tisza kormány, hülyíti a prolikat a kegyelmi üggyel és a Karmelitával, aközben szép csendesen lenyúlták az egyetemek vagyonát, mint annó a koébredésük? Emellett elfogadták a migrációs paktumot, és eladásra készítik elő a Fidesz által nehezen visszaszerzett állami vagyont, mint a MOL, az MVM, és a reptér. Nincs ebben semmi meglepő. Azok a globalista tőkések, akik tízmilliárdokat költöttek ennek a hazaáruló bandának a kormányra segítéséhez, azok most kérik kamatostól a pénzüket és a kollaborans tiszás ügynökök segítségével kipucolják a magyarok kasszáját! És a tiszások még mindig aléltan tapsikolnak a pszichotörpe celebnek! Hú de keserves lesz az ébredésük.
Az usában a két ciklusnyi korlátozás nemcsak Franklin D. Rooseveltről szólt 1951-ben, hanem arról, hogy helyes volt az a hagyomány, amelyet George Washington teremtett meg azzal, hogy a második ciklusa után lemondott és nem vállalt harmadikat. Ez a két ciklusnyi korlátozás nálunk ahhoz is hozzájárul, hogy ezentúl kevésbé legyen érdemes úgy kormányozni, amit elszámoltatásnak kellene követnie és ne az egy személyre épülő hatalmi piramis kiépítése legyen a cél. A vörös hadsereg 1991-es kivonulása óta ez lenne az első olyan lépés, amelyiket a demokrácia irányába teszünk. Eddig azon folyt a vita (itt a topicokban is), hogy Gyurcsány vagy Orbán építette-e le gyorsabban vagy hathatósabban a demokráciát és mindkét oldal hosszasan tudta sorolni a példákat.
Magyar Péter felszólította Novák Katalint,mondjon le. igen igaza van-mivel lemondott és -aláirt olyat ami bűncselekmény -le kell mondania-bejárónőt-házat -kocsit. milyen jogon kapta meg?más bűncselekményt -tesz és börtönbe megy
"De ha száműzetésbe menekül az elszámoltatás elől egy olyan országba amelyik nem adja ki, már az is elégtétel. A családi vagyon elkobzása mellett persze - ezt meg én teszem hozzá mint minimum elvárást." . Bocs de ez sok embernek nem lenne elég h számüzetésbe menekül! (ov) Szándékosan leépítette a demokráciát és szétlopta az országot a stromanja utján, hogy csak két legynagyobb szemétséget említsem! A családi vagyon elkobzás az lölö és ov vagyonelkobzását kell hogy jelentse! A "fönök" pedig letöltendő éveket kell hogy kapjon! Igy lenne igazságos! A cikk mondanivalója röviditve. . (az más kérdés, h szerintem is le fog lépni külföldre, ezért kellett volna már rég eljárást kezdeményezni ellene, plusz lakhelyelhagyási tilalom, ugyanígy lölö, mato, rogán, tiborc ....stb)
Kösz, hogy idézted amit állítottam. :) Tehát szerinted az eltiltás se kellene, az elszámoltatás meg lehetetlen, mert "nincs Magyar Péternek riválisa". Szerintem meg elszámoltatás és rivális is kellene ha tényleg jogállamot és demokráciát akarunk.
Dehogynem a cikk arról, szól amit leírtam, csak mást olvasol bele. "Márpedig a látszat az, hogy Magyar mégcsak nem is azért tartja
fontosnak, hogy első intézkedéseként Orbánt eltiltsa a miniszterelnöki
poszttól, hogy lehetséges riválisát (tegyük hozzá, hogy immár egyetlen
riválisát) adminisztratív úton megfossza a visszatérés lehetőségétől,
hiszen egy valódi elszámoltatás és törvényes felelősségre vonás esetén
ez úgyis megtörténne. Orbánt az alkotmányos rend megdöntése miatt,
államellenes bűncselekmény miatt, valamint köztörvényes bűncselekmények
miatt a vagyonelkobzás mellett élete végéig tartó börtönnel fenyegetett
cselekményekért lehet és kell felelősségre vonni. Ez tartaná őt távol a
hatalomtól, nem az időbeli korlátozás. Ezt pedig Magyarnak tudnia kell." Erre épül, az egész cikk. Mivel erre épül így az egész hiteltelenné válik, mivel mint írtam NINCS MAGYAR PÉTERNEK riválisa, ha tetszik ha nem. Az, hogy 4 év múlva lesz-é az majd kiderül, de biztosan nem az orbán és nem a fidessből fog kikerülni. Hangsúlyozom nincs rivális, még Klárika sem. Semmi lelkem nincs rajta a tényeket írtam le.
A cikk kifejezetten Orbán elszámoltatásáról szól, nem "belekeveri". Azt mondja, hogy úgy felelősségre kell vonni, hogy erkölcsileg - de inkább büntetőjogilag - se legyen lehetősége visszatérni. Ez a megoldás, nem az alaptörvény módosítása miatta. De ha száműzetésbe menekül az elszámoltatás elől egy olyan országba amelyik nem adja ki, már az is elégtétel. A családi vagyon elkobzása mellett persze - ezt meg én teszem hozzá mint minimum elvárást. . Jól látod, hogy ezt el fogja szabotálni MP, ettől némi disszonanciát érzel és máris magyarázod a bizonyítványt. Lelked rajta.
DKszava megint csuszatat, nem nincs Magyar Péternek jelenleg kihívója! Hiába a cikk ezt akarja sugallni. Viktátor megbukott ÖRÖKRE, most talán Klárikával futóversenyezhetnek. A törvény megtámogatására van még idő, az majd el lesz döntve, hogy milyen formában. négyötödös többség, vagy teljes parlamenti egyetértés népszavazás stb akár. Az elszámoltatást is belekeveri ebbe, így ferdít, az egy másik történet. Azt sok szemetet amit maguk után hagytak nagyon nem egyszerű felgöngyölni vissza fejetni. Igen mindenki látja, hogy mit okoztak, de azt az ő hazug jogi útjai keretein belül. Szóval "törvényesen" rabolták ki az országot és az uniós állampolgárokat. Igen azt is tudjuk egy full hülye félanalfabéta aki 2008-ban CSŐDBEN VOLT az Európa leggazdagabbja lett. Ilyen nincs ezt mindenki látja. A sok neres szemét és hasonlóak, nem álom munka lesz a következő években!
ORBÁN VIKTORT KEDVELŐK!