Ha ezt tudnám akkor eladnám mindenem és beletenném a cégbe. Ezt nagyrészt az fogja eldönteni, hogy ez a csomag hogyan fogja befolyásolni a gazdaságot: kamatok, infláció, GDP stb.
Hogy a Vonoviát hogy értékeli a piac ahhoz érdemes megnézni az elemzői prezentáció 33. oldalát.Bal oszlop a helentés beli értéjek jobb oszlop pedig 26€-s részvényárfolyamon számított értékeltség.A laikusoknak legjobb az utolsó sort megnézni a nm árakkal.Érdemes átszámolni forintra(x400) és akár a magyar árakhoz is viszonyítani, miközben a Vonovia ingatlanok Németország frekventált részein vannak egy kicsi része pedig Svédországban és Ausztriában.Viszonyításképpen Németországban a használt tömblakások medián vételára 3360€ az új építésű medián vételár pedig 5400€. https://www.vonovia.com/content/download/239898/11478117?version=6
Ha a Vonovia nem zár a 20 hónapos alá, akkor érdemes tartani. Ez, 27,7 nálam. Az is lehet, hogy osztiig megindul a hetes réshez. Ugyanez igaz a BAYN re. A különbség annyi, hogy a VNA esetén hónapos trend forduló, ha betöltő a BAYN csak hetes.
Szerintem a fegyverkezős cégek a pénteki Verfallstagig azért esnek nagyon mert sokat emelkedtek és eltávolodtak a Stillhalter ideális árától. Rheinmetall ideális ára a nagyok számára 1000€ körül van. Ott futna ki a legtöbb opció értéktelenül.
Rheinmetalt visszavettem, szerencsére pont a nagy leöntésben kaptam (persze lehet megnézi még ezt a 12 körüli szintet hamarosan). Volt valami spec hír?
Eurós részvények vitasarok