Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
oldrider 2025. 06. 21. 11:39
Én úgy látom, hogy bár örvendetes, nem olyan nagy prodoktum, hogy elérte végre a 30-at a Vonovia. A további emelkedést nem a terveik fogják generálni, hanem az, ha az autósokból, luxus cikkekből, ruhákból, sportos marhaságokból, médiából, informatikából, turizmusból, repcsikből stb. a befektetők átjönnek ide. Az ingatlan mindíg ingatlan marad! - (Kivéve mikor az amcsik az ingatlan válságot elindították, amiből világ méretű gazdasági válság lett.)
thinkpositive
thinkpositive 2025. 06. 20. 22:50
Előzmény: #8036  thinkpositive
Medios
Hétfőn jelent meg egy fordulót jósló cikk, amiben megerősítik az idei év kedvező várakozásait.
https://www.plusvisionen.de/16_06_2025/medios-aktie-vor-der-trendwende/
A 11,12-es heti mélypont után tegnap jött a részvényvisszavásárlásról szóló bejelentés.
Mivel 1 millió darabot (a teljes állomány közel 4%-át) 12,5 eurós áron visszavesz a cég ezért kicsit furcsa, hogy valakik még ez alatt is adják, de ma is csak kicsivel zárt 12 felett. Mindenesetre a következő hetekben a program lezárultáig valószínűleg nem lesz már jelentősebbb elmozdulás.
thinkpositive
thinkpositive 2025. 06. 20. 21:04
Előzmény: #7919  thinkpositive
Formycon
A múlt hét elején tovább emelkedett majd megérintette a 30-at, azonban feltehetőleg (legalább részben) a közel-keleti konfliktus hatására a hét végén lefelé vette az irányt, a héten pedig tovább folytatta a lejtmenetet. Szerdán jött a hír, hogy 50 millió euró értékben kötvényt bocsátanak ki a további piaci növekedés elősegítése érdekében.
https://www.formycon.com/en/blog/press-release/formycon-plans-public-corporate-bond-issuance-to-support-next-growth-phase-within-attractive-biosimilar-markets/
Ezt látszólag nem fogadták túl jól a befektetők újabb szintet lépett a csökkenés aznap. Ebben a cikkben kicsit jobban részletezik a körülményeket és a jövőről is szó esik:
https://www.4investors.de/nachrichten/boerse.php?sektion=stock&ID=184236
Tudom, hogy ez igazából egy marketing célú cikk, de nekem továbbra is tetszenek a kilátások.
A kötvény egyébként 4 éves időszakra szól és EURIBOR felett 7-7,5%-ot fizet évente, ami most olyan 9-9,5% körül alakul. Részvény árfolyamban ettől többet remélek sokkal rövidebb időtávon, de kevésbé kockázatmentes befektetéshez nem tűnik rossz ajánlatnak. A kérdés, hogy valójában mennyire kockázatos ilyet venni? Segítsen valaki, azon kívül, hogy csődbe megy a cég, lehet olyan körülmény, ami miatt nem fizetnek?
A hét végére már csak nevetségesen alacsony forgalom mellett csökkent tovább az árfolyam és végül 26,35-ön zárt. Az elmúlt 3 nap összege sem éri el a 20 napos átlag mennyiséget. Ezen a szinten már senki nem akar eladni, de úgy néz ki a vevők is inkább kivárnak. Ha netán valamilyen kedvezőbb hír vagy körülmény adódna, akkor szerintem 1-2 napon belül ismét a 30-at ostromolná.
https://invst.ly/1b2z09
thinkpositive
thinkpositive 2025. 06. 20. 21:01
Előzmény: #7920  thinkpositive
Nordex
A 18-18.5 közötti tartományt többszöri próbálkozásra sem tudta áttörni, így inkább korrekcióba fogott és az elmúlt két hétben folyamatosan 16,75-ig csökkent. Azonban amíg az árfolyamveszteség jelentős része napközben minimális forgalommal realizálódott, addig a napi volumen túlnyomó többségét adó mennyiség a záróban stabilizálta vagy némileg visszaemelte az árat.
https://invst.ly/1b2x5y
5 percesen még szembetűnőbb, de arról nem lehet jó screenshotot csinálni.
Legkésőbb a jövő héten 16 alja körül meg kellene állnia a csökkenésnek. Ha itt tudna fordulni, akkor a július végi 20+ továbbra is képben van, ha nem akkor csúnya lehet.
Hír nemsok, azok is inkább jó értelemben vett önfényezésről szólnak:
https://www.nordex-online.com/en/2025/06/the-nordex-group-ranked-among-the-top-ten-in-2025-europes-50-most-sustainable-companies/
https://www.nordex-online.com/en/2025/06/nordex-uk-ireland-honoured-with-rospa-presidents-award-for-a-decade-of-health-safety-excellence/
https://www.nordex-online.com/en/2025/06/nordex-group-honoured-as-best-company-for-all-talent-2025-at-teatro-real-in-madrid/
buythedip 2025. 06. 20. 19:23
Előzmény: #8100  oldrider
Play stupid games, win stupid prizes, mondja az angol az ilyesmire.
Vannak emberek, akik jól érzik az ilyen csődközeli cégekben a short squeezeket, de számomra sem a beszállási, sem a kiszállási pont nem köthető semmihez, így én többet vesztettem ilyesmin, mint nyertem.
Persze ez lehet risk management/pozícióméret probléma is.
buythedip 2025. 06. 20. 19:21
Majdnem mindenen látszik a mai opciós lejárat, mármint a forgalom nagy volt. Kivéve amin nem aktív az opciós forgalom, de abból van kevesebb.
Stellantis, X-Fab, Bayer, S92, P911-re nézve nem jelent jót a mai nagy forgalmú bearish gyertya, Raiffeisen, BASF, Continental Diageo, Renault, Dermapharm szintén. 
TUI és Lufthansa néz ki jól. Voestalpine, Thyssen is mintha próbálkozna, Rheinmetall is.
Talán Delivery Hero is jó lesz jövő héten.
OMV kitört nagy forgalommal, gratulálok azoknak, akik jókor vettek, itt már nem vennék
Ennyit a napos gyertyákról.
A heti:
pozitív:
Vonovia, Vodafone, OMV
negatív:
Bayer, Douglas, Lufthansa, Raiffeisen, Hugo Boss, Diageo, stb.
Majdnem ugyanazt mutatják a heti gyertyák, mint a mai péntekiek.
tibcsi5
tibcsi5 2025. 06. 20. 17:41
Valószínű ezért tépték meg. 
oldrider 2025. 06. 20. 14:01
Előzmény: #8109  buythedip
Nálam +7,11%!😊
buythedip 2025. 06. 20. 12:38
Előzmény: #8098  oldrider
TUI +6%
oldrider 2025. 06. 20. 08:37
Előzmény: #8107  todi
Köszi! Alapos, felkészült befektető vagy!
Egy ilyen áttekintés felvet bennem néhány gondolatot. Pl. aki 2021-ben majd 60 Euróért vásárolta, az mit érzett, amikor lement 13-ra? Még vajon hány évig kell benne ülnie, hogy nyerővel szálljon ki! (Többek között az ilyesmik miat nem hiszek a hosszú távú részvény befektetésben.) Vagy a másik véglet. Aki 13 körül vette, az 26-nál is dupla nyereségben van. Egy ilyen összefoglalót olvasva jobban megértem, hogy miért van eladó minden szinten.
oldrider 2025. 06. 20. 07:41
Előzmény: #8105  Zoltanovitsch
Azt, hogy a luxuscikkeket gyártók részvényinek ára lefele fog menni, kb már másfél hónappal ezelőtt, indoklással együtt 5-6 sorban megírtam. Örülök, hogy egy akkora  nagyság, mint a Morgan Stanley is osztja a véleményem!
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 06. 19. 22:24
Előzmény: #8094  buythedip
Nálam sem! :D LVMH TA szintek  (loptam)!   : 402 330, 287, 246, 161  (400 fölött én semmiképp) a Friss fundás összesítő: " Investing.com – A Morgan Stanley csütörtökön 560,00 euróról 510,00 euróra csökkentette az LVMH (EPA:MC) részvény célárát, miközben megtartotta az Equalweight minősítését. A luxuscikkeket gyártó vállalat részvényei, amelyek jelenleg 106,25 dolláron forognak, közel 18%-ot estek az év elejétől számítva, és most az 52 hetes mélypont közelében forognak. Az InvestingPro elemzése szerint a részvény a jelenlegi szinteken alulértékeltnek tűnik.A kutatócég az LVMH Divat- és Bőráru divíziójának értékesítési csökkenésére vonatkozó várakozásokra hivatkozott, és a második negyedévben 7,5%-os éves összevetésű szerves árbevétel-növekedés visszaesését prognosztizálta. A Morgan Stanley megjegyezte, hogy ez a becslés összhangban van a május közepén előrejelzettekkel, ami arra utal, hogy az üzletág azóta nem romlott tovább.A kutatási feljegyzés szerint az amerikai műveletek májusban és júniusban az áprilisihoz képest „kissé 'kevésbé rossznak' mondhatók. A cég arra számít, hogy az értékesítési becslése közel lesz ahhoz, ahová a konszenzusos előrejelzések a következő napokban esnek, esetleg 50-100 bázisponttal a konszenzus felett.A Morgan Stanley a Divat- és Bőráru divízió profitbecslésének csökkentésével a korábban vártnál jelentősebb mértékben csökkentette a luxuscikk-gyártót „kettős csapásra, a működési tőkeáttétel csökkentésére és a kedvezőtlen árfolyammozgásokra” hivatkozva. Ez vezetett a célár 50 eurós csökkentéséhez.A cég megfigyelése szerint az LVMH látszólag „alulteljesít az iparág többi részéhez képest”, és megjegyezte, hogy a második negyedévben a határokon átnyúló költekezésre nehezedő nyomás, amely a személyes luxuscikkek piacán kulcsfontosságú keresleti tényező, valószínűleg a nyereségbecslések csökkentéséhez vezet a tőzsdén jegyzett luxuscégeknél. Ezen kihívások ellenére az InvestingPro adatai azt mutatják, hogy az LVMH erős pénzügyi egészségi pontszámot tart fenn, és további 8 kulcsfontosságú információ áll az előfizetők rendelkezésére, beleértve a részletes értékelési mutatókat és a növekedési mutatókat. Más friss hírekben az LVMH számos elemzői leminősítést és célárcsökkentést tapasztalt. A Barclays az Overweight-ról Equalweight-ra minősítette le az LVMH-t, a célárat 550 euróra csökkentve, az amerikai piac lassulásával és a divat- és bőráru divízió kihívásaival kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva. Az elemző a szeszesital- és szépségápolási szektorban felmerülő potenciális nehézségekre is kitért, ami a 2025-ös pénzügyi év egy részvényre jutó eredményére vonatkozó előrejelzés 16%-os csökkenéséhez vezetett. Hasonlóképpen, a Morgan Stanley is leminősítette az LVMH-t Equalweight-ra, a célár 590 euróra csökkentve a vártnál gyengébb évkezdetet követően, mivel minden divízió a piaci várakozások alatt teljesített. A cég az értékesítés és az üzemi haszonkulcsok csökkenésére számít 2025-ben, ami a kínai fogyasztók részéről a kereslet csökkenésére utal. A Bernstein, miközben fenntartotta az Outperform minősítését, 625 euróra csökkentette a célárát, a változást a divat- és bőráru divízió, valamint más ágazatok negatív növekedési előrejelzésének tulajdonítva. A cég a konszenzusos becslések alá módosította a 2025-ös és 2026-os részvényenkénti nyereségre vonatkozó előrejelzéseit, de továbbra is potenciált lát az LVMH részvényeiben. Ezek a legutóbbi fejlemények az elemzők óvatos előrejelzését tükrözik az LVMH pénzügyi kilátásaival kapcsolatban.
balentum
balentum 2025. 06. 19. 21:23
Előzmény: #8103  todi
Koszi.
todi 2025. 06. 19. 20:34
Előzmény: #8102  balentum
25-én.
balentum
balentum 2025. 06. 19. 19:30
Vonovia osztit mikor fizetik? Elore is koszi a valaszt.
Ishar
Ishar 2025. 06. 19. 18:37
Előzmény: #8100  oldrider
Hasonló hullámzás volt a Vartában is, mielőtt le nem állították a kereskedését. Lekopogom viszont, hogy az OMV szépen araszol vissza az osztalékvágás előtti szintjére (48 EUR). Igaz, hogy ott (sajnos) az iráni-izraeli háború is "besegít". TUI-t itteni javaslatra én is figyelem...

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek