Köszi, pont most nem férek bele, ezért kerdezgettem h a maradékot erstén keresztul v hagyjam azt is a kincstarba valami másba. Meglatjuk majd velük is atbeszelem, baromság ez a limit majusba még 250 millió volt, ezt vitték le 25re,érthetetlen.
Ha beleférsz a számlánkénti 25m-es PMÁP limitbe, nincs oka, hogy ne hagyd a dímentes államkincstárban. Ha nincs szükséged "készenlétire", akkor all in 10éves PMÁP-ba, amíg van. :))
Az októberi infláció már elég alacsony lesz, én korábban arra számítottam, hogy a szeptemberi alapján hozzák ki az újat, de az idő múlásával ez egyre valószínűtlenebb. Viszont ez nagy ugrás lesz a 2024-es hozamokban - lefelé... Bármikor is zárják be a mostanit, a végén mindig van egy hajrá, és kelleni fog egy újabb keret emelés.
Igen, csak ott erste van állományi dij, meg 98 valtjak már most, meg utalás, de igazad van, foleg h lesz kamat, a 2030asokbol február, május, meglepett h nem tudom hozzakotni, meg h ennyire megvariálták május óta
Köszi, annak mennyi a kanata? Vagyis te azt mondod h hagyjam a maradekot is allamkincstarba? Lesz kamatkifizetésem februarba pl, meg aztán később is, május keszenletinek, koszonom a segítséget meglepett tegnap a limit és az is h csak 10 éves van, majus óta nem figyeltem az állam papírt.
Az egy éves ad 8%-ot, a 2033/I egy év alatt hoz majd kb 16-17%-ot. Erre írtam, hogy költségekkel is legalább 7% előnye van a 2033/I-nek. Én azt venném. Ha közben jön új és jobb, akkor eladod a 2033/I-t, nofene, 7% helyett 6% előnyöd lesz csak. Azért ez már számít, én az ilyen előnyöket zsebre szoktam tenni.
Évi 490.000ret jelentene pluszban az erste 7 szazalekkal nézve, Erstenel ezt magam meg tudom venni hasonloan mint a részvényt a felületen, értek papír számlán?
Kevés dolog szól amellett, hogy lesz jobb. A trend nem ez, lásd: csökkenő kamatprémium, hatalmas futamidő. Az állampapírok adómentesek, felesleges tbsz-hez kötni az embernek magát, és ahogy korábban már írták, a online államkincstári szla költségmentes, kártyával tudsz venni=nincs ráutalási kltség, vmint ingyenes az elutalás. Valamennyi "készenléti" pénznek én inkább egy kevés dkj-t vennék: olcsóbb a lejárat előtti visszaváltás.
Jelenleg 1%-on visszaváltja. Ez nincs kőbe vésve, de a tapasztalat, hig 1-2%-on eddig mindig visszaváltották. De, ez nem garantált, bármi okból megváltozhat, ha igen pici valószínűséggel, de akkor is, ezt tudni kell.
Köszönöm hálásan, de az allamkincstar mindenképp visszavaltja csak jelenleg 1 százalékáért, nem? Pont együtt írtunk, igy arrol mi a véleményed h megveszem a maradekkal az egyévest, aztán, egy év mulva megnézem h mi van épp ami esetleg jobb?
Magyar Állampapír tulajok