Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2023. 11. 17. 22:10
Előzmény: #51592  Törölt felhasználó
off:
Csodálom a türelmedet a túlbuzgó moderátor kézivezérlése alatt senyvedő OTP topicban.
Én elvárom a Topic gazdától, hogyha nem sértem meg a portfolio fórumozó szabályait, akkor ne törölgesse a hozzászólásaimat. Egy egy arany beköpésére kap 18-20 minuszolást (egy plussz mellett), de ott kell hagyni, nem minuszolni.
off vége
Placi82 2023. 11. 17. 22:09
Előzmény: #51695  Törölt felhasználó
Ne már. Ennél azért okosabb vagyok. Mozhem Obyasnit  ugyanolyan független hírügynökség mint a Meduzza.?? Mondok én neked valamit. Vége a háborúnak és kiderul. Majd lesz egy másik (mostani ellenzéki) kormány Ukrajnában és érdeke lesz bebetonozni a hatalmat. Mert az a biztos, hogy minden változik.  És ugyan ez vonatkozik Oroszországra is. És ilyenkor kezdenek el szivarogtatani, és lejáratni. Majd akkor kiderul. Tudod a 2ik világháborúban is állandósult a dezinformacio, és a pofátlan propaganda, és a hazugság. Mind a két oldalon. Aztán 45 után már tupontosan lehetett tudni a katonai áldozatok számát. Amit addig nem. Most  is így lesz. Én itt leszek hogy megbeszéljuk akkor is Zsombi. :)
berlini
berlini 2023. 11. 17. 21:58
Előzmény: #51676  Törölt felhasználó
Ebből csak az derül ki, hogy az oroszok békeszerető emberek.
Háborút nem támogatnak csak különleges hadműveletet 
Békepártiak is (mint nálunk a NER és sleppje) mert nagytöbbségük támogatja a békekötést még azt az áldotatot is elfogadják cserébe, hogy nem lehet folytatni az eredményes különleges hadműveletet.
És az aki ebből azt olvassa ki, hogy agymosottak, az ruszofób (Putyin szerint)
berlini
berlini 2023. 11. 17. 21:50
Előzmény: #51691  Placi82
"Putyin védi az orosz állományt, a népét. Ezzel ellentétben Ukrajnában..........."
Szólj hogy jól értem-e:
Tehát vannak az orosz nép fiai, akiket először soroztak be. Őket védeni  diktátori feladat. (101 ezek közül is meghalt, de ez elhanyagolható szám)
És vannak azol, akik tavaly szereltek le és most behivják őket. De a vak is látja, hogy ők nem az orosz nép fiai. (Valóban, hiszen nagy részük nemzetiségi területről lett behivva) Az orosz nép atyját bizony fel lehet ismerni ebből az emberséges gyakorlatából.
Ezzel szemben a szemét Ukránok!
Nem látják be , hogy úgy lenne igazságos, ha a haza védelmében csak önkénteseket hivnának be, (de csak akkor ha előtte háromszor megerősitik irásban, hogy tényleg halálra szántak.)
Tovább megyek. 
Miután az Ukrán nép kb negyedakkora mint az orosz, az önkéntesek közül is csak annyi jelentkezőt fogadhatnának be, hogy a hadsereg létszáma ne lépje túl az orosz hadsereg negyedét.
Törölt felhasználó 2023. 11. 17. 21:14

Van egy olyan adat, ami megmutatja, hogy hány orosz katona halt meg minimum Ukrajnában. Azoknak, akiknek nem volt családja, vagy nem orosz állampolgárok nincsenek benne az adatokban, az elesettek családjának járó támogatásból számolva 102700 fő minimum elesett orosz oldalon.
https://www.vg.hu/kozelet/2023/10/kibukott-hany-orosz-katona-halt-meg-ukrajnaban
.
A jelzett szám felett van még bőven elesett orosz katona, akinek nem volt családja, esetleg hadra fogott külföldi munkavállaló.
Törölt felhasználó 2023. 11. 17. 21:08
Törölt felhasználó 2023. 11. 17. 21:05
Előzmény: #51691  Placi82

Itt a cáfolat:
. Már legalább száz mozgósított orosz sorkatona halt meg Ukrajnában

Legalább száz frissen besorozott orosz katona halt meg Ukrajnában, amióta Vlagyimir Putyin elnök a múlt hónapban bejelentette a mozgósítás − derül ki a független média által kedden közzétett, megerősített halálesetek elemzéséből. A mozgósítottak közül minden ötödik férfi állítólag bevetés előtt halt meg alkohol, kábítószer, fizikai összetűzés, öngyilkosság vagy baleset következtében − írta meg a The Moscow Times. A Novaja Gazeta Europe című független orosz lap közölte, hogy az adatokat hivatalos nyilatkozatok, köztük a média által nyilvánosságra hozott nyilatkozatok, gyászjelentések és a közösségi médiában közzétett bejegyzések alapján követte nyomon. A kiadvány szerint az áldozatok hozzátartozói eddig összesen 101 nevet erősítettek meg. - 2022. november 3  - Index
.
Itt egy orosz vezérőrnagy beismerése, még 2022-ből:
Igor Konasenkov vezérőrnagy, a moszkvai katonai tárca szóvivője azt hangoztatta, hogy "sajnos, kiderült több olyan eset", amikor az Ukrajnában elindított "különleges hadműveletben" részt vevő orosz katonai egységekben sorkatonák voltak. Közülük másokkal együtt többen fogságba estek, amikor az egyik hadtáptámogatást biztosító orosz alegységet "egy nacionalista zászlóalj diverziós csoportja" megtámadta.
.
Ha megtámadják Magyarországot és hadköteles vagy, téged is elvihetnek, ez a normális és morális! Kár a propaganda hazugságain folyamatos rugózni!
.
Az eredeti szövegbe, amire rárepültél egyébként kiskatonák szerepeltek, akiket a halálba küldenek, de csak feszegeted ezt a sorkatonai dolgot, ami a fentiekből látszik, már tavaly elbukott. 
'Ugorgyunk' át rajta!
Placi82 2023. 11. 17. 20:42
Előzmény: #51690  pokrocz
Egyetértek evvel a nezőpontal. Nem is értem, hogy mi a víziója Z nek, vagy az EU nak?. Az USA érdekét és víziójat értem, és megértem. Hisz Putyin több pólusú vilagrend rol beszél, meg olajat rubelert juanert akarja adni, etc... :). Ezért USA érdekeivel szembe megy. 
Na de Ukrajnai jelenlegi elitnek mik a vízioi ??? USA és az EU kb 150 - 200mrd USD nelkul, már holnap nem lenne se tanári, se nyugdíj fizetés, se rendőri se semmilyen. Már a háború előtt is problémák voltak. Ha  vége a háborúnak, vagy már akár előtte leall ugye nem csak a fegyveres, hanem a nepjoleti nyugati tamogatasok,(mert azokból tudnak adni nyugdíjakat és fizetéseket) akkor ennyi volt, kész vége. Elkepzelni se tudjuk azt a káoszt ami lehet. Akkor az ukrán nép elkezdi nézegetni a lampavasakat. Tehát mi is az ukrán politikai elit 3-5-10 éves víziója, mert én nem értem. 
Placi82 2023. 11. 17. 20:31
Előzmény: #51685  Törölt felhasználó
Na látod, hogy jól írtam neked pár napja, hogy Putyin nem az orosz sorkatonakat küldi a frontra 12 hónap letelte után kivéve ha alairnak az orosz állammal szerzodest, hogy tartalékos ként szerződéses katonaként, vagy zsoldos ként, vagy bármilyen zsoldert ellenszolháltatasertt ezt vállalják, vagy vállalták. Sorkatonai évenkénti  tavasszal és ősszel besorozas  általi KISKATONAK!!, nincsenek a fronton. Zsoldosok, miliciak, burjatfoldiek, etc, vagy esetleg keszenletre allasert zsoldert szerződést alairt (régebben) tartalékosok vannak. Putyin védi az orosz állományt, a népét. Ezzel ellentétben Ukrajnában...........
https://www.google.com/amp/s/www.economx.hu/kulfold/ungvar-vinnicja-besorozas-ukrajna-haboru-eroszak-muvelet.780351.html/amp
Ez is csak azért lehetett hír, mert a sportolo gyerekek mehetek ahogy tudtak. Átlag "Jozsik*" tizezreirol és szazezrekrol  nem szólnak a hírek.... 
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2023. 11. 17. 10:39
Előzmény: #51681  Murdoch
csak nyomod azt amit kiadnak neked semmi tobb.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2023. 11. 17. 10:38
Előzmény: #51681  Murdoch
nincs kulonben ez egy bekeszerzodes.Es latod hogy reagaltal ra?Kamu bekeparti vagy ez is igazolja.
Murdoch 2023. 11. 17. 10:34
Előzmény: #51683  Shortelek
Már leírtam az okokat a miértekről, persze saját vélemény. A cél az oroszok meggyengítése… Egyébként már a vezető híroldalakról is jellemzően eltűntek az ukrán ügyek. 
Törölt felhasználó 2023. 11. 17. 10:33

Küldik őket Advijivkába, ott vagy öngyilkos küldetésre mennek, vagy a parancsnokuk lövi le őket.
Nehéz az ukrán védők helyzete, mert egy minimális százalékuk azért eljut a csatáig is. Pár 100 méter előrehaladásért már két dandárnyi katona semmisült meg, több száz eszközzel, de kell Putlernek ajándékba egy kis győzelem, ami mindent megér!
A békegalambosnak a Vörös téren kellene a békéért felszólalnia, hátha nem csak a rend őrei hallanák meg!
.
Menekülnek a sorozások elől az Oroszországban dolgozó vendégmunkások 
Közép-ázsiai bevándorlók hagyják el Oroszországot az ukrajnai háború miatt − jelentette ma reggel az Agence France-Presse. 
Az elmúlt évtizedben Oroszországban élt és dolgozott Zoir Kurbanov tádzsik építőmunkás egyike azoknak, akik úgy döntöttek, hogy ideje hazamenni. A bérek csökkennek, és a férfiakat az a veszély fenyegeti, hogy Moszkva a frontra küldi őket. 
Kurbanov ajánlatot kapott Mariupol és Donyeck − a megszállt Ukrajna városai − építkezési munkáira − közölte a The Guardian.  Visszautasítottam − mondta a 39 éves férfi. Úgy döntött, hogy vállalja a hatalmas fizetéscsökkenést, és visszatér Tádzsikisztánba. 
Oroszország egyre gyakrabban próbál közép-ázsiai migránsokat csábítani, hogy Ukrajna általa megszállt részein dolgozzanak, vagy csapdába csalja őket, hogy a hadseregében harcoljanak. Az orosz hatóságok valamilyen – valós vagy kitalált – bűncselekmény feltárása ürügyén az orosz migránsokat néha kemény választási lehetőség elé állítják: börtön, vagy frontra vonulnak.
Shortelek 2023. 11. 17. 10:26
Előzmény: #51682  Murdoch
Valszeg ez nem annyira sarkos mint amit a cikk ír.
Shortelek 2023. 11. 17. 10:24
Előzmény: #51682  Murdoch
Most  akkor örülhetsz, most kellene a legnagyobb segítség az ukiknak, ha most feladják akkor semmit nem ért az eddigi valamicske valami amit kiköhögtek nekik.
Murdoch 2023. 11. 17. 10:07
Előzmény: #51680  Csakegyolvaso
Különben?

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek