Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Sziasztok! Kérdésem az, hogy a silvtl046-t milyen összegnél ütik ki? A korlát ár 56,82 az Investingen tegnapi záró 56,08. Én amit számolok most az Ersén 17534/314=55,84 mit számolok rosszul? Köszi a választ
Most nem kell majd újabb 15 év. 2011 után még elképzelhető volt a stabil növekedés alacsony kamatok mellett, ma viszont ez a forgatókönyv már kizárható a fizikai és demográfiai korlátok miatt. Az infláció és a kamatok jelenleg épp ütik a nemesfémeket, de amint lefordulnak, a megnövekedett pénzmennyiségre sokkal kevesebb fizikai ezüst jut majd - a készletek ugyanis gyorsabban fogynak, mint ahogy ki lehet termelni őket. Bár az arany súlya a jegybanki tartalékokban már átlépte a dollárét, a globális árakat és követeléseket még mindig dollárban jegyzik, ami rengeteg eladót kényszerít a piacra. Gondoljunk bele, 2008-ban is végig esett az arany, utána viszont brutálisat ment. Ha pénz kell a csődök elkerüléséhez, szóban keménykedhet a Fed, de a hátsó ajtón úgyis jönni fog a likviditás. Érdekesség: a HUF is másolja azt az évet.
Őszinte legyek? Nekem az EUR/HUF long majdnem 1 év volt mire rájöttem hogy ez tegnaptól kezd longos lenni ... szerencsére volt közben short is így 500.000 hungarishe forint éget csak el. Az ezüstnél ez gyorsabb volt 2-3-4 hét nem emlékszem de ott 10x ennyi 5.000.000 ment el mire észhez tértem.
Hirtelen mennyi megvilágosodott ember lett .. Már 51 is lehet Eddig Mandi 57 ezett az 55 helyett 😂. Arany még mindig 4 K felett .. Short szépen termel . Mi a gond?. Azért temetni nem kell , meg évekre jósolgatni.
Csalfa vak remény. Elesett a 60 is. 2011-ben volt 50 dodo, utána 15 évig kellett várni az új csúcsra. Bele sem merek gondolni, de lehet, hogy megint ez lesz. Sok év lejtmenet, utána sok-sok-sok év oldalazás. 55 nél talán beleveszek. És mi van, ha jönne, egy régóta várt korrekció, esés a tözsdéken? Akkor holdfény mélyrepülés 40 alá, aranyhíd 3000 alá. Ami némi reményt ad, hogy kezd a taxisok és fodrászok közt eluralkodni a pánik...
háromezres kezdetű árfolyamra gondolsz? 3### ... Én nem tudom még mindig csak figyelem. Bárhova húzom a vonalakat nem tetszik.15 év alatt ennyit változott volna az aranypiac? Inkább tavaly jól elkaptuk a felszálló ágat, a leszállót már nem annyira de nem panaszkodom. https://ibb.co/Kcww9qXF
TA sem igazán van mellette. Csalfa remény. Tisztán látszik, hogy a törés csak idő kérdése. A DXY is emelkedik erősen. Ma nagy eséllyel meglesz az a 3...
Holnap holnap utáni USA adatok. Vagy akár be is zuhanhat miattuk . Szóval érdemes spekulatív pozíciókat felvenni akár ..👀De nem kell mindig mindent megmagyarázni . Csak lereagálni. Vagy az eget nézni 😳
most mi fordíthatja meg? Narratíva változás, pozitív hír továbbra nincs. Ez a bajom nekem is. Csak a TA van mellette egyedül, de valami hír is kéne, csökkenő infláció, bármi
A grafikonból nekem az jön le, hogy erősen teszteli a 4K körüli ellenállást, immár másodjára. Minél többször nyomja, az annál gyengébb. Az első esetben a taco visszarántotta, de CSAK átmenetileg (pedig azt én is fordulatnak vártam), most mi fordíthatja meg? Narratíva változás, pozitív hír továbbra nincs. Szerintem az oroszok, netán a törökök továbbra is nagyüzemileg adhatnak el aranyat, ahogy tavasszal, bár nem olvastam erről, csak sejtés. És nemigen lesz tőkéjük visszavenni. Az év végi optimistákat kicsit olyannak érzem, mint aki már júniusban felveszi a télikabátot, mert év vége fele tutti hideg lesz. És még igaza is lehet, csak addig lesz pár erősen izzasztó hete. A helyzet majd változik, ha a 4350 körüli felső vonalat átviszi. Addig részemről a várakozás marad a 3K tartomány, bármennyire is csúnyán hangzik a látók számára. Ha viszont fordul, fordulok én is. XAG pedig 57 körül.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)