Saját ország védelem és bisztonságpolitika förszt. Ebben nem számít a barátság. Amit tudsz, magadnak kell megtermelned. Csak amit nem tudsz magad normálisan legyártani, azt szabad mástól venni. De ezzel függőséget építesz fel, ami komoly kockázat.
Frankfurti börze oldaláról van a cikk. Mindössze betettem tájékozódásként. Szerintem a nagyobb gond akkor lehet, ha Trump egyezkedése a vámok miatt odáig fajul, hogy a védelemre költött pénzből túl sokat akar USA-ban elköltetni. Remélem EU ebbe nem megy bele.
Köszönjük az infót! Nem lehet még más további huncuccság is a háttérben esetleg? Meglepő módon a BAE az utóbbi egy hétben déli irányban mendegélt, XETRA-n 20,60-ról 19,60-ra.
Ezért?: A BAE a következő két évben nagymértékben növelni kívánja a 155 mm-es tüzérségi lőszerek gyártását. A Rheinmetall itt messze a vezető. A kereslet valószínűleg továbbra is magas marad, de a piacra lépés akadálya meglehetősen alacsony. A befektetőknek ezzel tisztában kell lenniük, még akkor is, ha a Rheinmetall az évtized végéig megőrzi dominanciáját.A BAE húsvét hétfőn bejelentette, hogy 155 mm-es tüzérségi lövedékek gyártási kapacitása tizenhatszorosára nő ezen a nyáron egy új robbanóanyag-töltő üzem üzembe helyezésével Dél-Walesben. Ezt 2022 óta több mint 150 millió font értékű beruházás előzte meg lőszergyáraiban.Emellett pénzt fektettek be új gyártási technológiába, hogy új generációs robbanóanyagokat és hajtóanyagokat állítsanak elő. Az új módszerek megszüntetnék a nitrocellulóz és a nitroglicerin szükségességét, amelyekre nagy a kereslet a globális ellátási láncokban./tih/ag/mis
Van benne igazság! Két dolog plusszba: 1. Ukránok nem kaptak megfelelő kiképzést rá és úgy használták mint egy orosz technikát. Ezek már mozgó IT rendszerek. 2. Drága az üzemeltetésük. A döntéshozókat (politikusok) ez nem érdekli, ők csak azt látják, hogy a legjobb legprofibb masina és kitömik a zsebüket zsetonnal. A német és a francia haditechnika elárasztja Európát, Dél-Amerikát, Kanadát.
Üdv, én is nagyon örülök a külön topiknak. Nekem EUDF ETF van, már cserélgetem időnként olcsóbbra. Valamint van Thyssenkrupp, de ez még a hadiipari fejleszési hírek előttről. Jó lenne minél több hírt összeszedni, és kitalálni van e nagyobb lehetőség a Rheinmetall-on kívül is.
Nem most vettem. Márc.14. 26,605 árf. és ápr.04. 25,000 árf., OTP direct broker-en (XETRA). Vannak még külön is Rheinmetall részvényeim amúgy, meg pár darab Safran, pár darab BAE. Ezekből az utóbbi kettő csalódás lett, viszont az elsőbbik szerintem több éven át nagyon erős lesz. Leonardo nekem nincsen.
Ez ugyanaz. Melyik brókernél vetted? Csak mert Interactive-nál a Xetra-s verzió nem érhető el csak a London Stock Exchange -n több különböző.... Amúgy a teljesítményhez annyi, hogy miért mit vártál, mikor kezdtél belevenni? Merthogy Rheinmetall / Leonardo meg a többi cég amit nagy százalékban tartalmaz már mind csúcson voltak akkor március elején mikor elkezdték forgalmazni... A mostani zuhanásban viszont szerintem kissebbet is esett mint egy DAX vagy Sp500 etf... Ha most vetted a dip-ben az azért nem rossz..
Örlök, hogy létrehoztátok a topic-ot. Evek óta foglalkoztat a téma, sajnos nagyon keveset fektettem be. --- Ha akkor Rheinmetall-t veszek mikor az első elemzéseket hallottam róla már nyugdíj lenne... :)))) Nézte már valaki az európai védelmi ETF-t? DFEN- ben volt eddig a pénz, de most gondolkodok hogy elkezdem ezt is. Európai stimulus miatt is... Csak elég kicsi - nem tudom mennyire likvid -- Interactive-n meg amúgy is csak londoni tőzsdén elérhető. WDEF / WDEP / EUDF tickerek https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE0002Y8CX98#overview
Hadiipar és minden ami hozzá kapcsolódik