Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shortelek hétfő, 07:23
Előzmény: #83234  Murdoch
Persze, nyilván európa érdeke is az lenne, hogy amuszka takarodjon haza, a te érdeked is az lenne.
Shortelek hétfő, 07:22
Előzmény: #83235  Murdoch
Aha, ha úgyis lesz még elvesxtesz rohadt gyökér 500k katonádat mocsok.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 06:53
Előzmény: #83235  Murdoch
Itt nem is az az érdekes, hogy mások területeit akarja másoknak adni, hanem magyar szemponból az, hogy Kárpátalját nem (cseh)szlovák területnek tekinti, hanem magyarnak.
Abban sem vagyok biztos, hogy Kárpátalján most a a magyar a legnagyobb kisebbség.
babo-lapat vasárnap, 23:28
Előzmény: #83236  Fsociety
itt csak az ukránoknak lesz win, oroszok már presztizs veszítettek lassan összeomlik az ország is.Télen jön a visszavonulójuk amikor már náluk se lesz fűtés bár lehet az ukrán drónok által okozott robbanások majd felfűtik az országot :)
Fsociety
Fsociety vasárnap, 21:16
Előzmény: #83233  Phylaxa
Azon már rég túl vagyunk itt. Itt nem lesz win-win-win. És nem itt lesz a vége,hanem lehet, hogy a kezdete volt valaminek. 
Murdoch vasárnap, 21:02
Ez aztán végképpen megfűszerezi a dolgot, ha már Putyin beszéd, orosz forrás:
https://tass.com/politics/2165687
"I am confident that sooner or later Ukraine will lose these western territories, lands that once belonged to Poland, Hungary and Romania."
Murdoch vasárnap, 20:20
Nem lehet win-win, amikor az oroszoknál van Ukrajna ötöde. Isztambulban volt vmiféle ilyesmi helyzet, már elég jól haladt a megegyezés, de ez európai érdekek nem így kivánták:
https://www.declassifieduk.org/lets-just-fight-how-britain-prefers-war-over-peace-in-ukraine/
Phylaxa vasárnap, 20:13
Előzmény: #83232  Fsociety
Ahol leálltak, amikor le kellett. De itt nem win-win-ről van szó, hanem minimum win-win-win-ről.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 20:07
Előzmény: #83231  Phylaxa
És hol volt olyan, hogy win-win 4 és fél év után kb?
Phylaxa vasárnap, 19:54
Előzmény: #83230  Murdoch
A legjobb béke, ha mindenki nyer. Az, hogy "most már elkezdtük, csináljuk végig...", háááát nem sok nyerőt olvastam erről a történelemben. Ugyanis a helyzet lehet rosszabb, 4 év után nem látom mitől lenne ma jobb, viszont azt látom, hogy már több helyen is rosszabb lett. Lehet még ennél is rosszabb? Igen, lehet sajnos. Ha nem egyeznek meg szerintem nem lesz jobb. Próbáltam finoman fogalmazni.
Murdoch vasárnap, 19:46
Előzmény: #83225  Phylaxa
Az oroszok, ukránok nem akarják zárni, EU nem akarja befejezni, kb. 4 évig szóba sem hozta a békét. Az usa pontot tenne az ügyre, mert apad a készlet és máshova fókuszálna. Meg aztán a mainstream sajtó leközli az ilyen-olyan lángoló orosz területeket és úgy állítják be, hogy megfordult a háború menete és Ukrajna nyeregben van. Ami meg persze kamu.
Az EU meg be fogja áldozni az ukrán népet, mert most már nem tudnak kimászni a sztoriból. Ha aztán az oroszok fél Ukrajnát viszik valójában, azt is győzelemként fogják előadni. Van esélye persze annak is, hogy az oroszoknál lesz valami komoly probléma, csak éppen kaphat segítséget bőven keletről. Szóval amíg nincs egyértelmű helyzet, jön a bekeményítés, mindkét oldalon, kifulladásig, szvsz.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 19:07
Előzmény: #83228  keeper
Mondjuk rn meg azt nem értem,hogy ilyenkor akkor hogy akarsz békét,ha az jut eszedbe,hogy nyeroben hiszik magukat. Ha tuzszunetet kérnek,akkor az a baj,ha nem kérnek,akkor háború pártiak. 🤷
keeper vasárnap, 19:00
Ahogy várható volt elkezdtek bekeményíteni:
https://www.portfolio.hu/global/20260726/zelenszkij-ballisztikus-terror-ami-ejszaka-tortent-852120
.
Azt nem értem, hogyha Ukrajna nyeregben érzi magát és meg akarja dönteni putyin uralmát, akkor miért kér légi tűzszünetet...
https://www.portfolio.hu/global/20260726/orosz-ukran-haboru-a-legicsapasok-leallitasarol-suttognak-most-reagalt-a-kreml-is-852114
keeper vasárnap, 18:55
Előzmény: #83225  Phylaxa
A remény nem taktika....
https://youtu.be/IVP6x452X6Q
keeper vasárnap, 18:53
Előzmény: #83211  Murdoch

"És közben olyan szintű adatgyűjtés megy mindenkiről, amihez képest a Stasi, maga a kisdedóvó volt."
.
Az egy dolog, hogy a böngészők is végeztek már adatgyűjtést és a weboldalak is (ugye kukik stb), de ide mindent beírnak, kb Orwell szintű gondolatrendőrség fog megvalósulni, illetve digitális agyelszívás, mert nehogy azt hidd, hogy amit oda beírsz az privát marad....
.
"EU szabadulna ettől, csakhát akkor jön az, hogy hopp, nem lesznek techcuccok, nincs szoftverfrissítés, Keleten majd lesz saját oprendszer"
.
Ezért kellett a Linuxot tűzzel vassal irtani, az oroszoknál már sok-sok éve saját fejlesztésű linuxon futnak pl. atomlétesítmények és kormányzati rendszerek is (Astra Linux), Európában ezek a próbálkozások csak arra jók, hogy felvegyék rá a támogatási pénzt utána kudarc felirattal lezárják a projektet 1-2 év után és ezt ismételgetik, pedig pl. a Libreoffice-t is a németek fejlesztik nagyrészt. Az oroszoknak amúgy már nem adnak el windows licencet sem szóval ott legális a szoftverkalózkodás, a kormányzat támogatja, hogy megkerüljék ezta  szankciót is. Az EU meg megszabadulna a Huaweitől és most az Huawei eddigi 5G és 4G hálózatok lecserélését tervezi de az is vagy 50 milliárd euró, ha jól olvastama  múltkor katasztrófa.
A chipgyártás az meg gondolatban sem létezik az EU-ban, Inteltől vagy AMD-től vesznek majd backdooros amerikai cuccokat, ahogy eddig is és ennyi.
.
Ez is egy katasztrófa:
Max Otte: Germany's Economic Suicide Under U.S. Hegemony
https://youtu.be/riz5hs2fkGo
Phylaxa vasárnap, 18:53
Előzmény: #83223  Murdoch
Ebben reménykedtem, hogy nem jutunk el ide.
Phylaxa vasárnap, 18:51
Előzmény: #83222  Fsociety
Szerintem mi nem tudunk semmit. Jönnek a választások az EU-ban, kiderül hogyan gondolkodnak majd az emberek. Mindenkit nem lehet majd szélsőjobbosnak hirdetni, mert kilóg a lóláb. Egyre többen akarnak majd változásokat, ahogy szűkül az alapvető hozzáférés az alapdolgokhoz. Nem jó irány.
Murdoch vasárnap, 18:50
Előzmény: #83219  Phylaxa
Szerintem az még nagyon odébb van. Most jön az igazán kemény szakasza a háborúnak, szvsz. 
Fsociety
Fsociety vasárnap, 18:35
Előzmény: #83219  Phylaxa
Ha az allitolagos Kijev szetbombazas jon a szuper raketakkal,akkor kevesbe hiszem,h az ukranok egyezkedni akarnak. Ha addig szarra bombázzák a ruszki finomitokat,akkor meg a tomeggyilkos miről egyezkedjen,amikor full arcvesztes van...persze tudjuk,a ruszkiknal eppen hogy csak erinti a lakossagot a háború,igy a josagos Putyin bacsi majd szeretetteljesen lehajol es bekejobbot nyujt Ukrajnanak. Ahogy eddig is. 
Phylaxa vasárnap, 18:34
Előzmény: #83218  Zedisdead
Gyanítom, hogy nem lesz mindig pénz. Ehhez szóltam hozzá. Amikor felfogják, hogy az UNIO nem úgy működik, ahogy kellene, mert az energiára vesz fel hiteleket és még így sem kapja a szükségest, akkor változnak a dolgok. De majd meglátjuk.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek