Itt nem is az az érdekes, hogy mások területeit akarja másoknak adni, hanem magyar szemponból az, hogy Kárpátalját nem (cseh)szlovák területnek tekinti, hanem magyarnak. Abban sem vagyok biztos, hogy Kárpátalján most a a magyar a legnagyobb kisebbség.
itt csak az ukránoknak lesz win, oroszok már presztizs veszítettek lassan összeomlik az ország is.Télen jön a visszavonulójuk amikor már náluk se lesz fűtés bár lehet az ukrán drónok által okozott robbanások majd felfűtik az országot :)
Ez aztán végképpen megfűszerezi a dolgot, ha már Putyin beszéd, orosz forrás: https://tass.com/politics/2165687 "I am confident that sooner or later Ukraine will lose these western territories, lands that once belonged to Poland, Hungary and Romania."
A legjobb béke, ha mindenki nyer. Az, hogy "most már elkezdtük, csináljuk végig...", háááát nem sok nyerőt olvastam erről a történelemben. Ugyanis a helyzet lehet rosszabb, 4 év után nem látom mitől lenne ma jobb, viszont azt látom, hogy már több helyen is rosszabb lett. Lehet még ennél is rosszabb? Igen, lehet sajnos. Ha nem egyeznek meg szerintem nem lesz jobb. Próbáltam finoman fogalmazni.
Az oroszok, ukránok nem akarják zárni, EU nem akarja befejezni, kb. 4 évig szóba sem hozta a békét. Az usa pontot tenne az ügyre, mert apad a készlet és máshova fókuszálna. Meg aztán a mainstream sajtó leközli az ilyen-olyan lángoló orosz területeket és úgy állítják be, hogy megfordult a háború menete és Ukrajna nyeregben van. Ami meg persze kamu. Az EU meg be fogja áldozni az ukrán népet, mert most már nem tudnak kimászni a sztoriból. Ha aztán az oroszok fél Ukrajnát viszik valójában, azt is győzelemként fogják előadni. Van esélye persze annak is, hogy az oroszoknál lesz valami komoly probléma, csak éppen kaphat segítséget bőven keletről. Szóval amíg nincs egyértelmű helyzet, jön a bekeményítés, mindkét oldalon, kifulladásig, szvsz.
Mondjuk rn meg azt nem értem,hogy ilyenkor akkor hogy akarsz békét,ha az jut eszedbe,hogy nyeroben hiszik magukat. Ha tuzszunetet kérnek,akkor az a baj,ha nem kérnek,akkor háború pártiak. 🤷
"És közben olyan szintű adatgyűjtés megy mindenkiről, amihez képest a Stasi, maga a kisdedóvó volt." . Az egy dolog, hogy a böngészők is végeztek már adatgyűjtést és a weboldalak is (ugye kukik stb), de ide mindent beírnak, kb Orwell szintű gondolatrendőrség fog megvalósulni, illetve digitális agyelszívás, mert nehogy azt hidd, hogy amit oda beírsz az privát marad.... . "EU szabadulna ettől, csakhát akkor jön az, hogy hopp, nem lesznek techcuccok, nincs szoftverfrissítés, Keleten majd lesz saját oprendszer" . Ezért kellett a Linuxot tűzzel vassal irtani, az oroszoknál már sok-sok éve saját fejlesztésű linuxon futnak pl. atomlétesítmények és kormányzati rendszerek is (Astra Linux), Európában ezek a próbálkozások csak arra jók, hogy felvegyék rá a támogatási pénzt utána kudarc felirattal lezárják a projektet 1-2 év után és ezt ismételgetik, pedig pl. a Libreoffice-t is a németek fejlesztik nagyrészt. Az oroszoknak amúgy már nem adnak el windows licencet sem szóval ott legális a szoftverkalózkodás, a kormányzat támogatja, hogy megkerüljék ezta szankciót is. Az EU meg megszabadulna a Huaweitől és most az Huawei eddigi 5G és 4G hálózatok lecserélését tervezi de az is vagy 50 milliárd euró, ha jól olvastama múltkor katasztrófa. A chipgyártás az meg gondolatban sem létezik az EU-ban, Inteltől vagy AMD-től vesznek majd backdooros amerikai cuccokat, ahogy eddig is és ennyi. . Ez is egy katasztrófa: Max Otte: Germany's Economic Suicide Under U.S. Hegemony https://youtu.be/riz5hs2fkGo
Szerintem mi nem tudunk semmit. Jönnek a választások az EU-ban, kiderül hogyan gondolkodnak majd az emberek. Mindenkit nem lehet majd szélsőjobbosnak hirdetni, mert kilóg a lóláb. Egyre többen akarnak majd változásokat, ahogy szűkül az alapvető hozzáférés az alapdolgokhoz. Nem jó irány.
Ha az allitolagos Kijev szetbombazas jon a szuper raketakkal,akkor kevesbe hiszem,h az ukranok egyezkedni akarnak. Ha addig szarra bombázzák a ruszki finomitokat,akkor meg a tomeggyilkos miről egyezkedjen,amikor full arcvesztes van...persze tudjuk,a ruszkiknal eppen hogy csak erinti a lakossagot a háború,igy a josagos Putyin bacsi majd szeretetteljesen lehajol es bekejobbot nyujt Ukrajnanak. Ahogy eddig is.
Gyanítom, hogy nem lesz mindig pénz. Ehhez szóltam hozzá. Amikor felfogják, hogy az UNIO nem úgy működik, ahogy kellene, mert az energiára vesz fel hiteleket és még így sem kapja a szükségest, akkor változnak a dolgok. De majd meglátjuk.
OROSZ-UKRÁN háború