Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly péntek, 18:53
Nem is tudom magamat vagy Kínát sajnáljam? Lehetett ez ellen védekezni? $102-nél mikor eladtam a certiket.   majdnem sírtam, most $86-nál nem is tudom.
randomly péntek, 18:48
Előzmény: #38076  Bpali2
Igen ha így haladunk akkor már ma vehetsz $80-ért. Fájó számok mennek az én excelemben is.
Placi82 péntek, 18:45
Előzmény: #38071  Goldstein17
Ha rám célzol nem vagyok all in játékos.
Óvatos vagyok. Vagyonom diverzifikalva van  egy része van csak a tőzsden. És kb 660%ot értem el rajta.3 év alatt  Most a tizede bukott.
De én nem születem a 12 kerületben ezust kanalal a számba, családi házba olyan családba akik már 60.as évekbe is voltak valakik. Gondolom, a környezet, a vagyon, ingatlan vagyon ami ad egy biztonságot egy nyugodsagot  Te ezt KAPTAD!
Én egy Borsodi faluból, paraszti családból egy sportaskaval jöttem fel az egyetem után és amim van megkuzdottem erte az eszemmel és az akaratomal. 
Gratulálok, hogy jó helyre születtél. 
De ne oktass ki másokat akik nem, és azért nem szeretnék bukni, mert akkor ha tévednek ujratervrzni kell és az sok munka és agyalás. 
Meg tudod mondani fejből mennyi MBS  ment ki decemberben a FED tol összesen, a hónapban. Én igen. 
És mást is. 
Nem bantaskent, de ezt a felsobrendisegi kioktatas, egy komoly lexikális tudással rendelekezo emberrel szembe picit vicces. Bocs. 
Placi82 péntek, 18:32
Előzmény: #38075  Placi82
Ja 24.5m
Bpali2 péntek, 18:32
Előzmény: #38074  randomly
Ha így halad 1-2 nap eléri azt a szintet ahol érdektelenné válik . Ki fog pénzt tenni hogy most 56 vagy 57..
Placi82 péntek, 18:29
Előzmény: #38068  FR73
Ezt hagyjuk. Mert nem tudod mennyire hízott fel a számlám az e elmúlt 3 évben és annak mennyi a 10-11%a.ami most bukó 
Nem kell ez a duma mert ha 10 millió lenne benne és bukok 1 miiot röhögök rajta. De mondjuk - 20 - 245an már nem annyira. Szóval te valószínű  jatszopenzel játszol.... 
Az 1 nap, meg komolyabb embereknel is tétel  És osztod az észt?. Nem kellene. Nem ok nélkül nem valaszolok neked.  Hagyd abba ezt. Sztoikus nyugalommal ülnek egy akkora portfólióban ami neked lehet én is, hidd el.... 😉😉
randomly péntek, 18:25
Ez a hét már nem valószínű hogy zöld gyertya lesz, de lassan már a hónap se. 
ASR péntek, 17:54
Te pénzt allokálsz, nem szerencsejátékot tolsz. A portfóliód túlél és mentálisan is bírni fogod. Egyre kevesebb hasonlót látni, sajnos.
Bpali2 péntek, 17:43
Előzmény: #38065  randomly
Én maximum 80 nál veszek . Van egy kevés 100ról 97 ről azt ennyi . Nincs benne pénz . Akkor inkább tényleg Richter meg OTP . Ott visszahozta ezt a szart .. most hétfőn vagy Ázsia visszahúzza vagy felejtős . Nézni kell mást ..
Goldstein17 péntek, 17:42
Nagyon jól teszed, nem próbálod meg kitalálni hogy mi fog történni, csak valószínűségeket rendelsz az egyes eszközök várható mozgásához. Sosem értettem az all in játékosokat és főleg azt nem amilyen magabiztossággal nyilatkoznak a jövőről. Az általuk  megálmodott jövőről...
Matthias_Fo_Rex péntek, 17:39
Előzmény: #38066  Placi82
Meglátjuk mi sül ki belőle.
Sztem itt a nem a kamatokkal kezdi mondóka, amire sokan fogadnak + gyakorlatilag a mérsékeltebb jelölt nyert, nem az amelyik megállás nélkül kamatcsökkentésről rikácsol, mert arra kapott parancsot Donaldtól.
A „Warsh-Pivot”Ha kinevezik, Warsh valószínűleg nem a kamatokkal kezdi a sokk-terápiát, hanem a kommunikációval és a mérleggel.
  • Agresszív QT (Mennyiségi Szigorítás): Felgyorsítaná a Fed mérlegének leépítését. Ez azt jelenti, hogy a Fed kevesebb állampapírt és jelzáloglevelet tart, így több kötvényt kell a piacnak felszívnia.
  • Dereguláció: Banki oldalon lazítana a tőke- és likviditási előírásokon (pl. Basel III Endgame felülvizsgálata), hogy ösztönözze a hitelezést, ellensúlyozva a likviditásszűkítést.
  • Kamatpolitika: Itt a legnehezebb a helyzete. Bár kritikusa a túl laza pénznek, felismeri, hogy a hatalmas államadósság miatt a magas kamatok fenntarthatatlanok.Valószínűleg megpróbálna egy „kamatvágás + likviditásszűkítés” koktélt keverni."
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260130/megvan-a-fed-uj-elnoke-tombol-a-piac-814504
  • ASR péntek, 17:38
    Előzmény: #38061  Placi82
    Mitől erősödne a dollár? Már tegnap akkora zárások voltak, hogy az ETF-ek nem tudtak árat jegyezni. 2-3% volt a spread percekig!
    Egyébként érintett vagyok - a trading részt csuktam ugyan csütörtökön, de az alaprétegen izmos mínusz van. Ez része a játéknak. Ha exponenciális emelkedés van, jönni fog egy éles korrekció. Mindig.
    A LME-n egyébként volt olyan, hogy törölni kellett tranzakciókat visszamenőleg a nikkelnél, mert a margin nem bírta a mozgást. Az esésnél sokkal rosszabb, ha egyáltalán nincs ár.
    FR73 péntek, 17:35
    Az élethelyzet, a kockázattűrő képesség helyes megismerése, és ez alapján a portfólió felosztása, az egyes eszközök arányának meghatározása, a befektető feladata.
    Én pl sztoikus nyugalommal néztem végig a portfóliómban levő kb 6-7% arany fel és lerohanását is ezen a héten. Ez a volatilitás nem az én világom, nem adok nem veszek ilyenkor, mert a kapkodást nem szeretem.
    Ha innen esik még 15%-ot, akkor a portfólión belül 1%-kal idesúlyozok majd. Eladásban nem gondolkodom, akár le akár felmegy az árfolyam.
    Placi82 péntek, 17:23
    Előzmény: #38066  Placi82
    Jav QR=QT
    Placi82 péntek, 17:23
    Előzmény: #38063  Matthias_Fo_Rex
    Kamatcsökkentést akár többet. Tudom.komunikaljak is már. Az arany meg mégis esik....khmmmmm
    Nem az egekbe kellett volna menni az aranynak ezustnel meg minden commoditynekl????....
    Annyi itt az anomalia, vagy a a Dunning Kruger effektusban szenvedok szerint  szerint az osszeskuves elméletnek titulált anomaliaknakn,  hogy arra nincsenek szavak.
    Realitás ,logika ,nincs. A QR től meg a hajam is égnek állt mikor olvastam.....
    Hagyjuk is mert felhuzom magam
    randomly péntek, 17:19
    Előzmény: #38062  Bpali2
    Én kiszórtam a felső certiket, de azért záróban vettem 04-et. Most meg az eur-os szeretném vissza venni, de ugye nincs árjegyző ott se ... 
    Matthias_Fo_Rex péntek, 17:15
    Előzmény: #38060  Benzedrine
    Igen. Vagy beszakad 45-re, ahogy jó szokáshoz illik. Simán lehet itt most kirázzák a retal investorokat májusig .
    Matthias_Fo_Rex péntek, 17:14
    Majdnem mindenben egyetértünk, egyet kivéve: az új FED elnök nem biztos, hogy nagyon nagy kamatcsökkentős lesz. A megválasztásáig bólogat Trumpnak, aztán majd kiderül. (nem beszélve arról, hogy Trump sem a maga ura valószínűleg...és nem a MAGA-ra gondolok :D )
    Bpali2 péntek, 17:07
    Az ezüst most teljesen normálisan mozog a 97-100 USD közti sávban  . Első feladat a 100 USD áttörése , majd jön a 103 .. 
    Placi82 péntek, 17:01
    Előzmény: #38059  ASR
    Apró anomalia azert van!!!. Dollár nem erősödik de az arany megint esik 4.8%ot az ezust meg meg tobbet. De hol a mondjuk legalább 3%os dollar emelekedes......???
    Továbba most 15.30 kor vartam volna a short zarokat akik profitot realizalnak!!!! És képzeld, nem voltak.....
    Azóta is hordják a kockázatot a semmire ..Khmmmmm
    Elég valószínűtlen egy mezei fund bankartol ...ugye??zárni kellett volna és a brutális profitot realizálni 5000 dolláron és péntek van. Hétfőre átvinni a kockázatot??nane.....
    És sorolhatnám az anomáliákat, kb 100at hogy ez egy dollár mentő akció , hogy tudják meg az emberek az arany volatililis, büdös és megbízhatatlan... Ezüst dettó. Ez volt a cél. Elismerték sajnosm
    Cui prodest???
    Nem kell megmagyarázni,hogy igenis vannak nagyobb erők ...
    Már a Habsburgok  és a porosz háborúban is ugyanazok penzeltek...😉.és Napóleon és Anglia is ugyanattól vett fel kölcsönt. 😉
    Nincs új a nap alatt.
    Nem érdekli őket ki az elnök, csak a pénz nyomtatás joga az náluk legyen!!!!
    Próbáltal te  aranyat nyomtatni?😉 Na ugye......
    Azért vágtak el a menetelés útját iszonyat pénzeket mozgatja ,hogy Bpali , Randomly és én a többi 100 millió , ne menjen ellenük.
    Mert nem tudjuk mikor lesz a következő 5-7%os piros gyertya 1 órán belül.........., 
    Szóval ide összehangolt egységes , kevés ember ,nagy összegű összehangolt játéka kellett.....
    Ja és az új jegybankar meg kamatot is fog csökkenteni fog!!!! ,szóval még inkább felfele kellett volna menni, az utóbbi napokban !!!
    Oda teszik a Vorospajzsosok az árfolyamot ahová akarják. Már a Londoni börzén 150 éve is így volt.
    Erről ennyit.

Topik gazda

Lolmachine
    Lolmachine
    3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek