Nem szeretnék ebbe belemenni, de tényleg nem olyan fekete és fehér minden, ami elsőnek látszik. Mo-n pl voltak full ingyen számlacsomagok, tényleg, én még emlékszem rá, és a fidesz elkezdett ezzel a tranzakciós adónak nevezett sarcon át szórakozni velük, mindennel is. (ATM, hogy csak a legutolsót említsem). Uez kb megvan a távközlési szektorban is, sohasem volt olcsó, de nézzük már meg könyörgöm, hogy mondjuk 1 perc beszélgetés ára mennyi adót, jutalékot, levonást, stb tartalmaz. Értem, hogy sok, de neked sem az fáj elsődlegesen, hogy mondjuk Európa egyik legdrágábban és leghatékonytalanabbul üzemeltetett országában miért megy ilyen rosszul minden, hanem az, hogy miért drága a telefónia. Digi tényleg hozhatott volna változást, ahogy bárki más is, pl egy Hutchison, nem tudom, hogy ezen a területen várható-e bármilyen változás, nálunk sokkal nagyobb országokban is megy össze a hálózat db szám, vagy adják el a cégeket, ha nem elég "nyereségesek".
Már jóval a Fidesz 2/3 előtt is fillérekért beszéltek Ausztriàban. DIGI meghozhatta volna a valódi piaci versenyt, de a Fidesz elgàncsolta a GVH-s, NMHH-s káderei asszisztálásával.
Ausztriában, határtól pár km-re, nincs a faluban vezetékes, normális sebességű internet, csak ilyen ADSL szerűség. Ha jól rémlik, és megcsinálták a gerinchálót, akkor a szolgáltatás ára többszöröse lesz, mint amennyiben Mo-n kerül (földben megy minden). Ismerős azt mondta, hogy a net ára Mo-n nagyon olcsó. Ha kell akkor meg tudom kérdezni a konkrét számokat. Meg lehet találni mindig, hogy hol mi éppen aktuálisan olcsóbb mint Mo-n, de a teljes képet érdemes nézni. Pl milyen adókat vezetett be a fidesz a távközlési szektorra, ami nincs kint, a 27% áfáról már nem is beszélve. Mindenki azt szeretné, hogy ingyen sör legyen, meg örökélet (vagy mondjuk fele annyibe kerüljön a telefonálás mint kint) de ilyen sohasem lesz. Melyik operátornál van ez a 9 euros csomag? 10 euroért látok hasonlót, MVNO-nak tűnnek, ami azt jelenti, hogy nem rendelkeznek tényleges fizikális hálózattal.
Ez még nem is olyan nagy ostobaság, persze attól még soha nem fog teljesülni. Nekem az egyik alkalmazottam váltig állítja, hogy szeptember 1-től indulnak a besorozások és a gyermekei menni fognak az ukrán frontra harcolni. Döbbenet, hogy mit művelt a fidesz az emberek fejével.
Még ha a Tényeket néző pontagyú nyugdíjas, vagy a facebookon /origon “okosodó” takarító néni írná ezeket, akkor azt mondom, na, lapozzunk, nincs itt semmi látnivaló. De hogy Te? Egy gazdasági ember, széles közgazdasági ismeretekkel és hatalmas vagyonnal, amit a pénz okos fialtatásával szerzett, szóval ilyen háttérrel ilyen hszeket olvasni Tőled….egyszerűen nem hiszek a szememnek!
Amúgy most voltam Barcelonában. Na az lett jó drága még. 100ezer egy 2fős apartman (lakás)/éj. Dugig a város emberrel. Kaja árak csillagászatiak,kivéve az arab kebab, döner, meg ilyenek. 10K/Főért nem ebédelsz meg
Mondtam már bárhova megyek a világban mindenhol olcsóbb minden. Oké a rezsi itt olcsó a gáz, víz, villany. Na majd az sem lesz már olcsó, akkor pláne nem érinmeg itt töbszörös fenntartással élni. Fogalmam nincs mi lesz itt, de hogy a kamatot nem kell ilyen környezetben levinni, az biztos.
Főleg annak tükrében érthetetlen, hogy 9 euróért korlátlan dumát adnak az osztrákoknál 40-50 GB nettel, itthon meg megy a folyamatos lehúzása a magyar embereknek, mert nincs valódi piaci verseny, van helyette egy torz adórendszer, egy srmmitérő GVH, NMHH gittegylet.
Magyar Állampapír tulajok