Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ez az utolsó chart. 395 is lehet??? Majd szeretnénk egy frissítést kérni rá, ha lesz ideje a fiúknak. https://tvc-screenshots.investing.com/tvc_6204803cf93f7bfa0198c306d41fa7d6.png Ahaaa, persze, az európai etf visszaforgató. Tök érthető így. Bocs, ezzel mint írtam is, nem foglalkoztam. Befektetési Alapokkal ld. épp Föld Kincsei, én csak ráfaragok. Bármikor volt valami, soha nem jöttem ki jól belőle. Változtatás, csere nagyon drága, ha nem találod el a dolgot, akkor sok évig szívod. ETF-nél töredéke költségért megoldható ez.
Drága, de ha nincs ideje az embernek foglalkozni a +10%-al ami ráadásul bizonytalan is akkor kiadja a melót másnak. Ha megtudod verni 10%-al a Fund Managert és az idő alatt nem keresnél többet mással akkor nem szabad vele foglalkozni. Az Én szakmám ciklikus, van amikor rengeteg a szabadidőm tudok "tőzsdézni" de van amikor meg többet keresek mint ami a Fund Manager díja. Szóval nekem már annyi minden van hogy csak na ... :-) EUR/HUF-t azt most tényleg benéztem? Meddig erősödhet még?
Pontosan nem értem a kérdésed. Az ETF ha indexkövető akkor amit te pénzt oda beteszel megveszik azokat részvényeket amiket az index tartalmaz. Így megkapják az osztalékot is a részvények után, és az beépül az ETF árába. Ha jól rémlik a súlyuzást is megtartják ugyan úgy ahogy az indexben vannak. Ezt nem neked kell csinálni ők olcsón csinálják, talán havonta frissítik a változásokat. Az index-et ha jól sejtem csak "certifikáttal" tudsz kereskedni, ott nem leszel részvény tulajdonos nem kapsz osztalékot . Tehát kimatekolják az US500 500 részvény árát, azt az megveheted. Így hitelt adsz az index kitalálójának és majd valaki jól jár a végén. Ha esik az index akkor olcsóbban kapott hitelt, ha emelkedett akkor drágábban.
Ez már idejemúlt dolog, nem? Nagy költségeket kifizetni egy alapért. Mondjuk Amundi alapom soha nem volt, de hasonlóan drága fenntartású mind szerintem. Azt viszont nem tudom indexet, vagy ETF-et jobb-e venni.
Én gyerekek megfogtam a maradék 45 misimet, vettem belőle kínát(china50), hong kongot(hangseng), szingapúrt(SGP), indiát(nifty) és feltörekvő országokat(FMEN) aztán lesz, ami lesz. Ebben hiszek🤷♂️
ha abból indulok ki, hogy már több mindent jelentettem maps-en és fb-on is, amik konkrétan nem létező dolgok és/vagy durva scam/átverés/stb.. és egytől-egyig elutasították.. akkor sokáig. de ezek nem biztos :)
DH a kedvenc kicsim, sokat kerestem vele már . Nincs bajom velük igazából, csak elvakultam a Ricsi irányába. A rabja lettem, és mindenáron azt akarok venni mert nem hiszem el hogy mit keres ezen a szinten. Átestem a ló túloldalára vele... És mindig felidegesít, olyankor más pozikat eldobok és újabb Ricsit veszek. Nem vagyok normális amúgy.
Na de DH- val vagy a ANy-el mi a bajod? Tavaly rengeteget kereste DH-val. Talán abból jött a legtöbb pénz. Az ANy pedig iszonyat nagyot emelkedett! Oké, lusta, mint a dög. És piszok unalmas. Nem egy ugrálós papír. De nagyon szépen hozott az is!
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)