Adidast eladtad pluszban? 2 hét múlva jelent. Szerintem az olajár is számít neki, meg a globális feszültségek, ha enyhül a helyzet, gyorsan megindul felfelé. Kérdés, hogy a midterm előtt kiengedik-e az irániak az amerikaiakat, szerintem nem akarják, hogy megjegyezze minden amerikai politikus hogy nem jó ötlet odamenni.
Persze, hogy nem! Ezt már még én is tudom, mióta Vonoviám van. Történhet bármi, beton erős funda, plusz ezer pozitív cikk, mégis csak pirosban tud lenni.
VOW: 10kor kezdődig egy conferenc call, ha bemondják a költségcsökkentés és hatékonyságnövelés hangsúlyosságát mint kulcsszó, és a létszámleépítés menetét megerősítik, még fordulhat akár ma is. A konkrét számok nem lettek "annyira" rosszak.
Volskwagen: Revenue és EPS csökkenés, Európa javul, a világ többi része nem, 2026 guidance-t tartják. Stellantis: az elemzői várakozásokat verve profitábilis lett a Q1, 2026 terv tartható Puma: Sales 1.86B EBIT 51.9M, ami 20% növekedés és az elemzői várakozások felett van, de az évet negatívra tervezik, ők is tartják a 2026-os tervet Volskwagen, Stellantis mínuszban, Puma pluszban, de nem megy a múlt heti csúcs fölé ahogy látom
Természtesen Neeeeem! :D :D :D Tehát rakéta!! :D Visa val együtt elengedtem a TMUS-tot. Utóbbinál ha csak TA alapon visszacsorogna (tehát nem fog :D ) funda törés nélkül akkor gondolkozom el vételen. :) (Kellemes meglepi számok és tán jó guidance volt)
Én pedig már középtávon is úgy gondolom, hogy az energia egyre olcsóbb lesz. A fejlődés hatalmas és például amint tovább javulnak a tárolási lehetőségek, úgy az árak elindulnak lefele..
A Siemens Energy féle cégek árfolyamába rengeteg növekedés van már beépítve. Bár sp500-ról szól a tegnapi cikk de azért ide is illik: “ A Goldman Sachs számításai szerint az úgynevezett maradványérték (terminal value)AZ S&P 500 RÉSZVÉNYEI ÉRTÉKÉNEK MINTEGY 75 SZÁZALÉKÁT TESZI KI.Ez a mutató a vállalatok becsült nyereségén alapuló, tízéves horizonton túli értékelést jelenti, és jelenleg 25 éves csúcs közelében jár. A bank szerint ez az arány a dotkomlufi idején tapasztalt szinteket idézi. Akkoriban a befektetők hosszú távú növekedési várakozásai szintén rendkívül optimisták voltak.A Goldman Sachs becslése szerint a feltételezett hosszú távú növekedési ütem minden egyes százalékpontos csökkenése mintegy 15 százalékkal vetné vissza az S&P 500 vállalatainak összesített cégértékét. A gyors növekedésű részvényeknél az értékelési hatásENNÉL JÓVAL DRÁMAIBB LENNE.Esetükben nagyjából 29 százalékos csökkenés várható, szemben a lassabb növekedésű papírok mintegy 10 százalékos visszaesésével.A befektetési bank azt is megjegyezte, hogy a legutóbbi negyedéves gyorsjelentések során az S&P 500 vállalatainak mindössze 5 százaléka tárgyalt ötéves horizonton túli pénzügyi mutatókat. Éppen ezért arra szólították fel a vállalatvezetőket, hogy fordítsanak sokkal nagyobb figyelmet a hosszú távú kilátások kommunikálására a befektetők felé.“
Eurós részvények vitasarok