Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Ingarian
Ingarian 2025. 03. 11. 21:54
Előzmény: #68427  Sehmet
Más nyelvük van, nem akarnak az oroszok alatt élni,  több egyezmény is garantálta a függetlenségüket, de Sehmet ás Pityun lelki testvére  megtiltja nekik, hogy saját hazájuk legyen. Mellesleg Hmelnickijnek függetlenséget ígért a cár, amit hamar el is vett, jobb dolguk lett volna a lengyelekkel szövetségben. Az oroszban soha nem lehetett bízni, soha, már a gőgicsélésük is hazudik csecsemő korukban. Sajnos soha nem voltak rendesen pofán csapva, így a nagyhatalmi ambícióik töretlenek.
Murdoch 2025. 03. 11. 21:16
Előzmény: #68437  signal2
Ez egész biztosan nem így lesz, ezt már a yenkik is megmondták. Nekik is van vaj a fülük mögött, meg úgy nagyjából mindenkinek. Tudják, hogy ebben a buliban nyakig sáros a nyugat is. 
És akkor most mi lesz, toporzékolni fogsz? 
Warior 2025. 03. 11. 21:08
Előzmény: #68437  signal2
Ez e te verziod,oké. De a kérdésem nem ez volt. Békéhez minek fegyver? 
signal2
signal2 2025. 03. 11. 21:06
Előzmény: #68436  Warior
Béke kizárólag egy módon lehet: leállnak a ruszkik, és kitakarodnak egy másik ország területéről. Mivel a ruszkik a támadó fél, ez logikus és magától értetődő. Lássuk, mikor teszik meg!
Warior 2025. 03. 11. 21:04
Ukik elfogadják a tüzszünetet, most már adunk fegyvert meg hirszerzést..akkor mihez?
Fegyver az háborúhoz kell.Nem?  Most akkor békét akar Trampi vagy mit? Ebben mi a logika? 
Inquisitor 2025. 03. 11. 20:43
Placi82 2025. 03. 11. 20:27
Előzmény: #68433  Placi82
Azon gondolkodj el hogy Német nép aki Hitler, a mások VH, és a holokauszt és a zsidó törvények után úgy meg lett "nevelve". Hogy ha 2010 ben az utcán szidtad a zsidókat Németországban akkor a Német nép lincselt meg, sőt börtönbe is kerültél, sőt hátralevő életedben  maximum  utcasepro lehetnél volna vagy az se..
És a békés, pacifista, savanyú, Nemet nép most újra szélsőjobbra szavazott ekkora mértékben.?? 80 éve nem volt erre precedens. 
Oka? 
Neoliberálisok tenykedese. ...
Placi82 2025. 03. 11. 20:20
Előzmény: #68431  Istvan78
Ott el is ismertem. ""Még exkuzáltad is magad, hogy tévedtél" " így van, na látod!! 
És ezen kívül hányszor keltett elismernem hogy tévedtem Pista??? Hát nem kellett. Viszont te mindenben enbloc... Kezdjem holnap délután a Te tevedéseid   összes visszakereseseset,  és ide bírjam őket? Lesz vagy 30 db.....!  Biztos besegit Murdoch, Zed, etc ha szépen megkerem őket,  akkor lesz igazán  jó sok tevedésed bevágva ide😉
Amugy ez a Német nép a következő választáson lesz nagyon ideges mikor egy szar gazdasági helyzet és migráns probléma egybevegyül.
Placi82 2025. 03. 11. 20:14
Előzmény: #68431  Istvan78
Fel is szabadul. Jaaaa hogy a kis kedvenced, egymás utan küldte be az Ukrán hazafiakat a husdaraloba azt tényleg nem hittem volna azt hittem az első 10.000 db ukrán után nem küld a katlanban, a földi pokolba meg 50.000 ukrán hazait és kenyszersorozotatt.
Sajnálom tévedtem, Donyeckbe többet értek volna, és kevesebben halnak meg, így meg ott maradtak a zsakszerű katlanban. Olvass utána.... 
Istvan78 2025. 03. 11. 18:37
Előzmény: #68426  Placi82
A tűpontos jóslataid, tudjuk. A német választásokra azt írtad, hogy az AFD fog nyerni és kormányt alakítani. Még exkuzáltad is magad, hogy tévedtél. 
Kurszknak is már négy hónapja fel kellett volna szabadulnia a jóslatod szerint.
Sehmet
Sehmet 2025. 03. 11. 18:03
Előzmény: #68429  ronaldinyo
Hűha! Ezt egyedül találtad ki? :-D Más pedig helikopter! Persze, a globalista kozmopolitának ez semmit nem mond.
.
"The concept of nation is a very ancient, broad and multifaceted concept. Although it is not known exactly when the concept of nation came into being, it is more or less known to the world of science when the concept of nation was understood and activated. As we know, until the 19th century, our world consisted of a system with different realities and different perspectives. Geographical territories, states, and people within states were not divided by any nation, and were not defined in this way. However, events such as the Industrial Revolution and the Enlightenment in the 19th century forced the world into a different reality and a different system. Thus, thanks to these different realities, after people realized who they were as a nation and fought for it, the traditional system of the world began to change, and thus people, nation-states and geographical areas began to be divided and defined by nations and groups."
.
https://moderndiplomacy.eu/2021/02/07/what-is-nation/
ronaldinyo
ronaldinyo 2025. 03. 11. 16:45
Előzmény: #68428  Sehmet
népek vannak-nemzetek nincsenek-ez is féknyuz átverés.
Sehmet
Sehmet 2025. 03. 11. 16:13
Előzmény: #68417  Ingarian
Az igaz, hogy a "nemzet" fogalma csak a XVIII-XX. században jött létre, azonban voltak előzményei. A német nyelvbe a Nation fogalma már az 1400-as évekbe belekerült, amit népre, nemzetségre, klánra, származásra és születési közösségre használtak. A franciáknál az egymáshoz közelálló nép és a nemzet fogalmát majdnem ugyanekkor kezdték el használni, és hasonló volt a helyzet az oroszoknál is, ahol a nemzet és a nap szinte ugyanazt jelentette. Az egy másik történet, hogy sok államban, például Magyarországon is a XIX. század közepéig csak a nemességet tekintették a nemzethez tartozónak, de a nem nemesek is a magyar néphez tartozóak voltak. Az sem igaz, hogy nem foglalkoztak azzal, hogy ki milyen nép, ugyanis a nagy népvándorlás kora óta igenis fontos volt, hogy melyik "nép" hova tartozik függetlenül attól, hogy az európai nemzetállamok egy része a XIX. században alakította ki az első világháborút lezáró párizsi békékig tartó, mai értelemben vett államát.
Sehmet
Sehmet 2025. 03. 11. 15:47
Előzmény: #68398  Ingarian

Szerintem sok mindennel nem vagy tisztában, csak írogatsz! Bár nem vagyok sem történész, sem töritanár, azt tudom, hogy volt egy perejaszlavi szerződés 1654-ben, amit Bohdan Hmelnickij ukrán hetman és I. Alekszej orosz cár kötött egymással a zaporizzsjai felkelés lezárásaként, és ezen szerződés értelmében az ukránok lakta területek elismerték az orosz cár fennhatóságát. Hmelnickij 1654. január 18-án a nyílt téren összegyűlt népi gyűlésnek szegezte a kérdést, hogy válasszanak maguknak új uralkodót. Négy közül választhattak: a török szultánt, a krími kánt, a lengyel királyt, illetve az orosz cárt. A tanács egyöntetűen Moszkva és az orosz cár mellett foglalt állást. 
.
És akkor egy Bohun Hmelnickij ellen fordult, mivel állítólag Bohun ellenezte Ukrajna orosz irányultságát és azzal vádolta Hmelnickijt, hogy a perejaszlavi szerződést áterőltette, ugyanakkor a lengyel király azért végeztette ki, mert azt gyanította, hogy a kozákokkal és az oroszokkal összeesküdött a lengyelek ellen. 
.
Szóval Ukrajna még nem volt 1991 előtt soha független állam, csak Hmelnickij alatt egy független ukrán fejedelemség létezett rövid ideig, és a bolsi forradalom alatt egy független átjáróház Ukrajna, de Sztálin véget vetett ennek is.
Placi82 2025. 03. 11. 15:12
Előzmény: #68425  Placi82
"természetes szükségszerű ellenreakcioja, azaz  immunreakcioja a TARSADALMAKNAK"
majd Európát is figyeld meg úgy 3 - 4 év múlva rá se fogsz ismerni.. 
Mert volt egy Leyen, Macron, Olaf.es a sötét zöldek, neolibek. Etc... 
És akkor Európában is jönni fog a társadalmak ellen immunreakcioja....... Szerintem. Azaz a nacionalista jobboldal..!!! 
Aki nem hiszi ,majd meglatja......
A többi joslatom is bejott, sajna ez is be fog jönni!!! 
Placi82 2025. 03. 11. 15:04
Előzmény: #68417  Ingarian
"" "" Idáig jutottunk ebből nagy balhé"" "
Lesz??????????????? Mar van pajtás !!!!!
Már bő 3 évvel ezelőtt felhivtam figyelmet, a az új ketpololusu vilagrend létrejöttere!!!!! .  Csak itt a sok magát okosnak képzelő nagyarcuak aki már nincsennek a fórumon azok röhögtek. 
  Itt NEM Moszkva kontra Washington konfliktus van. Hanem Peking Washington. És Kína megtorni akarja USA hegemoniajat! USA neoliberális  elitje megtorni akarta Kína szándékát, ezért szükség volt Putyin megbuktarasara. (szerintük) Tulajdonképpen az USA - Kína gazdasági háború manifesztációja az Orosz - Ukrán proxy háború!!!! 
Na most Trump és Rubio, és Musk akit itt sok libsi mocskol es hülyének néz, ostobasagukban.. Pont arra jöttek rá hogy mivel az Oroszokat hiába ugrasztottak, provokaltak rá szegény Ukránokra,(Ukrán elit segedelmevel) hogy majd, aaz agresszor fél címszó alatt, a szankciók súlya  és a gazdasagi összeomlás oka miatt egy új  USA neoliberális Jelcin báb kerüljön hatalomra. És akkor jót volna Kína a szívatasa. De nem jött mert az Oroszok szivosak és kibírtak...... Megbukott a forgatókönyv. Előre megmondtam ezt is 3 éve aki akarja kikeresheti.. Orosz történelembol ismert szivissagra hivatkoztam, Sztalingrad ostroma, Napoleon háborúk etc
Hanem Trump tudja hogy először az oroszokat kell kihamozni Kína erős karjaibol, és szetutni a Kína technológia és Orosz korlátlan nyersanyag szimbozisat. 
Ergo ez a jó út. Bár a neolib elit önhitt felsőbbrendűsege tudatában majdnem a 3 ik VH szélére sodorta a világot. Szégyen és gyalázat hogy Putyin "türelmere alapoztak"  hogy minden redline atlepést elturt) azt a laza 18 redline-bol Biden" adminisztráció Kína vagy Oroszország esetén egyet se tűrt volna el hasonló esetben. 
Szóval most arra megy ki a játék hogy Kína orosz tengelyt amibe az onhit libsik osszehozztak, ebben a szövetségben az  oroszokat le kell csavarni  Kínarol mert veszélyes USA gazdasagara. 
A vamok is muszájbol vannak.  Pompi se érti hogy mivel adtak a dollar hegemoniajanak egy kib. szott nagy pofont, szintén a Biden adminisztráció jóvoltából  így kénytelen vamokhoz nyúlni ez a szerencsétlen Trump....... Akkora  gazdasági szarkupacot örökölt Trump, a csodás előző libsi adminisztraciotol , hogy arra nincsenek szavak...... 
És akkor válaszolok hogy került hatalomra a Putyinista, Trumpist és Orbán vonal. 
mert ez fontos hogy értsd a körülötted zajlo vilagot. Az okapedig nem más mint a NEOLIBERÁLIS HATALOM!!
Mert Putyin Jelcin bab után került hatalomra. 
Mert Viktor az SZDSZ hatalom után (ok voltak a valódi hatalmi erő,), került hatalomra. 
És Trump pedig úgy nyert hogy a fehérek már csak az USA lakosságának a 47%at alkotják. De volt egy Biden és neolib adminisztráció ami erőltetette a WOKE és gazdasági sulyedest, pozitív diszkrimináció és versenykeppeseg bukast hozott.... 
Ergo Trump-Putyin-Viktor - etc vonal, természetes szükségszerű ellenreakcioja, azaz  immunreakcioja az eletidegen libsi  WOKE és migransimogatsnak, etc... 
Szívesen a felvilagositast, nem kell megkoszonod😉
Inquisitor 2025. 03. 11. 11:48
Előzmény: #68423  Inquisitor
Na még egy. A hazáját védeni akaró tesla sofőr elviszi egy körre a kápót.
https://x.com/MyLordBebo/status/1899131429834879431?t=ZaFZ3XH91JfI3Kt4Fx8FPg&s=19
Inquisitor 2025. 03. 11. 11:23
Előzmény: #68420  Shortelek
https://x.com/in32346574/status/1899382505473520100?t=hBtyFezZCvIApNa8EZKPKA&s=19
Ez is majdnem elment a hazáját védeni, de szerencséjére volt aki közbelépett. 
Ezeknek ki van adva: ha nem fogtok elég embert, ti mentek a frontra. 
Kolyok
Kolyok 2025. 03. 11. 10:46
Elég nehéz hiszen ezeknek a szerencsétleneknek már hazájuk sincsen mivel minden földterület már az angolszász hiénák kezében van... Már csak a duma van, de azt is egyre kevesebben veszik be... Még pár 18 éves szerencsétlent összeszednek egy kis ígérettel, de könnyű úgy ígérni, hogy nem kell teljesíteni, mert úgyse élik túl...
Inquisitor 2025. 03. 11. 10:38
Ez nyilvánvaló, ezért kell minden egyes hőst 10-15 hóhérnak a sorozó központba erőszakkal elszállítani. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók