A Vonovia papírjait a kockázat kerülők részére ajánlják, ma nem esik tíz százalékot, már az is jó! Én a 27.41-es bekeremmel szerintem öt évre megvettem ezt a csuda " kötvényt" ..
Meglehet növekszik majd a bérleti díj, de a kiadatlan, üresen álló ingatlanok száma pedig mégjobban fog növekedni. Közben a fenntartási költség azokon is ketyeg! Ez sokmindennél elő szokott fordulni. A termék ára nő, a kereslet meg csökken iránta. Eddig nagy kereslet volt a német kiadó ingatlanokra, de, hogy ebben a nagy kalamajkában ez továbbra is így lesz, abban nem vagyok biztos. Minden esetre, ha netán mégis felmenne 30 €uróra a Vonovia, akkor eladnám.
A DZ írt egy 2025-ös elemzést a német ingatlanpiacról. A Vonoviát is érintő rész a végén: “2025 dürfte somit erneut von fehlenden Wohnungen geprägt sein, denen an den Topstandorten eine hohe Nachfrage durch Zuwanderung, den demografischen Wandel und verhin- derte Käufer von Wohneigentum gegenübersteht. Der ausgeprägte Mietanstieg wird sich damit fortsetzen. 2025 gehen wir für die Topstandorte von einem jährlichen Mietplus von rund 4 Prozent aus. Einen langsameren Anstieg verhindert das knappe Angebot, auf einem schnelleren Anstieg lasten die schon hohen Mieten und auch die anhaltende wirtschaftliche Schwäche." https://dzhyp.de/fileadmin/user_upload/Dokumente/U Magyarán 2025-re is 4%-os bérleti díj növekedéssel számolnak.
EU-ból nem lehet tagállamot kihajítani. Viszont az európai tanácsban a szavazati jog felfüggesztésére már volt példa (annak idején, mikor a Jörg Haider lett a vezér Ausztriában). A forrásokat pedig simán vissza lehet tartani, akár bármeddig is.
Nem feltétlenül kell háború, 2009-ben is volt 1240 Ft körül, és 2 éve is volt 10 ezer Ft alatt. Lehet bármi : olaj válság, háború elhúzódása, újabb háború, új járvány, stb.
Hát igen eljott a farkasok földje és a farkasok világa. Szolni kellene az EU nak is. Nem. Akarsz? :) Mert az EU meg mint valami szivárványos hipszter közöttük még azt se tudja kihez kellene tartozni, vagy legalább fusson valamerre.. . Írta itt valaki meg jó hogy besokkalt a TKA vezetése, a sötét zöldektol, mert inkább a 2.8as arfolyamot nézegethetnek sokan mostanra... például. Lassan ébred a német "paraszt" is. Csak ehhez a feszes echte német ktsegvetesi fegyelem, fizeti meg az árát.... . Aztán ha a belga Euroclear bankhaz beadja a derekát, mert túl nagy rajta a nyomás akkor, az euró money supply kínálat bővítés se segít már , sőt már az ima se... Csak szólok.
Jó reggelt kívánok. Megmondtam anno a sorrendet is, csak nem ebben a topikban kb laza 3 éve.... 2 polusu új vilagrend kialakulása, utána USA hemonia elvesztése, petro dollár gyengül, Kissinger profi rendszere bukik, utána gazdasági háború, utána vamhaboruu és m deviza háború és utána....., hát sajnos elmegyunk a szakadék széléig és belenez a világ és csak remélem hogy Macron félék és a többi vezető megrémül a visszatekintő nihiltol....
Trumpnak abban igaza van, hogy Európa elkényelmesedett. Rengeteg a túlszabályozás és a bürokrácia. Németeknél akik nagy kárt tettek azok a zöldek. Szüntessük meg ami működik: zárjuk be az atomerőműveket, a 2 tonnás autókba elég a 3 hengeres 1 literes motor mert csak az tudja hozni az életszerűtlen kibocsátási normákat, gyártsunk zöldacélt 5x áron amibe a Thyssen majdnem belerokkant. Ha nem tervezi eladni a marine üzletágat meg nem hozzák létre ezt az alapot akkor lehetne továbbra is nézegetni a 3 euros árfolyamot. Az autósok továbbra sem tudom, hogy kinek fognak eladni stb stb.
Eurós részvények vitasarok