Nem is értem, hogy milyen válaszra számítottam... Komolyan érdekel (mármint tudományos értelemben), hogy mi kell ahhoz, hogy ilyen következetlen gondolatmeneteket fogalmazzon meg valaki. Több tippem is van, nyilván több adottság együttes hatásáról lehet szó. Igen, igazad van, én arra gondoltam, hogy a fegyverekkel elmennek a hullaházba, és feltámasztják a szanaszétlőtt halottakat. Köszönöm a kiigazítást. Az első logikai hibát rögtön az elején elköveted, amikor feltételezed, hogy a fegyveres segítségnyújtás kizárja a tárgyalást. Nos ez annyira nem igaz, hogy konkrétan az alkupozíciót egy ilyen helyzetben erősen befolyásolja a harctéren tanúsított erőlét. Persze mindez fel sem merülne, ha nem ilyen bigott gondolkodás mentén hozná a játékszabályokat a másik fél. De ezen az aprócska részleten továbbra is lépjél túl, nem kell foglalkozni vele, elég az is, ha ide nem illő közhelyeket pufogtatsz... Nyilván tárgyalni úgy kell odamenni, hogy a tárgyalóasztal egyik fele mögött ott sorakozik az egyik legnagyobb hadsereg, a másik viszont nagyon kedvesen tudja mondani, hogy "léccíííí". Igazad van, számtalanszor láttunk már példát arra, hogy ez működik.
https://twitter.com/DAlperovitch/status/1506453063267241994 Lenyűgöző állítólagos lehallgatott hívás orosz tisztektől Mikolajev közelében az oroszországi feletteseknek. Azt mondja: - Ez rosszabb, mint Csecsenföld. - A katonák 50%-a fagyási sérüléseket szenved. - Nem tudják evakuálni a halottakat. - Nincs elég sátor. - RU repülőgép bombát dobott a saját állásukra.
Putyin most bombázza vissza 50-100 évvel a saját országát, népét, gazdaságát. A valódi nagyhatalmi státuszát Oroszország már elvesztette a Szovjetunió felbomlásakor, most pedig a maradék súlyát veszíti el.
Csak akkor jöttek volna ki jól ebből az egészből, ha bejön Putyin villámháborús elképzelése. Innentől szopendesz van. Tönkre vágta a gazdaságát, meg a szuper orosz haderejének mítoszát. Meztelen lett a király. Innentől már csak az atombombáira támaszkodhat....
Irónia… mindenesetre a kripto mellé elég sok usa intézményi befektető felsorakozott (igaz sok az ázsiai, európai is). De a szabályozásoknál eddig mindig beszakadt az árfolyam.
Én nagyon remélem, hogy így lesz és a ruszkik megszégyenülten hagyják majd el hamarosan Ukrajnát. Persze otthon az lesz a mese, hogy győztünk, nekik ez lesz a "Vietnámjuk".
A fejlődéshez mindig is idő kellett. Ahogy idő kellett ahhoz is , hogy a kőérmétől eljussunk a papírpénzig. Majd kiforr ez is és jó lesz. Úgy kell felfogni mint a jövő fizetőeszközeinek a béta tesztje...vagy inkább alfa. Az autók fejlődéséhez hasonlítva , ezek még csak az első lovasszekerek. Az tény, hogy a bányászat a kriptonvalutáknak egy evolúciós zsákutcája. Simán be lehetne/kellene tiltani. Viszont a blokklánc alapú (pénzügyi) rendszerek és fizetési eszközök zseniális találmány. És az, hogy könnyen lehet illegális célokra használni, az egyedül a hiányzó szabályozások hibája, nem a rendszeré. Egyébként egy 2021-es statisztika szerint fiat pénzekben 400x-szor nagyobb mennyiséget mosnak át mint kriptóban. Bármennyire is hihetetlen de a BTC még mindig baromi alacsony likvidtással rendelkezik az igazán nagy volumenü ügyletekhez. (majd talán ha 2M$ felett lesz)
OROSZ-UKRÁN háború