Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shortelek 2025. 07. 18. 07:59
https://www.portfolio.hu/global/20250718/nagy-ajandekot-kaphat-ukrajna-nemetorszagtol-775115
Eldönthetnétek végre, hogy adtok taurust vagy nem adtok, mennyire jobban hangzana az, hogy Ukrajna megkapta a taurus rakétákat , lehetne hosszabb hatótávú is 500km - nél, ha van olyan, pusztítani kel a muszka harcászati kêpességeit.
trendelek 2025. 07. 17. 21:57
Előzmény: #72776  Robben
~3éve fújt uncsi putyini magyarázkodás, propaganda sületlenség...
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 17. 19:05
Előzmény: #72776  Robben
Neked önmagaddal van bajod és ezt vetíted ki rám, ráadásul többes szám második személyben és nem egyes szám második személyben.
#72718-ben három egyszerű kérdést tettem föl és csak a finn-svéd nato-tagságra válaszoltál, ami tényleg a háború következménye.
Saját kútfőből jöttem rá, hogy a mai Oroszország ugyanazt az orosz birodalmi logikát követi mint a Szovjetunió vagy a cári Oroszország.
Arra is saját kútfőből jöttem rá, hogy a Kreml hogyan szokta betartani az általa adott írásos garanciákat.
Oroszország 2014-ben annektálta a Krímet. Ezt te így írod le: "Ukrajna lehetne 2021 vége óta - Putyin kérésének megfelelően - egy nemzetközileg elismerten semleges ország, nem érte volna területi veszteség és nem halt volna meg a semmiért több százezer ukrán férfi"
Az oroszok nem haltak meg százezrével? Mi az a valami, amivel a semminél többért haltak meg?
Az orosz támadást én is értem, de én továbbra is az orosz birodalmi lelkülettel magyarázom, meg azzal, hogy illiberális államokban az egyszemélyi vezető nem szokott negatív visszacsatolást kapni. Most kapott, de nem az alattvalóitól, hanem Ukrajnától és az Ukrajnát támogató államoktól.
the_outsider 2025. 07. 17. 18:23
Hogy ezek a magyar mainstreamben "békepártiak"-nak (: OV féle újbeszél) tekintett egyének milyen jól tudják (=próbálják) igazolni a gyilkolást, akár még nevetséges is lehetne, ha nem tömegek vérével írt szégyenletes történet lenne
Robben 2025. 07. 17. 17:53
Előzmény: #72718  Dehogynincs
Tudod mi a ti bajorok? Az, hogy abban a hamis illúzióban éltek amit a belliberális propaganda sulykol a fejetekbe évtizedek óta, melynek lényege: úgy kezelik a mai Oroszországot, mintha az még ma is = lenne az egykori Szovjetunióval. Erről persze szó sincs - az már kérdés, hogy Oroszo-got nem lehet full demokratikusan kormányozni sem a mérete miatt, sem a hagyományai miatt (ha nincs erős közp hatalom egy akkora országban, anarchiába sűllyed, illetve évszázadok alatt az orosz nép megszokta - épp úgy mint arabok  - hogy van egy nagy népvezér, egy korábban pártfőtitkár, ma elnök, egykor pedig a cár - aki, ha jól teszi a dolgát, akkor akár évtizedeken át is hatalmon lehet)!!és ebből vontok le teljesen irreális, megalapozatlan következtetéseket.
megismétlem a lényeget, ezt gondold át és csak a józan eszedre hallgatva: 2021. 2. félévét Putyin azzal töltötte h. kérte, kössön vele a Nyugat kompromisszumot, mert nemzetbiztonsági fenyegetésként veszi, h. az Usa trójai falóként lopakodva arra használja az ukrán bábkormányát, hogy így csempéssze be oda azon nagyhatótávú rakétákat amikkel majd közvetlenül lőhetnék Moszkvát - ismétlem, 2 pofon egyszerű követelése volt: 1. kapjon írásos garanciát h. Ukr nem lesz Nato tag és 2. nem telepít oda az Usa ilyen rakétákat - ha ezt a 2 feltételét teljesítették volna, NEM indított volna háborút - mit nem lehet ezen megérteni, könyörgöm? a háborút azért indította mert látta, ÁT akarták verni és eszük ágában se volt teljesíteni ezt a 2 feltételt!és azért nem, mert valójában a Biden vezette Usa akarta a háborút! : így az adósrabszolgaságba hajtott,  a fegyvrekért fizetni nem tudó Ukrajnát a gyarmatává teszi a Nyugat, továbbá az oroszokat meg gyengíti, ez volt a két stratégia célja az Usa-nak. ennyi!!! a finn-svéd Nato tagsági kérés fel se merülhetett volna, hiszen ma nem lenne  háború, érted? "orosz terjeszkedésről" szóló mese, amit becumiztok naívan évek óta: azért mese, mert NINCS annyi pénze és embere, fegyvere sem Oroszo-nak, ami elég lenne arra, hogy egymás után foglaljon el több európai országot úgy, hogy közben tudja nekik biztosítani az utánpótlást és össze ne omoljon az offenzíva 2-3 hét alatt!!utolsó: miért nem akar most leállni Putyin? 2 okból, ez ezek is tök világosak és pofon  egyszerűek:1. nem hisz már a Nyugatnak, tehát elfoglalja azt a 4 megyét, amit már kihirdetett és nem fogja hagyni sem a rakétatelepítést sem az ukrán Nato tagságot és 2. nyerőben van, az ukránok hátrálnak, mert fogy az emberük - joggal von vállat hiszen egyértelmű, hogy ezt a háborút az amerikai báb, az ukrán hazát eláruló Zelenszkij és csapata hagyta jóvá, tehát Z-nek kell majd vállalnia a felelősséget a háború végén azért, hogy nemcsak elherdálta az ország területének a felét, hanem azért is, hogy vágóhídra vitte, tök feleslegesen az ukrán férfitársadalmat! fel tudod fogni hogy ez mekkora hazaárulás?
ehhez képest ma: Ukrajna lehetne 2021 vége óta - Putyin kérésének megfelelően - egy nemzetközileg elismerten semleges ország, nem érte volna területi veszteség és nem halt volna meg a semmiért több százezer ukr férfi - csak annyit kellett volna még tennie zelenszkijnek, hogy az Ukr-ban élő magyra, orosz és egyéb kisebbségeket nem szívatta és zaklatta volna tovább, fizikailag is - de, a zaklatásukat már a háború előtt sem állította le,  - hát nem érthető, hogy Putyinnak ebből is elege lett??lásd már be, hogy a kör itt bezárul! és hogy teljesen érthető volt az orosz támadás! 
bullrider 2025. 07. 17. 17:47
Előzmény: #72759  GrizzlyG
"A vérbeli banderisták fogynak"
Mégis moszkovita vagy
Adelchi
Adelchi 2025. 07. 17. 17:09
2025. július 16-án az A3321-es katonai alakulat egyik besorozott kadétja, B. Je. Koseľ, gyakorlatozás közben kivégzett két kiképzőt, és megsebesített egy harmadikat– számolt be közösségi médiaoldalán Ihor Mosiichuk egykori parlamenti képviselő.    Valami ilyesmiről írtam a minap.
Törölt felhasználó 2025. 07. 17. 15:02
Előzmény: #72766  Murdoch

De, én úgy hallottam a barátomtól, hogy komoly szankciók lettek, ami kötelező fegyverátvételben kell, hogy megvalósuljon...
Erre biztosan kapitulálnak .
Törölt felhasználó 2025. 07. 17. 14:59
Előzmény: #72760  Dehogynincs

Ez igen, nagyon kemény párhuzamot találtál...
Én úgy hallottam a barátomtól, hogy mindkettő azért történt, mert nem akartak bevonulni, az egyik ide a másik oda ...
És hát azt is tudjuk, hogy a napi autós halálesetek a covid idéjén, ha nem volt oltva, akkor kovidban halt meg, ha oltva volt balesetben...
Murdoch 2025. 07. 17. 14:43
Előzmény: #72770  Dehogynincs
Szóval nem foglalsz állást. Oké. Én már írtam, mindkét részről értem a biztonsági aggodalmakat. A különbséget nem muszáj érteni, meg hogy ki áll Izrael mögött.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 17. 14:27
Előzmény: #72769  Murdoch
Izraelt ugyanúgy elítéled mint az oroszokat?
Murdoch 2025. 07. 17. 14:11
Előzmény: #72768  Dehogynincs
Nem érdekel a szegedi katyvasz, ez a baloldal tipikus maszatolása. Más szóval  a magyarság szemen köpése, de ez mostanában nem számít.
Kérdés: Izrael megszegte a nemzetközi jogot, hasonlóképpen, mint az oroszok? 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 17. 12:06
Előzmény: #72766  Murdoch
Párhuzamosításon azt érted, hogy az oroszokat nem szabad rossz színben föltüntetni, hiszen Izrael bombázta Szíria fővárosát?
Ha már említed a kisebbséget, a szegedi rendőrök egy cigányt vertek halálra. Egy magyar és egyben eu-állampolgárt. Vagy ki kellene lépnünk az eu-ból vagy meg kellene indokolni, miért volt helyes agyonverni a cigányt vagy pedig felelősöket kellene megnevezni.
A harmadik esetben azt tudjuk, hogy ki a kormányfő és ki a belügyminiszter, de ilyenkor szoktak találni és be szoktak áldozni elkövetőket/bűnbakokat alacsonyabb polcról. 
Shortelek 2025. 07. 17. 11:00
https://444.hu/2025/07/17/ukrajna-szerint-mar-tobb-mint-1-millio-orosz-esett-el-a-haboruban
Putylert mindez nem érdekli, van é.Koreai utânpotlás, azok is majd elesnek, de a hûlye nép mindezt túri, hogy egy hûlye lemészárltatja a fiait.
Murdoch 2025. 07. 17. 10:59
Világos, nagyjából leírtad, hogy nem annyira lényeges ügy, egy - az ukránok által agyonvert - kárpátaljai magyar, minden diplomáciai következményével. Most fontosabb, hogy az ukránokat nem szabad feltüntetni rossz színben, ez mindennél és mindenkinél lényegesebb.
Ami viszont párhuzamosítható a topikot tekintve, hogy jelenleg Izrael bombázta kisebbségi problémák miatt Szíria fővárosát. Nem látom a felháborodást, memorandumot, nemzetközi jogot stb.
Murdoch 2025. 07. 17. 09:03
Előzmény: #72761  vigkrisz
Nem én hiszem, hanem leírták a cikkben. Én honnan a francból tudjam, max ezeket olvasom el. 
De az szerintem borítékolható, hogy a napi 500-700 orosz drón, rakéta ellen nem sokat tudnak tenni. Patriot rakétákat adhatnak, gyártanak mondjuk ezret egy évben és egy darab kb. 4 millió dollár. + Ezeket tízezer dolláros drónokra ellőni, asszem egy célra kettőt, hát... Meg Iránra is elfüstöltek a yenkik nagyon sokat. Át lehet állni persze hadigazdaságra, mint az oroszok, látjuk, mit okoz a gazdaságban hosszabb távon.
Shortelek 2025. 07. 17. 07:42
Jaj hát itt is, ejnye.
vigkrisz 2025. 07. 17. 07:38
Előzmény: #72757  Murdoch
nagy kár, hogy azt hiszed, az usa nem gyárt semmit évekig és kiürülnek a raktárai 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek