Azért annak így örülni, hogy valaki vesz egy amúgy nem ritkaság számba menő,eurós pénzpiaci alaphoz hasonló hozamot,likviditást nyújtó papírt a magyar államtól, én még nem láttam!
Milyen érdekes,hogy az állampapír kamatok kifizetése okán is,eljátssza a jóságos szamaritánust,úgy állítva be a dolgokat,mintha nem a lakosság nyújtott volna hitelt az államnak, hanem a kormány zúdít pénz esőt,a családokra,de inkább én úgy fogalmaznék,hogy az államnak hitelt nyújtó lakosságra.Ezt a megvédjük a családokat , nem mellesleg az adófizetők pénzén, hagyjuk már.
10 éve hallgatom mekkora rizikója van ha átmegyek devizába ha erősödni fog a forint és rövid távon igaz is volt néha, hosszútávon eddig nem. A devizás befektetéseknek a hozamuk is jó volt plusz még az árfolyam változás. Nem kell minden forintot leváltani euróra meg dollárra.
Ennek megfelelően táraztam még egy kis 2027/U EMÁP-ot, mert belátható időn belül van a lejárata, nem kell az 1%-ot sem elbukni (vélhetően). Viszont a 3 havi euribor nem egetverő, eladó PEMÁP-ot látott már valaki? Mert sem a vonatkozó FB csoportban sem az állampapírkalkulátor honlapon nem láttam még...
Valóban van egy ilyen kockázat, de örömmel vállalom részemet a Ft erősödésen (ezáltal deviza alapú befektetéseimen elért bukáson) keresztül egy normálisabb országért. De nem "aggódom" annyira ezért...
Régen annyi zlotyit kaptál a forintért, hogy nem lehetett elkölteni... Az örök forintgyengülés szerintem zsákutca, a 80%-os EU-s export miatt értelmetlen a forinttal bohóckodni..
Macska-egér harc van. Te elszeded tőlem, én elszedem a néptől, ezért te elszeded tőlem, ezért én majd elszedem mástól. Te beszabályozol, én kiskaput keresek, te tovább szabályozol, én megtalálok másik kiskaput. Ez a modell piszok drága és lefárasztja az erőforrásokat, mert az a hatékonyság, ha jobban kib@szok veled, mint amennyire te kib@szol velem.
Simán meg lehetne fogni az élelmiszerinflációt is de ők inkább a különadókat emelik.. Az egész rendszer nagyon fejetlenül működik, a kifektetésük se jött be 14 év alatt.. A Patay úr is vakvágányon van, olyan ez mint a 0,6%-os alapkamat.. Az alacsony alapkamat és erős forint hazánkban nem működik..
Igaz. Vagy mint 2022 októberben, amikor rájöttek, hogy pillanatokon belül elszabadulhat a pokol, ha nem emelnek drasztikusan kamatot. Be fogok állni 50-50-re, aztán valamelyik majd bejön. Most kb 30-70 van a forint javára.
5 éves csúcson a zloty az euróval szemben. Ha 2026-ban veszítene a Fidesz, az MNB nálunk is azonnal sokkal szigorúbb kamatpolitikára váltana, emellett idővel több euró jönne támogatásként, mindkettő a HUF árfolyamot erősítené. Emiatt van azért kockázat abban is, ha valaki devizába megy át.
Azért volt besz@ras szerintem a karmelitában is, amikor az árstop vége felé sor igen de benzin már nem nagyon volt a kutakon. Most a szóbeli intervenció zajlik, nem több. Mégis mit képzel a h...fejű, hogy 8% HUF romlásnál nem lesz infláció? Vagy elég lesz 6,5% is a népnek? Hitelkamatok és AKK aukciós hozamok is mennek felfelé. Patay úr már 2x is vágott volna a kamaton, hogy közben égbe menjen a forint? Reméljük, hogy legalább az MNB-ben nem fognak meghülyülni.
Pfú, az 50 ezres vizsgát de fogom imádni, főleg azt, hogy duplán fizethetem, mert még bejegyzésre kerül pár átalakítás is, ami a műszaki vizsgánt túlmenően is plusz költség. De hát ilyen hobbi ez... :S
Szerintük az 50 ezres vizsga is rendben van, indokolatlan inflációgerjesztés folyik... Meg nem kellene milliókkal emelni a fizetést, a 6,3 millió is ok..
Magyar Állampapír tulajok