Sziasztok,
Az EUR/HUF egy kiváló topic, viszont nincs moderátor. Nyitok egy újat, hátha fennmarad. A terv szerint nagyjából mindent lehet, kivéve gyűlöletkeltő tartalom, illetve flood / szándékos trollkodás. Ugye ezektől szenved az eredeti topic sajnos.
Illetve már többen megfogalmazták (RangerHU, Fsociety, mások) hogy ez az eurhuf kereszt úgy szar ahogy van napira. Széles spread, long irányba magas swap, nemtom. Nem napira érdekes gondolom a játék nekünk.
Volt már erről 1 v 2 kör. FSOCIETY admiral, Vali trading.com.uk Ktamasktamask meg erste. Spread és swap és egyéb összehasonlítása majdnem végbe ment, de a cél előtt elhalt. Nem látszott a szent Grál.
Nekem nagy része hold (nem vagyok elégedetlen :) ) Húsz százalék alatt kincstár, 8,6%-os régi pemap és pmap. Megtak euro, bejön fizu vagy vállalkozásból váltom és hitelkártya a költési forrás. Csak játszóssal játszom ha olyanom van. Kiadott ingatlan eladva, úgy éreztem tavaly hogy vége a dalnak, kiadni meg pár százalékért amikor az alternatívák meg ugye…. Szóval némileg befektetési outsider vagyok, bár euroforintban nem annyira :)
Egy forint spread az rengeteg. Én 20 fillérrel nyomom, de az is csak egy irányban. 2 forint mínuszból indulsz, Amúgy többek között ezért kereskedem minimálisan a forinttal,mert bagóért kell lehajolni risk mellett, miközben egy EURUSD 1 pip-pel jóval élhetőbb,és likvidebb is.
Forex usd számlán. 375 felett lezártam a HUF carry-t és a számla 3/4 ment dollárba, 1/4 PMÁP rövidtávra. USD szla 1/6 ára hosszútávra nyitottam EUR/HUF shortot, ennek terhére veszek, de igyekszem nem tartani longot napon túl. A nagy szabad margin terhére belenyúlok hit and run módra mindenbe is, tökéletesen nem professzionális módon.:)), kis pozíciókkal, próbálok ülni a babérjaimon.:)) Jut eszembe, XAU/USD szerinted megy lejjebb 1994-nél?
Nem biztos, hogy értem mire gondolsz. Az állam felé a kiszolgáltatottságra? Az igaz, hogy már most azt csinálnak a kisemberekkel amit csak akarnak. Nekem pl csak idén 10M+ kellett hirtelen befektetni ingatlanba, hogy egyáltalán az "üzleti modell" fenntartható legyen. Napelem őrület, gáz árakkal jatszadoznak, stb. Nagyjából sikerült kezelni, nyilván mást is tudtam volna kezdeni a pénzzel. Most kitalálták a közműfejlesztési hozzájárulást, az elvileg csak 600e. Majd holnap jön más. Onnan lehet csak elvenni ahol van. Elsődleges célom a függőségek felszámolása és azoknak a pontoknak a nagyjából belövése, ahol értelmes módon ki lehet szállni ingatlanból egyéb helyi befektetésből. Ezt tekintem felelős hozzáállásnak jelen helyzetben. A forint allin-t meghagyon a madin-eknek. Hozzáteszem nekem is van állampapírom, egy - szerintem - elég jól balanszált portfólióban. De a szélsőségektől tartózkodom.
Ez engem is érdekel. Sima parasztlongban kereskedek, valószínűleg szeret a bróker, mert néha elég jól adja/veszi ( kb. 1 forint különbözettel). Ha rv.-vel kereskedni kell nem gond, viszont T3 napra kapom, így rövidebb, kisebb hullámokat , bizonytalanabb pozikat nem merek megjátszani.
E-körül lesz érdekes az állampapír sztori is, ekkor fog ébredezni és kiszállni az élelmesebbje.... A többség szívni fog mivel nem fog kapkodni a kiszállással és csak nagy veszteségek árán fognak tudni szabadulni a későbbiekben.... Az eleje mindig happy amikor beetetnek... amikor elfogy a kaja, fickándozni fognak a kishalak.....
Ez is jogos,igen. Januar 1 indulhatna ezzel. Inditasnak azt elmondhatnatok,csak roviden,h ki hol,mikent kereskedik. Parasztlong,tokeattet,online broker,bank,akarmi. Nalam online broker van,es most mar eur cash is,de az nem speki.
“ Egy ország kicsit más kávéház.” Csak elmélkedésileg, ez a kávéház dolog érdekelne így az euban meg a nyugati világban. Ha itt élsz akkor államadósság a te sarad, minden politikai következmény, esetleges jogi vagy anyagi kifosztás, háborúba küldhetnek. Csak az a piros vonal nincs felfestve a határon jobbára. Kb mint gyerekek a porban húznak egy vonalat, aki belül van azt megdobáljuk és kinevetjük. Nem mehetnék ki inkább? De persze, szivesen látunk. Mint az ismert vicc nyuszikávalnmeg a medve halállistájával.
Ja, nem lógok youtubon meg facén, nem küzdök vele. Régimódi vagyok információ az nekem írva van, ott átfutom az irreleváns vagy ismert infókat és lehet a lényegre koncentrálni. Podcast meg video a nyökögésekkel meg röhigcséléssel nem az én műfajom. (Nem a te linkedre) Hallgatás meg nézés az a szórakozásra van nekem, zene, hangoskönyv, ilyesmi. Szóval ezért nem fizetek elő meg nem is foglalkozok körbetrükközéssel. Meg nem is érzem fairnek ha abból élnek, de ezen néha túl tudok lendülni :)
szvsz, az MNB-t is uralják, a harc a kormánnyal csak bűvésztrükk! (és e trükk nélkül még drágább lenne a forintot tartani... a szavakban harc nem kerül pénzbe, a politikai kárt az MNB viszi el, nem a kormány, ezt döntötték el...)
EUR/HUF - trollmentes
Az EUR/HUF egy kiváló topic, viszont nincs moderátor. Nyitok egy újat, hátha fennmarad. A terv szerint nagyjából mindent lehet, kivéve gyűlöletkeltő tartalom, illetve flood / szándékos trollkodás. Ugye ezektől szenved az eredeti topic sajnos.