Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Beze
Beze 2025. 04. 25. 19:13
Nem tudom én nem akarok vészmadár lenni de szerintetek ez normális? Április 7-én a BUX 74ezerig leszúr majd április 25-én történelmi maximumra emelkedik... 93ezer fölé 
Közben meg ezt látom a grafikonon:
https://ibb.co/cKMFkBmH
Valiz
Valiz 2025. 04. 25. 19:11
Előzmény: #33036  joe001
"Berkshire azt mondta, hogy a saját részvény visszavásárlás akkor folytatódnak, amikor Buffett „úgy véli, hogy a visszavásárlási ár a belső érték alatt van”. 
Ezért nézem kicsit furcsán, amikor rv visszavásárlásnál a befektetők örömködnek, amikor nem biztos, hogy kellene...
És igen, ezért kell S&P helyett BH-t venni :)
Valiz
Valiz 2025. 04. 25. 19:03
Előzmény: #33034  Milan
Igen, az okosabb nagyok, akik a részvényeseik érdekeit nagyon-nagyon szemmel tartják (hahó App) és nem bóvli papírokat csinálnak fosztogatás címszóval, nos ők a partvonalra állnak a tőke egy részével. Kicsik közben  mindent megvesznek. Ezt chartok tömege mutatja, ha észre akarjuk venni. 
A válságok, szerintem, hamar, 100x tempóban lemennek a robotok és  a túl sok kp. miatt. Ugye azt mondják, ha sok a pénz, akkor nem tud igazi tőzsdei esés lenni. 
Pedig igazi válság is lesz, kérdés fel leszünk-e készülve rá, és mivel. 
joe001
joe001 2025. 04. 25. 18:59
Előzmény: #33036  joe001
joe001
joe001 2025. 04. 25. 18:58
Előzmény: #33034  Milan
nem hát februártól giga kp-ben ücsörög....:)
joe001 2025. 02. 23. 11:26#59 " A Warren Buffett nagyvállalata a Berkshire Hathaway szombaton jelentette be, hogy rekordnak számító 334 milliárd dollár készpénzzel rendelkezik. Azaz 2024 első negyedéve és 2024 negyedik negyedéve között készpénzegyenlegük 145,2 MILLIÁRD dollárral nőtt! 
Mit lát vajon Warren Buffett?Alább a Berkshire Hathaway mérlege:Jelenleg 286,5 milliárd dollárnyi amerikai állampapír és 44,3 milliárd dollár készpénzt tartanak biztosítási és egyéb üzleteikben.Vasúti, közüzemi és energiaüzletükben további ~3,4 milliárd dollár készpénz van.Csak a miheztartás végett: az amerikai jegybank jelenleg 195,3 milliárd dollárnyi amerikai rövid állampapírt tart mérlegében.Ez ugye azt jelenti, hogy a Berkshire Hathaway körülbelül 91,2 milliárd dollárral több DKJ-t birtokol, mint a Fed!! Azaz a Berkshire Hathaway DKJ egyenlege ~47%-kal MAGASABB a Fed mérlegében lévő készletnél.Ezen túlmenően ez a készpénzegyenleg nagyobb, mint a világ 30 állami vállalata kivételével az összes részvény kapitalizációja együtt.
Valójában Buffett készpénzállománya már nagyobb, mint a Coca-Cola ($KO) és a T-Mobile ($TMUS) együttes teljes piaci kapitalizációja. Vajon ez egy komoly figyelmeztetés a piac szereplőinek Buffetttől?A Berkshire Hathaway nemcsak rekord készpénzegyenleget épített fel, hanem egyetlen részvényt sem vásárolt vissza 2024 negyedik negyedévében. Ez a 2. egymást követő negyedév sajátrészvény visszavásárlás nélkül.A harmadik negyedévben Berkshire azt mondta, hogy a saját részvény visszavásárlás akkor folytatódnak, amikor Buffett „úgy véli, hogy a visszavásárlási ár a belső érték alatt van”. 
Tavaly az S&P500 +23,3%-ot erősödött, a piaci éves hozam pedig olyan +20%-ot vagy még többet. Utoljára 1998-ban történt ez meg; és ez most egy historikusan erős piac. Ennek ellenére a Berkshire Hathaway gyakorlatilag azt állítja, hogy nem fogadnak saját részvényeik emelkedésére.Érdekes módon Buffett újra elkezdte építeni az Apple, $AAPL pozícióját. Miután 2023 negyedik negyedéve óta ~104 milliárd dollárral csökkentették azt, 2024 negyedik negyedévében 5 milliárd dollárral 75 milliárd dollárra ugrott a portfoliójukban az értéke.Buffett szerint az Apple marad a legnagyobb befektetésük, hacsak valami fontos nem változtat a tőkeallokáción.A Berkshire Hathaway 26,8 milliárd dollár jövedelemadót fizetett 2024-ben. Ez az Egyesült Államokban tavaly fizetett ÖSSZES társasági adójának körülbelül 5%-át teszi ki. Buffett azt mondja, hogy ha 2024-ben 20 percenként 1 millió dolláros csekket küldene az IRS-nek, az még mindig nem fedezné a teljes befizetett adóösszeget. 
Továbbá a Berkshire frissítette a track-rekordját:1964 óta Buffett +5 502 284%-ot hozott, szemben az S&P500 +39 054%-kal. Ez 60 évre +19,9%-os éves növekedést jelent, szemben az S&P500 +10,4%-ával.Ez minden idők legjobb track-rekordja?Buffett kommentálta a részvényekre vonatkozó közelmúltbeli óvatos kilátásaikat is."Gyakran semmi sem tűnik meggyőzőnek; nagyon ritkán találjuk magunkat térdig a lehetőségekben" - mondta. Úgy tűnik, hogy Buffett nehezen talál vonzó befektetéseket egy történelmileg erős piacon.Végül, míg Buffett eladta néhány részvénytulajdonát, még mindig tonnaszám vannak részvényei. 
2024-ben 52,8 milliárd dollárt tett ki a Berkshire részvény befektetési nyeresége. Warren Buffett a közelmúlt óvatos lépései ellenére is jelentős kitettséget tart fenn a tőzsdén.2025-ben a Berkshire Hathaway eszközeinek több mint 27%-át készpénzben tartja. Ez a legmagasabb százalékos értékét jelenti minden idők egyik legerősebb bikapiacán. "
Milan
Milan 2025. 04. 25. 18:53
Előzmény: #33025  feketemelos
Sajnos ez igy van ahogy irod ezek szinte az összes befektetöt lehuzák aki használlja a pénzugyi termékeiket de azért miis hibasak vagyunk mert vannak lehetoségek de nem jo lora teszunk aztán vagy feladjuk vagy kezdjuk elolrol amig meg nem unjuk az egészet
Szerintem azért a kisbefektetők világszerte kb 80%
ban vesztenek és talán 20%nyer kissebb nagyobb összeget de aki már "0'van az örvendhet talan..
Milan
Milan 2025. 04. 25. 18:45
Előzmény: #33024  Beze
Elözö evezredben kezdtem szinte gyerekent a Bet nyitása ota csinállom es figyelem szinte napi szinten a tözsdei mozgásokat lattam jotis rosszatis magyarbais kulfoldonis de ilyent nemláttam ami ebben az evben van eufolia es deppresszio között a földön millonyi kisbufi nagybufi es szinte napi szinten hatalmas mozgasok amire nem számitok "reotabelefaradtam mar ebbe de ami mostanaban van ezt csak lesem es nem akarom elhinni hogy néhány nap utan Bét ismét magyar csucsot dont a Bux az egekben néhány napja a béka hasa alatt"a tobbi tözsderol nemis beszelve milyen fordulatokat produkal??
Aztirják a sajtoban a nagybufik brutális eladásokat csináltak és a pálya szélérol figyelik a piacokat higy világszerte a kisbufik minden esést es minden **ar részvényt és **ar penzugyi termeket megvesznek??
Az öreg W.Buffet nemtudom mit csináll de már több mint 90 év alatt mindig jol jár a tözsdékkel anyagilag pedig szinte a Nagy Gazdasági Világvállság idején született de szerintem ois kapkodja a fejét hogy mostanában mi történik a világ tőzsdéin!!??
Beze
Beze 2025. 04. 25. 18:40
Előzmény: #33031  feketemelos
Látod látod, tudod te melyikre gondoltam! :)
Valiz
Valiz 2025. 04. 25. 18:34
Előzmény: #33030  pakk01
Ok, igazad van. Én csak Bezét nyugtatom, míg magához nem tér, és mielőtt meggondolatlan dolgokat tesz.
Nálam az őrület 2009-ben volt. Nem is csináltam jól, nem értem rá. 
feketemelos
feketemelos 2025. 04. 25. 18:30
Előzmény: #33026  Beze
gőzöm sincs , de találtam egyet...🤔
„ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad.  A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél.  A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked.  A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad.  Mások félre fognak informálni téged.  És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene.  Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! "
pakk01
pakk01 2025. 04. 25. 18:17
Előzmény: #33028  Valiz
1-2 hétre??? Ne vicceljünk már. Rv-hez nem nyúlsz. Régen az évi fix vételeim mindig év elejére estek. Szerintetek milyen érzés volt, amikor kétszer is végignéztem azt, hogy az aktuális vételeim meg amúgy minden pakkom lefeleződik? Covidkor megőrültem. Mondom ilyen a világon nincs. De nem nyúltam hozzá. Kurva nehéz volt kibírni. Annál rosszabb nincsen, végignézed, hogy hétről hétre kevesebbet ér minden. Az addig szépen gyűjtögetett csomag folyamatosan párolog. És ezt nézd végig otpben, nyomdában, bux/usa alapban….ráadásul 2x. 
De úgy voltam vele, hogy hosszútáv, hosszútáv, ezt mantráztam folyamatosan. Sőt, még vettem is mindenből. Toltam bele a pénzt mint a hülye. 
Visszatekintve: már az akkor legdrágább vételeken is szép hozam van. 
Szóval: részvényhez ne nyúlj! 
Valiz
Valiz 2025. 04. 25. 18:15
Előzmény: #33027  zsuzsa37
zsuzsa, árupiaci topikban vagy. itt nem zárunk 17.00-kor. néha hajnalban is lessük az árfolyamot. buli max szombaton :-D
Valiz
Valiz 2025. 04. 25. 17:51
Előzmény: #33018  Beze
Neeee,  légy higgadt. Nem kell mindent felszámolni, az rv nem certi. Nyugodtan magukra hagyhatod őket 1-2 hétre, amíg megnyugszol. Nem kell kapkodni, csak többet ártasz magadnak.
zsuzsa37 2025. 04. 25. 17:44
Előzmény: #33026  Beze
péntek este van, el kell menni kocsmázni vagy táncolni,vagy mindkettőt :))))
Beze
Beze 2025. 04. 25. 17:39
Előzmény: #33025  feketemelos
Rakd be az idézetet is még, hogy jobban fájjon!  tudod melyiket ;) 
feketemelos
feketemelos 2025. 04. 25. 17:33
18 éve nézegetem , hogy az ügyes erste brokik (grat nekik ), hogyan kopasztják meg az újakat akik 1-3 év után bánatosan és szépen megkopasztva elkullognak …..talán érdemesebb lenne a Vöröskeresztnek vagy a Máltaiaknak adományozni az erre szánt mannát vagy és esetleg keresni kellene megfelelő instrumentumokat ahol viszonylag ( igen viszonylag) korrekt módon lehet kereskedni….főleg olyan  eszközöknél  amelyek 24 órát mozognak , hogy akarja valaki kezelni a kockázatot a magas spreadekről nem is beszélve ….tramplii idejében nagyon megszerethette az erste a kedves és tuti befizetőit 
Beze
Beze 2025. 04. 25. 17:30
Előzmény: #33022  zsuzsa37
Hiányzik a tiszta fej, de csak kapkodok jobbra balra hetek óta...
pakk01
pakk01 2025. 04. 25. 17:29
1. Nincs olyan aki még nem nullázta le magát a tőzsdén 
2. Ha elesünk, felállunk és megyünk tovább! 
zsuzsa37 2025. 04. 25. 17:25
Azt hittem ezen már túl vagy, depisen nem lehet jól spekázni,habár a tegnap neked sikerült a mol vétellel  :-) )  Ne szorítsd magad sarokba.  Felesleges. Egyszer majd mindmeghalunk...de addig nincs más hátra,mint előre!
randomly 2025. 04. 25. 17:25

Akkor Én mit szóljak ... nagy esés után vettem 3 éle TS-t és azóta úgy emelkedünk mint soha. :-) Ennek ellenére ma sem adtam el őket. Egyszerűen nem hiszem el ami most történik a BÉT.-en MTELTS, OTPTS, BUXTS. És most zárásban vettem aranyat még ... ezüstöt végül nem. Az ezüst úgymond nem esett eleget ... aranyat végülis csak "azért" vettem hogy vegyek már valamit ... az egyik számlán ez volt az össz mozgás a héten.:-) US-ből is van még, alig adtam el. DKJ annál több ...

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek