Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ja, kemény. Hogy változik a világ. Régen azt a Afrikai vezetőt aki nem adta oda gombokert a természeti kincseiket, az adott Afrikai országnak, sőt még ráadásul ők akarják feldolgozni és meg keresni is rajta, azt pár maganhadsereggel, és egy felberelt haderegtabornokkal és korrupcióval csináltak egy" Afrikai Majjdant", ahol meg buktattak azt a vezetőt aki nem hagyta kifosztani az országát.... Hát változnak az idők, annyi helyen kell most helyt állnia Manhattan - London tengelynek, hogy már nincs eroforras mindenre. Repedezik fal.!!!
Ha már ilyen szép irányba állt ezüst, akkor egy megjegyzés: ránéztek TL43 január 29.-ei árára, 22Eft felett járt a jegyzés.. :) aszondom: van hová emelkedni!:)
Aranynál a 4500 körüli szint elérhető, kis molyolás után. A 200 naposig minimum fel kéne menjen. Az 50 napost nagy erővel átvitte. Ezüst elakadt kicsit, az 50 napos meg a 62,5-ös korábbi szint fogta meg. Ha átverekszi magát jöhet itt is a 200 napos egy 10 dolláros uppal.
Apenin toikba is nekem estek mikor írtam hogy a felvett pozíció méretét a részvény likviditásához igazítjuk / ajánlott / utána meg egy külföldi elemző belökte egy Podcastbe . Logikus hogy nem a topikot őrjöngők véleményére adtam 😂. Ennyit a sok hülye minuszrol. Le kéne már szókni .
Nézem hogy egy majom miniszol. Magamba meg röhögök . Mivel amiket írok azt sokszor vagy hiteles forrásból olvasom vagy profitól tanultam vagy tapasztaltam . Szóval az úgy van ha 5000 mínusz lenne akkor is . Szóval kb leszarható. Aki pénzt akar keresni a beírásai ön minimum érdemes gondolkodni . 😉😂
Réz mindenképp csúcsra tör . A réz mozgása az útmutató a commoditiesnél. Nem emlékszem peru vagy Chile idén leállít egy nagy bányát . Kína korlátozza . Vegyél mellé Alumíniumot is . Azt húzza magával . Ja meg egyre rosszabb a kénsav hiány —bizonyos bányáknál játszik
Réz is csúcsot tört fel, lehet még 7 felett is hamar.. ipar jól üzemel, ez általában szvsz követi ezüst is, mert kéz a kézben szoktak járni.. megvolt a lerántás és újrázás, mosmár lódulunk, övek bekapcs!
Mondtam hogy a nemzetközi helyzet fokozódik Pali. Gyorsulnak az esemenyek. Amihez régen evtezed kellett, most már csak 2 hónap. 😉 Nem kell kifejteni mire gondolok ugye?
Már a farok csovalka a kutyát. Kiderult hogy a király meztelen. Én ezt is megmondtam előre első napokban vissza lehet keresni nyugodtan 😉 . Hogy USA cion lobbi olyan háborúba viszi az USA népet és gazdaságot amiből nagyon szarul jön ki majd. És lőn. Igazam lett. Oka egyszerű. Mártírt csinálták az Ajatollahbol és továbbá már Iránnak nincs hova hátrálni. Háta mögött a semmi sincs már. Ergo nem kell legyőzni az USA át csak kivereztetni. USA egyetlen esélye ha atomot vet be, mert hiába lőtte szét az egész Iráni hadsereg get már 5 hónapja totálisan mmrgis ott van ahol a part szakad. Sehol. De ha atombombat vet be mint anno a Japánoknal, akik szintén anno az USA olajembargo miatt szívtak sokat meg Pearl Harbour előtti években. Szóval ha atomot vet be akkor, Pandora szelenceje kiszabadul és ha " ez a tett meglesz , akkor többé vissza nem vonható" Cicero
Hát nem tudom . Kezdetek újra túl variálni vagy letérni az útról . Én amiket olvastam profikat . Előre jelezték a 3 szöges játéknál hogy kitör belőle . Ők hosszú távú trendet néznek . 4-5-10 év De akár a 70-és éveket is . Arra jutottak simán benne a duplázás 1-2 év alatt . Mindig mondom de kb alig érti valaki . Ne akarják előre jósolgatni . Másik topikba a 2 legkomolyabb profi Trader is elkövette azt a hibát ; hogy egy egy nap után befibozza . Mondjuk Ők rugalmasan tudnak visszaváltani . Nekem a tanulság egyértelmű volt . A piaci narratíva eszméletlen gyorsan változik . Láthattuk egy napon belúl az sp500 száguldott majd beszakadt . Én már azt olvasom kamatcsökkentést várnak . Hormuzi bohóckodás már nemigazán tényező.. / legalábbis aki lát is az már másra figyel másban vett fel pozíciókat / olaj már orosz rulett . Arany ezüst btc..👀😉. Szóval amit tudunk : Kína veszi kőkeményen , Ázsia is . Japán már nem adja okafogyottá vált . A Dollár tartalékaránya folyamatosan csökken ..A dollár nem erősödhet túl mert japán maga alá temeti az USA-t . Iszonyat mennyiségű adósságot kell idén újra hitelezni . Én lassabb mozgást vártam . De pikk pakk bevillantották a long trendet. Most kicsit altatnak újra .Most a legtöbben arra számítanak hogy majd ha rv piac be esik illetve Warsh tevékenysége miatti abnormális volatilitás miatt majd ezt. adják elsőnek újra .. Nagyon jégre lehet majd vele menni mert a piac előbb utóbb csak azt látja hogy semmi nem biztos csak a sárga fém meg a btc..
" A hormuzi válságot csak átmenetileg oldották meg, nem véglegesen" . Micsoda??? :D Hormuz 'ATOMIC BOMB': Iran TRAPS U.S. Military, Refuses To Reopen Strait Until... | 'Run For Life' https://youtu.be/4xF0OvnhJ1E . Már megint az van, hogy széndékosan félreértelmeznek mindent a nyugati sajtóban. Sőt ez már inkább szándékos félretájékoztatás, hogy essen az olaj ára (japánt segítsék) , miközben egyre szűkül a kínálati mennyiség. A szaúdiaknál kiesett mennyiséget nagyon titkolják. Nem lesz ennek jó vége.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)