Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2023. 03. 25. 13:32
Előzmény: #30758  berlini
#30759
Nincs semmilyen átverés, meg cserbenhagyás, csak neked hangzik így jól. Írásban jelezték a szállítási problémákat, majd lepapírozzák a dolgot. És ugyanez vonatkozik az ukránokra is.
https://loksabhadocs.nic.in/lsscommittee/Defence/17_Defence_36.pdf
"They have given us in writing that they are not able to deliver it. That is why the major part of projection has been reduced"
Ez már inkább átverés, a milliárd dolláros fajtából:
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2023/02/beket-kot-az-airbus-a-qatar-airways-zel-de-a-festekugy-mindenkin-nyomot-hagy
berlini
berlini 2023. 03. 25. 13:02
Előzmény: #30750  Murdoch
#30758
Emlékszel, hogy a múltkor már szoros szövetség kialakulását jelezted Kina-India-Paksztán és Oroszország között?
Nos.
Pont most verik át az oroszok Indiát.
Egy nagyrészt orosz haditechnikájú hadsreghez is folyamatos alkatrész utánpótlás és modernizáció kell.
Ma az oroszok nagy valószinűséggel cserben hagyják Indiát.
Igy csökken India harckészsége.
Hogy erre hogyan reagál majd az általad ugyancsak szövetségesi kategóriába sorolt (amúgy ellenséges) Pakisztán Kasmir térségében, azt majd meglátjuk.
https://www.portfolio.hu/global/20230325/india-kibukott-moszkvara-hiaba-fizettek-nem-kapjak-meg-a-fegyvereiket-605096
berlini
berlini 2023. 03. 25. 12:56
Előzmény: #30754  Istvan78
#30757
lényegi összefoglaló volt.
janosvitez 2023. 03. 25. 00:50
Előzmény: #30752  Robben
#30756
Uncsi már ,hogy az országot szét és szarrá lopó fideszt véded..
Nagyságrendekkel többet loptak a közösből maguknak ...
Megfosztva az országot a haladás lehetőségétől...-(((
Talán a legjelemzöbb eset ,hogy a csődbe jutott lakástulajdonok lakását szarért ,hugyért eladták ismerősöknek a haszonból pedig ment az osztogatás ...Juditkáig ,Tóniig...
Szép kis társulat...
Persze a "hír" és egyéb  Tv-k valóban korrektül tájékoztatnak mindezekről és nyugodtam dícsérheted a szavazók "bölcsességét".......
Szerintem itt  nehezen fogsz mást befolyásolni..
Törölt felhasználó 2023. 03. 24. 22:09
#30755
Szép ki gondolta volna 1937 Ben ,ozt utána,megismétlődik?2022 .és utána?hiszen a történelem mindig ismétli,viszont itt a vége,a történelemnek?meg az emberisegnek
Istvan78 2023. 03. 24. 20:40
Előzmény: #30752  Robben
#30754
Húha annit írsz, hogy még elolvasni is sokáig tart. Bízol benne, hogy a mennyiség helyettesíti a minőséget?:)
 1. Lehet, hogy Gyurcsány eladásai nem voltak szerencsések, sőt azt se zárnám ki, hogy korrupció is volt a dolog mögött, de persze az is lehet, hogy csak felelőtlenség, téves koncepció. Mondjuk egyik se túl jó eset.
2. Én pártolom/pártolnám azt, hogy valami optimális szintig és ütemben hazai tulajdonban legyenek cégek, de külföldi/nem külföldi kérdésnél fontosabbnak látom, hogy ha hazai tulajdonba kerülés versenyhelyzetben történjen, győzzön a legtehetségesebb, az aki leghatékonyabban működteti a vagyont. Nos, nem hinném hogy ML egy ilyen. Számomra ez a LÉNYEGES, nem az, hogy ML Orbán utasítására TAO támogatásból vagy másból focit támogat, teljesen sikertelenül vagy stadiont épít Horvátországban. Feltételezed, hogy Gyurcsány korrupciós pénzt kapott, én meg azt feltételezem, hogy nagyon sok pénz ment offshore számlákra ML-től és a többiektől. Azt se mondanám nagy visszaforgatásnak, ha jachtokat vesznek a NER lovagok vagy Andikát Dubaiba fuvarozgatja vagy négy milliárdért épít házat a Széchenyi hegyen, hogy Andika onnan idadalittasan tekinthessen el az országra.
Érdekes egyébként, hogy amikor ezt a hazai kéz dolgot emlegetik a Fiodeszesek, nem beszélnek arról, hogy mennyi multit hív be Orbán, milyen óriási magyar adófizetői pénz adományozásával, ami aztán így magántulajdon lesz. Ez cseppet se zavarja őket össze.
2. Szegényedés, gazdagodás. Kivételesen jó világgazdasági periódusban, rengeteg EUs pénz beáramlása ,ellett most az a helyzet, hogy életszínvonalban már csak Bulgária van mögöttünk, Románia utolért bennünket GDP-ben, pedig 13 évvel ezelőtt ők még jócskán le voltak maradva. Szóval, van fejlődés, de a környező országokban még nagyobb. 
3. A választásra meg ne hivatkozz. Az a megtévesztésről szólt és az ellenzék gyengeségéről és nem a Fidesz jó teljesítményéről.
Na most én is hosszú voltam.
Istvan78 2023. 03. 24. 20:19
Előzmény: #30748  Robben
#30753
Ez egy ellenőrizhetetlen hablaty, ami még összeesküvés elméletnek se akar összeállni. 
Robben 2023. 03. 24. 16:54
Előzmény: #30706  Istvan78
#30752
kivételes képességeid vannak: sosem vagy képes meglátni a lényegeset, és elválasztani azt a lényegtelentől..
"Ha Gyurcsány sáros valamiben, az nagyon gáz, ha a másik oldalon 100-szor sárosabb valaki, az semmi, efelett lehet szemet hunyni, mert ő a mi oldalunkon áll, ahogy a kommunisták mondták,l ő a mi kutyán kölyke."
erre 2 bekezdésben lehet válaszolni:
a) előszöris van egy óriási különbség az orbán és a gyurcsányrendszer között: gyurcsányék külföldi kézre játszották át a magyar nemzeti (vagy köz- ) vagyont méghozzá úgy, hogy az aranytojást tojó tyűkokért cserébe (energiaszektor, repteret üzemeltető cég, stb.) zsebbe kaptak a vevőktől sok sok mlliárdot. Cserébe garantált extraprofitot adtak neki (pl. a francia állami áramellátó cég, az EDF is 8%-ot , amin szó szerint hülyére keresték magukat a magyar emberek meglopásával). EHHEZ képest a gázszerelő rengeteget visszaforgat és forgatott a mygar gazdaságba és a profitjait nem külföldön költi el vagy fekteti be (itthon mindene megvan és el sem tudná költeni, neki is csak 24 óra egy nap és a katari emírrel sem akar versenyezni gazdagságban mert az nem az ő szintje, nincs erre szüksége, neki elég az hogy a felcsúti futballakadémiára költ, mert nem a külföldi , hanem a magyar fiatal sportolókba akar fektetni, számos alapítványt is működtet, tehetséges fiataloknak ösztöndíjakat oszt, stb)
b) van még egy apróság, amivel ezen felül nem tudtok mit kezdeni: az, hogy közben Magyarország nem szegényedik (az átlagemberek tömegei), hanem legalábbis stagnálnak, vagy nőtt az elmúlt 12 év alatt az életszínvonaluk (rekord alacsony munkanélküliség, lasan de mégis csökkenő államadósság mellett)! ide persze most idézhetnél sok számot ha nem értesz vele egyet (bár többször leírtad itt: elismered hogy jó intézkedései is voltak/vannak orbánnak), DE azt már nem tudod, vitatni, hogy óriási fölénnyel nyerte meg a tavalyi Ogy választást a Fidesz, ami önmagáért beszél!
tudod ez az a szint, amit úgy tűnik, hogy tüzes vasalóval sem lehetne tudományként vagy új ismeretként a fejedbe tölteni:
nem én, nem te, hanem az aktív választópolgárok többsége döntött egy éve is arról, hogy a Fideszben bízik jobban, inkább elégedett a kormányzásával mint nem, és főleg, azt is kifejezte vsatagon a választási eredmény hogy az ellenzéki összefogás pártjaiban és azok ajánlatában pedig nem bízik!
a kör itt bezárul 
euler 2023. 03. 24. 16:28
Előzmény: #30747  Törölt felhasználó
#30751
Legalább 5 néven, de nem hiszem, hogy hozzá is szól. :)
Nem biztos, hogy ő, de az biztos, hogy adminisztrátori védettsége van, ami kiterjed a többi moszkovitára is.
Elég is volt belőlük mára, hülyítsék csak egymást !
Murdoch 2023. 03. 24. 16:09
Előzmény: #30749  euler
#30750
Blikk, bravo...Amúgy nem egyszerű alak, még ha esetleg nem is úgy van, ahogy gondolja:
https://en.wikipedia.org/wiki/Seymour_Hersh
Amúgy:
https://youtu.be/OS4O8rGRLf8?t=79
Szerencsére Biden még fiatalember...
euler 2023. 03. 24. 16:05
Előzmény: #30748  Robben
#30749
Kár volt ezt a moslékot idekínlódanod, elég lett volna egy link a magyaridőknemzettől.
