Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Ishar
Ishar csütörtök, 09:20
Előzmény: #39079  FatFIRE
Még egyszer mondom, ez a Fidesz narratívája. A valós történéseket, a miérteket és a hogyanokat meg senki nem ismeri.
FatFIRE csütörtök, 09:05
Előzmény: #39078  Ishar
Letagadnád a valóságot? Mi nem igaz belőle? Talán nem nyalta a NER seggét az utolsó pillanatig, amíg abban bízott, hogy kap egy újabb munka nélküli, zsíros állást? 
Ishar
Ishar csütörtök, 09:00
Előzmény: #39077  FatFIRE
"Most az egyik oldalon a NER van, a másik oldalon pedig egy onnan kiszakadt, köztük szocializálódott seggnyaló, aki csak azért lett pártelnök, mert 2023 decemberében nem kapott munka nélküli zsíros állást Mészáros Lőrinctől. Ti pedig nem értitek, mi a bajom a választékkal..." --- Ez ugye a Fidesz narratívája.
FatFIRE csütörtök, 08:41
Előzmény: #39072  ktamask
Mivel a gazdaság valószínűleg nem fog komolyabb növekedést produkálni, kormányváltástól függetlenül minden bizonnyal így lesz.
.
fokukac
.
Téged biztos meglep, de én a felsoroltak jelentős részéről kritikusan írtam már. Beleértve azokat a tételeket is, amelyekből a családunk is részesült. Ilyenek az állami támogatással létrejött, szaldós elszámolású napelemeink, az EV-ink (és az utánuk kapott adómentesség), vagy a lakásvásárlásra aktuálisan kapott vállalkozói kamattámogatás. Mindegyikkel jól jártunk, de - európai gyakorlat ide vagy oda - egyikre sem voltunk rászorulva.
.
Most az egyik oldalon a NER van, a másik oldalon pedig egy onnan kiszakadt, köztük szocializálódott seggnyaló, aki csak azért lett pártelnök, mert 2023 decemberében nem kapott munka nélküli zsíros állást Mészáros Lőrinctől. Ti pedig nem értitek, mi a bajom a választékkal... 🤷🏻‍♂️
Stayerke
Stayerke csütörtök, 08:29
Előzmény: #39075  FR73
Én 5 éves távon inkább a FixMáp/Máp+ valamelyikére szavazok. Romantikus típus vagyok, áprilisban változást és 2 éven belül 3-4% körüli alapkamatot várok!
FR73 csütörtök, 08:25
Előzmény: #39074  Stayerke
2023-24-ben az Orbánellenesek trollkodták szét itt a topikot, újabban az Orbánszerelmesek teszik ugyanazt 
A módszer teljesen ugyanaz: szerintük ők csak"jót akarnak" és mindenki besz@pja majd, aki nem hisz a troll agymenésüknek.
Közben pedig a 2029/N BMÁP tűnik a legjobb döntésnek a magas PMÁP kamatok kifizetése után. De ez már itt csak melkékszál.
Stayerke
Stayerke csütörtök, 08:16
Előzmény: #39073  fokukac
Szép összefoglaló! Csak nehogy elmenjen túlzott politizálásba a topik...
fokukac csütörtök, 02:15
Előzmény: #39071  FatFIRE
Én azt hallottam, lesz hozzászólás-adó is...
.
lehet, hogy neked nem tűnt fel, de amúgy 16 éve populista, gazdaságilag káros kezdeményezésekkel kormányoznak, telj-hatalommal.
Onnan indultunk anno, hogy államcsőd, bankadó (mérlegfőösszeg alapján, nem eredményre), sms-adó, nyugdíjpénztárak államosítása (mert eltőzsdézték, ugye), 180-as, nem piaci árú svájci frankos végtörlesztés, tranzakciós adó, 27%-os világ rekorder áfa (egy határok nélküli EU-s egységes piacon) , rezsicsökkentés, stadionok, mert egészséges a sport, forint leértékelés, mert kanyarban előzünk, csok és egyéb lakáspiaci pénz osztások, amik mind beépültek az árakba, árstoppok, ársapkák, kisker különadók, újabb banki különadók, törlesztési moratóriumok, sok tízezer milliárdos 2%-os kötvényprogram a haveroknak, (mikor éppen száll el az infláció). Aztán újabb lakáspiaci ösztönzők, megint.. 
közben a magyar cégeknek a legdrágább Európában az energia. És már a bolti termékek is. Mert adó beszedőknek használják a cégeket. 
Egy olyan, végtelenségig eltorzított kapitalizmust hoztak létre, ahol önszántából már szinte senki nem ruház be. 
De egy ilyen helyzetben nyilván tök jó ijesztgetni, hogy ha az ellenzék nyer, akkor majd mond meghalunk. 
Közben meg az van, hogy igazából egy csapat cerkófmajom is jobban tudná kormányozni ezt az országot. De egy tucatnyi, közgázról, bme-ről, eltéről összeszedett egyetemista egész biztosan...
ktamask csütörtök, 00:46
Előzmény: #39071  FatFIRE
https://nepszava.hu/3304569_devizahitel-10-milliard-euro-orban-kormany-europai-bizottsag
Így vagy úgy de kiigazítás jön. Vagyis jönnie kellene.
FatFIRE szerda, 22:59
Előzmény: #39061  ASR
A Tisza maga beszélt a vagyonadó legutóbb már 1 milliárdra csökkentett értékhatáráról, nem érdemes letagadni. Az osztogatás költségét pedig meg kell fizetni, erről engem felesleges győzködni, magam is többször kritizáltam már ezt a gyakorlatot. 🤷🏻‍♂️
Goldstein17

Az a baj, hogy a másik oldalon az ilyen populista, gazdaságilag káros kezdeményezésekkel az ellenzéki hülyék paradicsoma készül. Tartok tőle, hogy visszatérünk az Orbán-Gyurcsány korszakba, csak Gyurcsány helyett egy exneres seggnyalóval. Kiábrándító felhozatal.
Zanza2 szerda, 21:57
Előzmény: #39069  Goldstein17
Akkor félreértettem, azt hittem mostanában súlyoztad felül.
Goldstein17 szerda, 20:01
Előzmény: #39068  Zanza2
Ebből már sehol.
Zanza2 szerda, 19:44
Előzmény: #39066  Goldstein17
Hol tudsz érdemi mennyiséget vásárolni?
ktamask szerda, 18:31
Előzmény: #39066  Goldstein17
Nekem ~ 25% van, csak, most már mind1.
Goldstein17 szerda, 17:57
Előzmény: #39064  ktamask
2029 N-t súlyoztam felül a portfóliómban. Igéretes, hacsak nem jön valami egész országot érintő összeomlás.
ASR szerda, 17:37
Előzmény: #39064  ktamask
El fogják inflálni a hiány, ahogy mindig tették.. Nulla a növekedés, nincs más eszközük, mint a nominális GDP felfújása.
Igen, a BMÁP valószínűleg magasan marad. 
ktamask szerda, 17:31
Előzmény: #39063  ASR

Összességében, ennek az lesz az eredménye,h a BMÁP stabilan 7% felett ragadhat 2024-2025 után 2026ban is.
Kamatcsökkentést nem várnék, inkább emelést.
Ha lenne egy kis kötvénypánik a világban, mi kanyarban előzünk. Top 1.
Jöhet a FIXMÁP és MÁP+ emelés is 2026-ban.
ASR szerda, 17:20
Előzmény: #39060  ktamask
Viccelődnek a fiúk. Elemezzük csak a mondatot: plusz-mínusz 3%-ra EMELKEDIK! :)
"a devizaadósság részarányára vonatkozó benchmark legfeljebb 30%-ról 30% plusz-mínusz 3%-ra emelkedik – jelentette be Hoffmann Mihály.Utóbbi lépés oka az, hogy rugalmasabb legyen a benchmark, hiszen például a forintárfolyam ingadozása is befolyásolhatja a devizaarány alakulását." 
2026-ban is hatalmas devizaeladósodással készül Magyarország - Portfolio.hu
Goldstein17 szerda, 17:04
Előzmény: #39059  FatFIRE
Ez esetben át kell állnod a másik oldalra és segítened kell, hogy lebontsuk az Orbán által gondosan építgetett "hülyék paradicsomát".
ASR szerda, 17:02
Előzmény: #39050  FatFIRE
A Digitális Munkásőrség frontszolgálatban: 0% valóság, 100% propaganda.
Mikor mesélitek el, hogyan áll valójában a költségvetés? Mekkora megszorítás jön májusban?
A lopás és az osztogatás költségét BIZTOSAN meg fogja fizetni a lakosság. A leégett házzal riogat a gyújtogató. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek