Nekem múlt év nyár végén/ősszel még az volt a taktikám, hogy kb. egy havi kiadásnyi összeget szétrakosgattam folyamatosan lejáró DKJ-ba, amolyan vésztartalékként, akár egy hónapon belül több lejáratra is elosztva, amely hónapokra egyáltalán elérhető volt. A közelebbi lejáratokon több volt a heti leosztás, egyrészt mert ott volt sűrűbben elérhető papír, illetve azért is, hogy addig is átgondoljam, mit kezdjek vele. Ami ilyen havi kiadásnyiba nem ment, és még nem volt eleve valamiben lekötve, azok lettek szétosztva minden egyébben, kb. fele PMÁP, másik fele 27B/29B/BMÁP, nem teljesen arányosan, de nem is nagy különbséggel. Ez azóta annyival módosult, hogy hullámzóbb lett a DKJ elosztásom, ha volt egy-egy erősebb hónap amikor vettem, akkor oda több lett lekötve a lejárókból, meg növeltem is kicsit havi kiadás fölé a bizonytalanságok miatt, de az alap koncepció nagyjából ez.
ez alapján nem lesz 10% alatt az év végén, talán 20% körül lehet az éves átlagos A kormány elképzelhetőnek tartja, hogy az inflációs cél év végén nem teljesül, de egyelőre nem vetik el az eddigi előrejelzést. Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230420/dontott-a-kormany-kotelezo-akciok-jonnek-a-boltokban-610284 ezzel mit akarnak?? A kormány 20 kategóriába osztotta az alapvető élelmiszereket, ezek közül minden héten egyet legalább 10%-os árengedménnyel kell adnia a kiskereskedőnek az előző 30 nap legalacsonyabb árához képest. A kötelező akció legkésőbb július elején életbe lép. Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Innen már csak 1 lépés, hogy megmondják 3,6 ft 1 kg kenyér
Jelenleg a legtöbb nálam 2030I-ben van, amire fizetni kell kezelési költséget. (kb. 1%-os kamatfelárral vettem) Megéri átváltani 2030J-be? Nézem a hirdetményt, hogy mekkora az alapdíja az értékpapír számlának, és mennyi az állampapírok utáni díj. Aki esetleg tudja értelmezni ezt az adathalmazt, tudna válaszolni?
többször akartam már kérdezni azoktól, akik dkj-et vesznek, hogy miért nem bmáp-t veszik helyette, ami negyedévente fizet és +1%? Biztos mindenkinek megvan erre a logikus magyarázata, de én tuti bmápot venném :D
Ez is egy jó ötlet, mi is gondolkoztunk ezen de félő, hogy a belvárosi lakásokat nem tudjuk ugyanott visszavenni így maradtak, de most hogy a bérleti díjak is bőven emelkedtek már nem bánom!
Van egy kiadott házunk. Hosszú történet, nem befektetés céllal vettük, hanem saját célra, aztán az élet máshogy gondolta. Épp valamelyik nap gondolkodtam, hogyha eladom és az árát betolom állampapírba akkor jobban járok, mint a kiadásért kapott pénzzel. Nem beszélve, hogy most lefelé mennek a ház/lakás árak is. Aztán, ha kezdenek lemenni a kamatok és ismét kezd felpörögni a hitelezés akkor még a folyamat elején (mielőtt el nem kezdenek emelkedni a lakásárak) veszek megint egyet.
köszi mindkettőtöknek. az még belefér. Bár jobb lett volna, ha alelnök úr vár egy napot ezzel, mert hetek óta 16,31% volt már, erre pont a kamatmegállapítás napján nyilatkozik... amúgy számomra hihetetlen, hogy egy nyilatkozat ekkora vihart tud kavarni... pláne, hogy még nem is történt semmi, az infláció pedig továbbra is 25,2%, ez így nem túl hiteles nekem. Ilyenkor azt kell mondani, hogy csapataink harcban állnak, de még nem jött el az idjee, majd ha javul a helyzet, lépünk... szóval szerintem az egész hozamcsökkenés is elsietett még. Amikor lement az 5 éves hozam 14%-ról 8%-ra, akkor már beárazott a piac sokmindent...
Magyar Állampapír tulajok