Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
"és a FED megoldja" - igen így vagy megoldja. Nincs más aki megoldja. Fájni fog? Igen. Mindenkinek? Reméljük nekünk kevésbé. Persze hazudnék ha azt mondanám hogy biztos vagyok benne hogy nem Én leszek a szopóágon, de próbálok figyelni ezekre amit írsz. Csak hát olyan ez mint a hazai politika, elmondta megértették sokan hogy mi volt a baj. De megoldás? Na arra ahogy látom nem igen van válaszuk. Tudom még csak 100 nap. De aki 16 év + 100 napja "éhezik" annak ez nem nagy vigasz. És itt is el kell égetni adósságot. És ha még EUR-t is akarunk akkor rohamtempóban kell égetni, és az fájni fog pont az éhezőknek. Nem annak aki az ezüstöt vett 52 hete. 52 wk Range 41.145 - 121.785
Igen, értem. De az áram holnapra kell. Ha villany-autózol akkor pedig azonnal, és mikor azt mondja Magyarország kormánya hogy spórolni kell és lekapcsolnak villanyautó töltőket, akkor aki menne haza a családjához nem várhat 20 évet uránra. Szóval nem tudom van-e olyan befektető aki most uránra alapozna. Vesz egy gázmotort, az USA-ban annyi a Natural Gas hogy nem tudnak vele mit kezdeni ... lásd az ármozgásokat ... és termeli az áramot. Igen tudjuk az NG elfog fogyni ... de addigra már hol leszünk? Ha veszek egy gázmotort akkor meg most ebben a pillanatban ömlik a pénz. Kb. ezért nincs nekem urán részvényem helyette SP500 Energy van, ami így sok év után szépen meg is indult. 2020-ban az alja 2€ volt most 12€ előtte 4-5€. És ha tényleg kell ennyi áram mert az Ai -val tudunk pénzt keresni akkor lehet elkezdenek fix Paks II.-ket építeni a világban. De először az Ai-nak bizonyítani kell. És egyenlőre az Én felhasználói szokásaim szerint nem sok haszna van.
Ehhez mit szólsz: Az uránbányász vállalatok részvényei történelmi mélypontok közelében forognak az urán nyersanyagárához képest.Ahhoz, hogy elérjék az előző ciklus csúcsait, a bányászrészvényeknek durván 5:1 arányban kellene felülteljesíteniük magát az uránt.Az urán kilátásai pedig ritkán voltak ennyire erősek.2035-re az uránkínálat az előrejelzések szerint közel 20%-kal fog csökkenni.Ugyanezen időszak alatt a kereslet várhatóan közel 20%-kal fog növekedni.Ez évente nagyjából 50 millió font-os (lbs) hiányt jelent majd!Másképp fogalmazva: A piacnak a következő évtizedben a világ nagyjából 3 legnagyobb uránbányájának megfelelő kapacitást kellene üzembe helyeznie!A probléma ugyanakkor az, hogy a kutatástól az első kitermelésig körülbelül 20 év telik el.Ezek a bányák nem léteznek, és még ha holnap fel is fedeznék őket, akkor sem készülnének el időben.$UEC $NXE Megjegyzés:Léteznek olyan alapok, amelyek kizárólag fizikai uránt vásárolnak és tárolnak be:- Sprott Physical Uranium Trust (TSX: U.UN): A legnagyobb alap, amely közvetlenül fizikai urán-oxidot (U₃O₈) vásárol a spot piacon. Ha az urán ára emelkedik, az alap nettó eszközértéke is azonnal nő.- Yellow Cake plc (LSE: YCA): Hasonló, Londonban jegyzett alternatíva, amely fizikai uránkészletet halmoz fel bányászati tevékenység nélkül.
Innen is lépek. Pali ha csinálsz valami zárt reddit topikot, olyat írok hogy meg a gatya is leesik rólad, meglepetésedre a jövőre nézve.... Na alás szolgája, uraim. Per aspera, ad astra... 😉
Beirtam hogy "" ketpolusu vilagrend "" és 30-40 találatbol majdnem mind az én bejegyzésem 5 evre visszamenőleg .!!! .....ismétlem én írtam ezekről amik akkor osszeskuvesekmeletnek csufoltak az összes topikban mindenki 4-5 évvel ezelőtt azok mára mainstream gazdasági tények lettek mostanra. 😉😉😉 Csak egy példa es 100 joslatom van belőle. Kikereshetoen Dedollarizaciorol 2021 ben írtam amikor még senki se.... Meg a Barrons se, se a WSJ, se senki Mar 2022 ben is :) -Placi82- (2022. 03. 16. 22:59)Lattam, higy kemeny 0.25 % kamatot emelt a FED, 7.9% inflacional, es az aprilisi legalabb lesz 9% inflacio! Ez egy rossz kabaré 🤣🤣. Hallotad a beszednek azt a reszet, ahol Powell, mar aggodasat fejezte ki finoman, hogy sok orszag elhulve figyelte a dollar szankciokat,es fenn all a veszelye hogy mas devizaba fognak tartalekot kepezni! Te ezek be vannnak sz..va. Jobban felnek attol,hogy a szaudiak Juanert fogjak adni a kinaiaknak az olajat, mint az ukran konfliktustol. Hoppá . Alakul ez az uj ketpolusu vilagrend! Lehet mar ebben az evben is.
Bölcs meglátás. Offolom magam a topikbol. Tudom nem szakmailag kapom a mínuszt mert akkor vitatkozna, hogy ez még ez nem igaz a dedollarizacio, ketpolusu vilagrend amiről 4 éve írtam, vagy 200 bejegyzest. Kikeresheto 5 évre visszamenőleg a topik keresojevel. De akkor vitatkozom rövid és hosszú oldalon hozam gorbe változásokról, hogy nincs is valójában QT, sőt ellenkezőleg stb stb stb amit írtam az nem igaz, és a FED megoldja, stb stb stb... Az a baja hogy a kis kazar lelkületű forumtársnak ugye hogy zavarja hogy írtam a Frankfurti globális bankár dinasztiakrol .... És hát így próbál bosszantani. Ja ahogy ez már viszint történelem és gazadasagtortenelmi tény. Azt ignoralja. :) És lovese sincs, hogy miért van most Ukrajnában háború vagy Iranban háború miért volt Kínában Opium háború és Boxer lázadás, ami a Kínai nép tudatába ége vagy egy. Bur háború, holland telepések kirtasa Kimberley hatalamas arany és gyemenat mezők miatt. Rhodesia bányái etc.... És aki azt hiszi a múlt nem függ össze a jelen gazdasági tortebeseivel a mélyben strukturálisan, azzal nincs mit beszélni.
Utolsóra nyomtam én is egy pluszt :) Kéretlen jótanács : ne akarj mindenkit meggyőzni és mindenkinek segíteni. Úgyse fog menni :) Vannak jó gondolatébresztő hozzászólásaid, és valószínűleg több várakozásod is teljesülni fog. Legyen türelmed kivárni! :)
Teljes hozam görbe kontrolt írtam anno 2 éve. Ne keresd tovább kérdezz nyugodtan... Azt jósoltam meg fekete hattyunak Valiznak 2 éve. , az volt a feltétele, arra is emlékszem hogy kapjak 10 pluszt. Megadtak. Beirtam mi kész majd. Kikeresheto.:)
Pár napja azt terveztem, hogy ha nem is mindent, de eladok. De a mai "nem biztos, hogy szükséges emelni" után már nem teszem. Van még némi kp-m, annak keresem épp a helyet, de arra nem számítottam, hogy megindul az arany és az ezüst fölfelé. Pedig certizni akartam, gondoltam edzem az idegeimet 😀
Én biztosan nem mínuszollak, sőt, pont ellenkezőleg. 🙂 Én kifejezetten figyelem és kutatom, amiket beírsz. Éppen ezért sajnálnám, ha a mínuszoló miatt nem írnád le a gondolataidat, a következő állomásokat. Ne a többieket büntesd azért, mert valaki mínuszol. 🙂Én még nem tudom úgy olvasni a piacot, ahogy te, de pont az ilyen hozzászólásokból próbálok tanulni. Sokszor vissza is keresek dolgokat, amiket korábban írtál (a Valiz "féle" 2 évvel ezelőtti még ne találtam meg 😀). Szóval részemről inkább az a kérés: írd csak be. 😉 A mínuszolóval meg ne foglalkozz, hagy mínuszoljon.
Továbbra is az inflációval kell harcolnunk, csak még ennél is jobban. Bevallom nekem már most is kihívás. Már lassan a kiflit is tőkeáttétellel veszem hogy értelmezhető hozama legyen. :-)
Bézs is beírja kurva nagy esés lesz .. Aztán mi a terve rá? Mik lesznek a jelei ? Mert 3 éve jeleket lát mindenki .. Megmondom mi lesz . A sok okos ugyanúgy befogja.nézni amikor a semmiből beszakad a piac ..
Megfogom hallgatni Zsidayt . De sok értelme nincs jajongania . Pontosan értem mi a gondja . De pontosan érti hogy honnan lesz pénz mégis óvatosságra int . De most mit csináljunk ? Adjunk el mindent ? .. Fedezzünk amikor minden megy egekbe ? Egyet tudunk pozíciót felvenni minél több eszközben azt várni ..
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)