.
Elég sok agysejtje elpusztulhatott ennek a 86 éves szebb napokat látott újságírónak a  6 hét alatt.
Kicsoda is Seymour Hersh, és hihetünk-e neki? - keresd a lenti cikken belül!
https://www.blikk.hu/politika/vilagpolitika/eszaki-aramlat-robbantas-egyesult-allamok-buvarok/7x0qmr7
Robben 2023. 03. 24. 15:39
#30748
Hogyan mosta fel a padlót az Usa a németekkel?: egy hazaáruló német ügynök közreműködésével..akit arról lehet felismerni hogy kopasz feje van..
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA) arra kérték, hogy a német hírszerzéssel együttműködésben gyártson egy olyan fedősztorit az Északi Áramlat 2 felrobbantásával kapcsolatban, amelyet alternatív változatként eladhatnának az amerikai és a német sajtónak – mutatott rá Seymour Hersh amerikai Pulitzer-díjas oknyomozó újságíró legújabb cikkében.
Hersh hat hete tette közzé egy másik írását, amelyben névtelen kormányzati forrásokra hivatkozva azt állítja, maga Joe Biden amerikai elnök adta ki a parancsot az Oroszországot Németországgal összekötő gázvezeték elleni szabotázsakcióra, és a tervezésben Washington mellett a CIA is kivette a részét.
Az újságíró The Cover-Up (A leleplezés) című cikkében arról beszél, hogy az általa felfedett történet Németországban és Nyugat-Európában nagy visszhangot kapott, ám az Egyesült Államokban szinte teljesen elhallgatták azt. A Fehér Ház „hamisnak és teljes kitalációnak” minősítette az újságíró cikkét. Hersh kifejtette, két héttel ezelőtt Olaf Scholz német kancellár washingtoni látogatását követően 
az amerikai és a német hírszerző ügynökségek hamis fedősztorikkal látták el a New York Times amerikai napilapot és a Die Zeit című német hetilapot, hogy megcáfolják azt a jelentést, amely szerint Biden és amerikai ügynökök felelősek a csővezetékek megsemmisítéséért.
A szerző nem ismertette az újabb történeteket, ám nemrég az a hír látott napvilágot, hogy a német ügyészség szerint ukránok hajtották végre az Északi Áramlat elleni műveleteket. A The New York Times arról számolt be, nem találtak bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy Zelenszkij ukrán elnök vagy a kormány bármely tisztviselője tudott volna előzetesen az akcióról vagy segített volna annak megszervezésében. Az amerikai jelentés szerint orosz és/vagy ukrán állampolgárok felelősek a robbantásokért. A hírszerzés egyúttal leszögezte: biztos, hogy a résztvevők között nem voltak amerikaiak és britek.
Az Északi Áramlat gázvezeték három csövén tavaly szeptemberben észleltek gázömlést, majd az ügyben illetékes svéd és dán hatóságok megállapították, hogy szándékos szabotázsakció történt, de nem neveztek meg felelőst. A gázvezeték elleni támadás a földgáz árának megugrásához vezetett, már a szabotázsakció után mindössze két nappal húsz százalékkal megemelkedett.
Mint köztudomású, Scholznak régóta van egy korrupciós ügye, amit nem sikerült még úgy lezárnia, hogy végleg kimosva érezhesse magát belőle..a háttérben bizonyára megdolgozhatták egy "icipicit".....
Törölt felhasználó 2023. 03. 24. 10:06
Előzmény: #30746  euler
#30747
sotime milyen néven kavar itt?
euler 2023. 03. 24. 09:56
Előzmény: #30745  euler
#30746
(Látom résen vagy soknickes követőm.
Szar életed lehet. :))
euler 2023. 03. 24. 09:53
Előzmény: #30744  euler
#30745
"Nagyon szívesen bemutatnék egy hasonlóan őszinte, kitárulkozó írást a harcoló állomány érzéseiről orosz oldalról is, de sajnos – nincs. Akárhogy keresi az ember, nincs. Propagandaanyagok vannak, félinformációk, hurrápatrióta ömlengések, de az, hogy mit éreznek az orosz katonák, mintha senkit sem érdekelne náluk.
Persze, azért valaki meg fogja írni azt is – de valószínűleg már csak a háború után."
euler 2023. 03. 24. 09:49
#30744
Matador 2023. 03. 23. 19:48
Előzmény: #30734  Sehmet
#30742
LOL....
vigkrisz 2023. 03. 23. 19:03
Előzmény: #30738  Törölt felhasználó
#30741
Ez a "repülőszerencsétlenség" Bakhmut bevétele előtt vagy után történt? :-)))
ott is szét fogják verni őket pár héten belül :-)

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek