Szevasztopol, mint bázist elhagyták az oroszok, a Fekete-tenger nyugati része felett egy olyan ország vette át az uralmat, akinek még hajója sincs, csak motorcsónakja (Ukrajna). Elbukott három orosz offenzíva. Azért vannak sikerek, inkább ukrán, mint orosz.
Hol irtam, hogy ukrán források szerint tűnik valószinűnek, hogy a Dnyeper átkelés sikeres? Szövegértelmezési problámiadat a pihenő alatt sem sikerült megoldanod. A Donyeck város mellett pedig orosz háborús influenszerek leirták, hogy az orosz helyi offenziva sikertelen. Ezeknek miért lenne érdekük letagadni a sikereket?
Ez ott is így van, talán putlerral kellene beszélni és a katonáival, elég sok helyen követtek el háborús bűnt, olyan helyeket bombáztak, ahol nem volt fegyveres, raktár, kilövőállomás (pl.: Mariopul színház, menekült konvoj stb.).
Ez korrekt! Javasolnám az alábbi kategorizálást az ukrajnai háborúra is adaptálni: . "- Civil célpont bombázása, ahol van Hámász fegyveres, raktár, kilövőállás - Hamász felelősség, Hamász háborús bűn"
Dezinformál mindkét fél. Miért éppen az ukrán dezinformációt hiszed el? Érdekes, a frontvonal már hónapok óta nem mozdul el jelentősen, de folyamatos az ukrán sikerpropaganda, amit te is itt nyomatsz. Nehéz lehetett átállni erre, ugye! :)
Az ukránok adatai az orosz veszteségekről soha sem voltak még megközelitően sem igazak. De az valószinű, hogy az oroszok ezt hosszú ideig nem fogják birni, még akkor sem ha az ezer fős veszteségnek csak a fele igaz. Korábban irtátok, hogy az ukránoknak nem szabad hinni. Nos itt ezen a fórumon soha sem ukrán forrásokra hivatkozunk. Vannak megbizható források, ahol geolokációs módszerekkel próbálják a bizonyitható veszteségeket kimutatni. Ha megnézzük az elmúlt napokat, akkor viszont megállapitható, hogy a hivatalos orosz források még az ukránokénál is megbizhatattlanabbak. Donyecknél sikeres támadásokról irnak és a dnyeper folyónál visszavert átkelési kisérletekről, miközben minden az internetre felkerült videó, fotó mindkét esetben az ellenkezőjét bizonyitja.
fel nyillal szavaztam, de azt nem hiszem, hogy a 2014-es állapotok helyreállnak, azaz krimet is visszaszerzik az ukránok. Max 2-3 év alatt valószinűleg menne, ha a támogatások addig kitartanak, de szerintem az amerikaiaknak ez már nem érdekük, márpedig komoly hadianyagtámogatást Európa már most sem tud adni. Elég nagy szégyen, hogy 2 évvel azután, hogy az oroszok felvonultak a fehérorosz határra is az európai kormányok (tisztelet a kivételnek pld lengyelek) még rendeléseket sem adtak le a fegyver és lőszergyártóknak. Jelenleg a folyamatos lőszerszállitások nélkül már pár héten belül fel kellene adni minden reményt a területek visszafoglalására. Nem tudom, hogy tudnak a titokban az ukránok raktározni és pár hónapnyi lőszerkészletet felhalmozni, ami némi függetlenséget adna nekik ebben a tekintetben. Tartok tőle, hogy nem.
Ma már mindenki beavatkozik a kibertér információ áramlásába. Az oroszok is. Hihetetlennek tűnő többszázezres mértékben jelentek meg pld amerikai választások idején fake információk az oroszoknak kevésbé tettsző jelöltről. (Interetes portálok, cikkek, kommentek özöne.) Szerinted mekkora arányban kommentel ez a több tizezres hivatásos manipulátor csapat egy internetes portálon? Szerintem ha nagy az olvasottság, akkor a kommentek többsége manipulált. Mi van a többivel? Az tükrözi a közvéleményt hangulatát? A fenét. A valós, létező kommentelők közül általában azok veszik a fáradtságot és irnak kommentet, akik nagyon indulatba jönnek. Vagy azért mert a cikk tartalma felbosszantja őket, vagy azért mert a választott téma olyan ami eleve kiakasztja őket. A köz véleményéhez nem sok köze van mindennek. Az oroszoknál viszont létkérdés, hogy az átlag amerikai lássa, hogy a nagyvilág "mit gondol " egy fontos ügyről, azaz az orosz-ukrán háborúban, akarja-e a támogatás folytatását.
OROSZ-UKRÁN háború