Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2023. 11. 18. 18:31
Előzmény: #51718  Törölt felhasználó
"Oroszország maga ritkán közöl adatokat a veszteségeiről. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter 2022 szeptemberében azt mondta, hogy az ukrajnai háborúban 2022. február vége óta 5937 orosz katona vesztette életét."  Ez is link ugyanabból a VG cikkbol amit te linkeletel. Ezt miért nem fogadod el készpénznek, mint a többit? Én egyiket se. De egy viszont biztos!! Moszvatol Szentpetervarig, és  Vlagyivisztokig, az átlag orosz férfi ugyanúgy nézi ezt az értelmetlen felesleges háborút  egeszet youtubon mint ti. Mert te se bírtal 100  a háború elejéről 100 db sorkatonanal több orosz áldozatot osszeszedni. Ha Moszkvában élsz 20-60 éves férfiként, és nem vagy hivatásos katona, tartalékos, vagy zsoldos. Akkor holnap felulhetsz a repülőre, és mehetsz Thaiföldre bulizni, akár 3 évre is. Ha Ukrajnában élsz férfiként akkor meg nem.  Ha rohamoznak az oroszok, és napi 1000 a veszteseg, mint Avkagyij vagy mia túró a neve annak a településnek, akkor azt 6 szor lehozod egy nap. De ha az ukránok minden nap rohamoznak, tavaly ősz óta, a beasott  orosz vonalak  ellen..... ahh ott nincs napi 1000 és veszteség. Ahh biztos nincs, hát persze. Pont emiatt nem hiszek el semmit. Olyan szinten etet logikátlan nonszensz peltszerutlen egyoldalú propaganda  hulyessegel nyugati média, hogy már nem a lóláb látszik ki hanem az egész ménes. A nyugati média egy az egyben közli az ukrán háborús számokat. Oda bityesztik hogy az Unian, és egyéb "fuggetlen" hírügynökség alapján. Mint a meduza, akit ha utánanézek, azért nem egészen függetlenek azért.😉 Mint ezek sem. A Google és a Wikipédia sokat segíthet.  De hogy őszinte legyek, unom is ezt az egészet. Ez már nem józan ész, vagy anomaliakra keresés, hanem drukkoltok mint egy focimeccsen. 
Placi82 2023. 11. 18. 18:17
Előzmény: #51695  Törölt felhasználó
Te általad linkelt cikkbol
"Az amerikai folyóirat a 2024–2026-os költségvetési tervezetet elemző Mozhem Objasznyit független orosz hírügynökség csütörtöki közleményére hivatkozik, magát a költségvetést nem ellenőrizte." "
" "A hírügynökség szerint az Ukrajnában elesett katonák után járó egyszeri támogatás mellett a hozzátartozók havi 21 922,12 rubel (1 rubel = 3,78 forint) kártérítést is kapnak az orosz társadalombiztosítástó" "
 Két idezet a VG cikkebol alapján amit te linkeletel.
 80.000 Ft az egyszeri támogatás is, vagy sokkal több, ezt tartalmazza?? Az egész egy katyvasz. Na kezd el ertelmezni. Feltételezés, tények adatok, sőt költségvetési hivatkozás sincs. Csak a szokásos "független hírügynökségnek, mint a meduza, és társaik, meg a brit hirszerzes, és az Unian, és ukrinform. Állandóan ezeket linkelitek. Most már komolyan. Biztos nem részre hajló!! Ahh dehogy. Hisz csak háború van!! Komalyan muveszien hajlitod a teret, és tényeket. Elolvastam a newsweek cikket is, abbol se derül kis semmi, csak erre a sose hallott hírügynökségre hivatkozik. Legközelebb az Unianra fog és készpénznek veszem azt is. Ja nem... 
Törölt felhasználó 2023. 11. 18. 17:27
Előzmény: #51717  Phylaxa

Szerintem meg a szokásos mellébeszélést csinálta.
Sok a propaganda, ezért nem lehet elhinni azt, amit mondanak, de vannak olyan adatok, mint ez is, amiből származtathatók a veszteségek és nagyságrendi értéket adnak.
Kellemetlen,  terel, mint a kiskatonák esetében a sorkatonákkal operálás.... ez egy technika a valóság összezavarására, a kellemetlen adatok elfogadására.
A háború után sem fog kiderülni, főleg orosz oldalon, mert akkora a hazugság, a titkolózás, hogy az továbbra sem lesz átlátható, nem tudják pontosan megmondani, amit ők sem tudnak, főleg, ha csak hamisított adatot látnak, talán ukrán oldalon lesz jó közelítő adat, talán.
Van egy számunk, ami a legjobb közelítést tartalmazhatja, alulról, ez a szám 102700 orosz elesett,mert ennyi után fizet az állam a családnak.
Phylaxa 2023. 11. 18. 17:05
Előzmény: #51706  Törölt felhasználó
Szerintem azt próbálta elmagyarázni, hogy nincs mit elfogadni vagy megcáfolni, mert amíg tart a háború, addig csak hazugságok vannak. Ez az én álláspontom is egyébként, ezért szóltam hozzá.
Törölt felhasználó 2023. 11. 18. 14:36
Előzmény: #51700  berlini

off:
Azt is törölte, ahol arra kértem a csávót, hogy foglalkozzon az OTP-vel, a topik témájával foglalkoztam, nem mással. No comment.
Elfogult az esést illetően, ami érhető, mert az ingatlanközvetítés jól befuccsolt, nincs bevétele, nincs jövedelme, a korán állampapírba tett pénz, meg nem a mostani kamattal történt, miközben kihagyott 40% emelkedést, meg bux ATH-t.
Lesz esés, akár mostantól is lehet, de nem a chartot, hanem a saját helyzetét értékeli. Legalább háromszor már befuccsolt a nagy esés várakozás, ha egyszer eltalálja, akkor pedig majd mindenkinek a fejéhez vágja, hogy ő megmondta. Persze egy trader ezeknek a bemondásoknak  kereskedésével már rég tönkremegy, mire egyszer igaza lesz!
off vége!
El_Kebir
El_Kebir 2023. 11. 18. 14:25
Előzmény: #51711  Istvan78
csak azért nem "hazaáruló", mert magyarul beszélő orosz... 
berlini
berlini 2023. 11. 18. 13:26
Előzmény: #51707  Törölt felhasználó
Az oroszok akkor fognak észbekapni, ha 1 milliót eléri a halottak és a súlyos sebesültk száma.
Az még 2 -3 év intenziv háború
Törölt felhasználó 2023. 11. 18. 11:41
Előzmény: #51710  Eisenburgprofesszor

Leírtam.
Értelmezd kérlek és vesd össze a nyugati katonai doktrínával és eszközveszteséggel.
Az advijivkai és bahmuti történéseket se felejtsd el (2 orosz dandár teljes megsemmisülésével 200-nál is több orosz eszköz elvesztésével az elsőnél, míg a másodiknál 30-50K bevallott orosz veszteség - Wagner, erről itt volt szó korábban, részletesen).
Egy adatot találtam korábban, ha jól emlékszem a 400 harcoló magyarból 16-an estek el ( a múltkori célzott csapás előtt), ez azt jelenti, hogy 4% körüli volt a haláleset. Ha az 1 milliós feltételezett ukrán haderőre kivetítjük ezt a számot, akkor 40.000 elesett ukrán katona jön ki. A minta nem túl nagy és olyan nem ismert információk is befolyásolhatják (az átlaghoz képest többet, vagy kevesebbet harcoltak, részt vettek-e olyan harcokban, ami jelentős veszteségeket okozott - szerintem nem), a célzott csapás ki is hagytam belőle, mert az egyértelműen adattorzító hatással bír. 
Ez az ismert adat azt mutatja, hogy jó lehet az a becslés, amit használtam korábban.
Istvan78 2023. 11. 18. 11:34
Előzmény: #51710  Eisenburgprofesszor
Bahmutot utána kezdték ostromolni, ott nagyok voltak az orosz veszteségek. Az ukrán ellentámadásban az ukránok veszteségei lehettek nagyobbak, de 1-2 hónapja az oroszok is támadnak és mostanában Avgyijivkánál az ő veszteségeik nagyok.
Istvan78 2023. 11. 18. 11:31
Előzmény: #51704  Murdoch
Honnan veszed ezt a 99%-ot? Az origo csak ukrán veszteségekről szól, a portfólió is például elég kiegyensúlyozottan számol be a harci helyzetről, a veszteségekről.
Nincs itt cenzúra a veszteségekkel kapcsolatban, viszont kevés megbízható adat van és rengeteg dezinformáció minden oldalról, mindenfelől.
Ami viszont nagyon biztos, hogy te és a hozzád hasonlók, állandóan azt szajkózzátok, hogy mekkorák az ukrán veszteségek és emiatt bele kellene nyugodniuk az ukránoknak a területveszteségbe, le kellene zárni a háborút. Az orosz veszteségekről nem beszéltek, arról, hogy Putyinnak le kellene zárni a háborút emiatt.
Nagyon ostoba vagy átlátszó ez az egész. Lehet választani, melyikről van szó.
Eisenburgprofesszor 2023. 11. 18. 11:29
Előzmény: #51709  Törölt felhasználó
Tavaly ősz óta inkább az orosz fél védekezik. 
Akkor mi a helyzet? 
Törölt felhasználó 2023. 11. 18. 11:25

Az ukrán veszteségek megbecslése sokkal nehezebb, mint az oroszoké, mert nem áll rendelkezésre megbízható kiinduló adat.
Amit tudunk, hogy 
- a támadó vesztesége többszöröse a védekező félének.
- az ukrán egészségügyi ellátás láthatóan sokkal jobb, mint az orosz (leírásokból, katonák elbeszéléseiből)
- nyugati eszközök elvesztése során a személyzet általában nem semmisül meg, ellentétben az orosz eszközökkel
- az ukrán taktikában fontos az élőerő megőrzése, szemben az orosz taktikával (lásd pl Advijivka), bár az offenzíva első szakaszában az ukránok is jelentős erőket veszthettek, ezt a taktikát jól láthatóan feladták és a megerősített (Oryx) adatok szerint is a támadó ukrán félnek voltak kisebb eszközveszteségei a nyári hónapokban.
Az orosz becslések az ukrán veszteségekre nyilvánvalóan túlzottak (ez nagyrészt az orosz katonai berendezkedés, parancsnoki lánc, kultúra miatt van), Tarjáni 6-8-szoros túlzást említett. Az orosz médiában megjelenő 600 ezres haláleset nyilvánvalóan túlzás, ahogy az extrém orosz oldalakon megjelenő 1 millió is.
Nehéz megmondani hol lehet ez a szám, én azt gondolom, hogy jelenleg 60-80 ezres lehet az elesett ukrán katonák száma és a veszteség mértéke 170-250 ezer közötti lehet. A veszteség természetesen nem tartalmazza a civil áldozatokat, mely ukrán oldalon értelmezhető.
Azért van itt magasabb szorzó, mint az oroszoknál, mert jobb a sérülések ellátása, kevesen halnak bele egy-egy komolyabb sérülésbe.
Törölt felhasználó 2023. 11. 18. 11:15
Előzmény: #51702  Murdoch

"Ursula von der Leyen egy a Twitterre feltöltött videóban beszélt az ukrajnai háborúról, és amelyben jóval magasabb ukrán veszteségekről tett említést, mint a hivatalos adatok."
.
Ukrajna a háború kezdete óta nem tett közzé hivatalos veszteségadatot, innentől kezdve hazugság az egész, ezzel le is lehet zárni, propaganda.
Törölt felhasználó 2023. 11. 18. 11:14

A 102700 orosz haláleset teljesen reális. 
Azt nem tudjuk, hogy mennyi van e felett, azaz azok az elesettek, akiknek nincsen családja, vagy az olyan zsoldos, aki nem orosz, illetve számomra - a korábbi panaszok miatt, mely szerint a Wagner zsoldosok családjának nem jár ilyen juttatás - a Wagner soraiban elesettek is kérdésesek. Mindezek alapján az orosz elesettekre vonatkozó becslésem 125-150 ezer fő. 
(az ukrán propaganda 300 feletti elesett orosz katonákról beszél, ami nyilvánvaló túlzás, igaz lehet a Tarjáni  által említett 2-3 szoros túlbecslés ukrán oldalon). Az tartja a szakirodalom, hogy a halálesetek és a sebesülések között 3-4 szeres lehet az arány, azonban a háború során rengeteg adat utalt arra, hogy az orosz egészségügyi ellátás nagyon gyenge, így az előbbi adatokból keletkező 375-600 ezer fő körüli orosz veszteséget én inkább lefelé csavarnám, azzal, hogy a sebesülések halottak aránya 2-3. 
Azaz az orosz veszteségek mértéke 250-450 ezer fő közé tehető, ami a mozgósítási számokkal, az orosz zászlóaljak feltöltöttségével szoros összefüggést mutat.
Törölt felhasználó 2023. 11. 18. 11:07
Előzmény: #51699  Placi82

Saját magadat sikerült megcáfolnod, mármint ami  a képességeidet illeti.
.
Van két adat, az egyik az orosz állami költségvetés tervezetében az elesett orosz katonák családjának fizetett összeg, a másik, ami ugyancsak nyilvános, hogy mennyit kap egy elesett orosz katona családja.
.
Ezt a két adatot kellene megcáfolni, nem az osztás eredményét, vagy azzal kötekedni, aki elvégezte ezt az osztást!
Shortelek 2023. 11. 18. 10:19
Előzmény: #51701  Placi82
A 400 ezret azért sokallom, szerintem a muszka nagyobb és az sincs még 400 ezer, amúgy meg a muszkák egyáltalán nincsenek kényelmi helyzetben, ha csak Avgyijivkára gondolok, ott ezerszámra hajtották a muszkát a vágóhídra, de putyonak még több muszka halott kell és ha nyugat jobban támogatná az ukikat akkor ez a kívánsága teljesűlne is.
Murdoch 2023. 11. 18. 10:08
Előzmény: #51703  Istvan78
Részvétem, hogy ezt szűrted le, persze ennek is meg van az oka. A hírek 99%-a orosz veszteségekről szól, ukrán adat nincs, vagy cenzúrázva. Az átlag nyugati polgi meg abban a tudatban van, hogy megy minden, mint a karikacsapás. Na ja, lóxart, mondjuk most már sok helyen kezd leesni.
Istvan78 2023. 11. 18. 00:07
Előzmény: #51702  Murdoch
Senki nem tudhatja, mennyi a veszteség bármelyik oldalon. Ursula talán csak azért hozta fel ezeket a (szerintem erősen eltúlzott) számokat tavaly nyáron, mert az oroszok agresszióját, bűneit akarta láttatni és az EU támogatás köré akart érzelmi támogatást gyűjteni. 
Látom, neked jólesik ilyen hatalmas ukrán veszteség számokat hallani...gusztustalan.
Egyébként az EU, mint szövetség az ukránok oldalán áll, ha nem vetted volna észre és nem kell hogy az ellenség örvendezzen az ukrán veszteségeken, jobb hallgatni róla a nyilvánosság előtt.
Érdekes, hogy az oroszbarátok mindig az ukrán veszteségek miatt sajnálkoznak, hullajtanak (krokodil) könnyeket, az orosz veszteségek nem érdeklik őket.
Murdoch 2023. 11. 17. 23:18
Előzmény: #51701  Placi82
Már közel egy éve is 100k lehetett az elesett ukrán katonák száma, de erről tilos beszélni.
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2022/12/01/kikotyogta-az-ukran-vesztesegeket-ursula-von-der-leyen
Placi82 2023. 11. 17. 22:20
Előzmény: #51695  Törölt felhasználó
https://index.hu/kulfold/2023/09/03/resperger-istvan-orosz-ukran-konfliktus-orosz-ukran-haboru-ukrajna-oroszorszag-nato-sebesultek-halalos-aldozatok/
Ha akarod keresek neked olyat, amiben 400.000 az ukrán áldozatok száma.  Mennyit akarsz olvasni.? Maradjunk annyiban hogy  nyári ukran offenzíva nem az ukránoknak tett jót. Hisz ők mentek a beasott állások ellen. Oroszok voltak kényelmes biztonságos pozícióban. Aztán ha kimenetek onnan valami vacak magaslatot elfoglalni ugyanúgy napi 1000 es volt a veszteséguk. Aki a beasott vonalak és aknamezok mögött van tüzérségi zarotuz mögött. Azoknak van jó dolguk és akik rohamoznak. És offenzívázok, a támadók azok szívnak, és véreznek el. Nem én mondom hanem a történelem. Aki támad az szív, aki beasott vonalak mögött van az jár jobban. Legyen az orosz vagy ukrán. Nem bonyolult ez. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek