Az sem mindegy, hol van. Azt gondolom, budapesti ingatlan bármikor kiadható, igaz, rohadtul drága. Aki most akar belevágni, nem hiszem, hogy az állampapír kamata nem veri a bérlati díjat. Ahogy írtam a szántóról, is. Van egy családi házam, lakhelyemtől 40 kilométerre. A rokonságot kifizettem, most kezdeni kellene valamit vele. Hatvanas években épült kádárkocka szerű, csak picit nagyobb (14x12 méter, fele alatt pince). Egyben kiadni pazarló lenne, elválasztani költséges. Ráadásul eredeti jó állapotban, de egy igazi energiazabáló. Régi fa ablakok, hőszigetelés 0, ráadásul a régi gázkazán is kilyukadva, egy egy radiátor csepeg. Javítani, vagy lecserélni??? Akkor inkább hőszivattyú és padlófűtés? Tetőcsere, vagy foltozgatás? Akkor már legyen beépítve a tetőtér? Számtalan kérdés, semmi válasz. Vagy kicserélem a gázkazánt és olcsón kiadom így, 0 beruházás és azért csepeg egy kis pénz onnan is? Így csak gondom van vele , mert a füvet is le kell nyírni. Kicsi városunkban egyik ismerősöm 60 millióért vett egy nyolcvanas években épült nagyon jó házat. Nekiállt modernizálni, már a kétszeresét költötte rá. Gyakorlatilag csak a falak maradtak, egy talicska pénzt vitt el a bontás és a szemét eltüntetése és még nincs kész.
Most sem a cél nézed, hanem a körítést. A FIRE lényege (szerintem) hogy ne hagyd, hogy befolyásolják a látásodat. Ilyen a politika..most is orbánozol, NE! Élj vele együtt, ha Orbán nyomja az építőiprt meg a lakástámogatást akkor használd ki. Ne azzal foglakozz, hogy mit Mond Ursula vagy Orbán! Ha úgy látod, vegyél egy ingatlant, újítsd fel és adj rajta túl. TE vagyont építesz és használod a politikát. Én speciel várok. Most arra játszom, hogy hátha MP miatt felértékelődik a BUX, mint a Lengyeleknél a tőzsde. De hogy érdekel-e mit csinál MP? Lőtéri kutyát sem.Majd alkalmazkodom hozzá
Orknak, azaz spillernek magyarazd aki úgy kezdte kezdte itt a napjat hogy a politika nem jon ide es van mas topic es takarodjunk oda, sajnos szegeny nem latja at az összefüggéseket. Azt sem erzekelte hogy cinikusan az ingatlanos dialogra meg azt irtam hogy akkor az ingatlan topic. Dehat egész eleteben főnök volt, neki mindig igaza van. Mint Orbannak.
Próbálj meg a kis buborékból kilépni a való világba. Az ingatlanod hozamával,lehetőségeivel stb. foglalkozz és ne azzal ki a politikus. Alkalmazkodj hozzá. Azzal foglakozz amire van befolyásod és ne azzal amire nincs
Szerintem ide minden elfér, a mezőgazdaságtól, az ingatlanon keresztül a politikáig. Ez mind összefügg a befektetéssel, megélhetéssel. Az sem elhanyagolható, hogyan lehet kezelni ezt a helyzetet, mások irigységét, vagyonkánk kezelését, buktatókat, sikereket. Az FF topikban is úgy tűnik, mindenki szuper sikeres, de visszaolvasva, vannak bőven baklövések. Csak azokkal az ember nem dicsekszik, megtartja magának. Utólag meg én is tudok mindent, hogyan kellett volna csinálni.
Kifejezetten jó gondolt, talán még az is megjátszható, hogy nem fizet e telekért és kérsz benne lakást érte. Így neki nem kell beletennie pénzt a telekbe,Te pedig egy vadonat új ingatlant kapsz a régi helyett.
ha Csányi nem osztott volna vissza penzt Orbannak, fociklubboknak stb. sehol nem lenne az otp a jelenlegi szintekhez kepest... a fridis csavo is ezert fire közvetve is ..
Azért az nagyon benne van ám, hogy ha felújítattlan és olcsó az ingatlanod, akkor az olyan bérlőket is hoz. Nálam az ellenkezője van. IKEA szintű lakások és soha nem volt gondom, pedig fiatalok lakják mind. Jobb a bérlői "színvonal". Egyébként értem a felvetésed, hogy egy komolyabb gépészeti stb. felújítás viszont nem éri meg, mert mai árak mellett nem térül meg. Patt helyzet. Nekem van raktár is,összeségében az a legjobb ár/érték arányban.
Itt még megjegyezném, hogy az ingatlanok családi házak, vidéken, elég nagy telekkel. A kert akár építkezési telekként is értékesíthető lenne, de már gondolkodtam összeállni építkezési vállalkozóval kisebb lakótömböt, vagy több kis házikót, is lehetne építeni, megduplázva a telek árát.
Nekem is az egyik láb az ingatlan, egy része kiadva egy része pihentetve. Nem tudom eldönteni, hogy mennyire érdemes pénzt rakni beléjük, hogy jól kiadható legyen. Az átalakítási költségek nagyon lassan térülnének, lehet, 6%-os kamat többet hozna, mint a lakbér. Tudom, amit belerakok, értéket emel, de le is élik a lakók. Egyre több gazda is panaszkodik, hogy ha eladná földjét és a pénzt kamatoztatná, többet kapna, mint amit a termeléssel elér. Itt még bele sem számolják a saját munkájuk után elvárható fizetést. Az egyik rokonom már meglépte, a saját földjeit bérbe adta, a gépeivel meg szolgáltatni jár, így a munkáját is megfizetik. Többször dolgozott már a saját földjén is. Egyenlőre azt mondta, jó döntés volt, az aratásnál látta, hogy a tavalyi éve a bérlőnek veszteséges volt, a szárazság lefelezte a termést.
A portfolio azért nem törli a nem ide való topikokat, mert ők is pénzből élnek. A reklámfelület meg annál drágább, minél többen látják. Így ami pörög, azt hagyják, meg azokat a fórumtársakat, akik pörgetik. Van ám itt számláló is, ami mindenkit értékel, ezért pontosan tudják, ki nekik az értékes. Szerintem ezt a lájkoló fel nyíl, le nyíl dolgot is azért hagyják, mert ezzel tudják bizonyítani, hogy többen is csak olvassák a fórumot. Pedig sokszor volt, mikor 60-70 diszlájk is érkezett egy egy orbánt szidó hozzászólásra. Fiam programozó mérnök, mondtam neki, a telefonomon futó royal kingdom játék akkor kényeztet, ha csak ritkán veszem elő. Hát persze, már jobban ismernek, mint én magamat. Még azt is tudják, mikor megyek WC re, mert ezzel szoktam "tartalmassá tenni" a várakozást. :-) Folyamatosan azzal próbálkoznak, hátha veszek egy két euróért plusz életet, sok sok arany pénzt, vagy valamilyen előnyöket. No arra várhatnak! Az üzleti élet erről szól, az adatgyűjtés és reklám. Nem hiába az összes üzlet hűségkártyázik. Nem kell megfizetni cégeket, hogy kérdezgessenek, elmondunk magunkról mindent, egy két hűségpontért.
Nem követem a tevékenységét, de tudom hogy népszerű lett. Engem teljesen véletlenül hozott össze vele a sors. Akkor még kezdő volt, az látszott rajta, hogy nagyon szeretne pénzt keresni.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)