Az is benne van ám ebbe a marha nagy fegyverküldözgetésben hogy mindenkinek csak jó, ha földbe döngölik az oroszokat. Legközelebb kétszer is meggondolja hogy kihez megy át tankokkal
Törölt felhasználó2022. 03. 22. 22:59
A legrosszabb esetben meghalunk, de soha nem adjuk meg magunkat – jelentette ki Vitalij Klicsko kijevi polgármester
Próbáltam az interneten fellelhető források alapján megbecsülni, mennyibe került eddig az orosz tárgyi veszteség (Fegyver árakat Wikipédiából ill. fegyverrajongó fórumokból néztem ki, a tárgyi veszteséghez pedig az ukránok közléseit vettem alapul). Nekem 15-20 milliárd USD jött ki, töltény (rakéta) nélkül. Twitteren 50 milliárdos becslést láttam (komplett). Elég drága volt eddig ez a buli Putyinnak, és ez még csak az első hónap! Ha ez elhúzódik még egy pár hónapig, miből fogja finanszírozni? Lehet, hogy elmegy a falig, de azzal a saját hadseregét is olyan szinten amortizálja le, hogy azzal sehol nem rúghat labdába vagy 10 évig. Tulajdonképpen ez lehet a hosszú távú NATO taktika is: az ukránok élete árán kiírni az oroszokat a nagyhatalmak közül :(
Persze,hogy ,megéri az USA-nak,hiszen egy amerikai katona életébe sem kerül és szépen darálják le az egyik legnagyobb katonai ellenségét az ukránok a kapott ingyen fegyverekkel. Ezért ha jól sejtem,fegyver hiányban nem fog szenvedni Ukrajna,persze azért nem árt arra is oda figyelni,hogy ezek a fegyverek ne kerüljenek lehetőleg az oroszokhoz vagy bűnbandákhoz akik most gondolom próbálnak a zavarosban halászni rendesen.
Majd nézd meg 2 hét múlva amikor összeroppan az értékesítési számuk a világ többi részén. Úgy fognak kikullogni, mint az orosz kiskatonák teszik tömegesen Ukrajnából már.
Így van. Ehhez hozzájön, hogy ezrével kapják a Javelin rakétákat az ukránok. Csak hogy lássuk milyen pénzekről van szó: egy Javelin rakéta a wiki szerint 240.000 USD (de gondolom ingyen kapják) Első ránézésre kicsit soknak tűnik, de nézzük meg, megéri-e. - 1db csotrogány T-72-es: 500.000 USD - 1db valamivel újabb T-80-as 3.000.000 USD - 1db T-90-es 4.500.000 USD - 1db BTR páncélozott szállító is 1-1.5 millió USD Eddig vesztettek 509 tankot és 1470 BTR-t. Innen nézve bizony megéri az USÁnak ingyen osztogatni a Javelint...
Ha jól értem,akkor azt mondod,hogy nagy hiba volt Hitler ellen védekezni,sokkal kevesebb lett volna az áldozat,ha most a Nagy Náci Birodalomban élnénk.
putyoka benézte ezt az egészet, csak sajnos ez sok ezer civil életébe és egy fél ország lerombolásába kerül majd, de mig Ukrajna fog kapni segítséget a Nyugattól, addig a ruszkik sora az lesz, hogy a papírpénz értékű ruszki cégeket a kínaiak felvásárolják, vagy egész szibériát akár.
Azt írtam, hogy stratégiailag 0, amit eddig elértek az oroszok és ezt továbbra is fenntartom. Az, hogy megöltek pár ezer civilt meg szétbombáztak 3 várost, lehet hogy számodra lenyűgöző, de stratégiailag nulla, zéró eredmény. A határmenti régiót a háború előtt is ők ellenőrizték, ezt kellett volna összekötni a Krímmel. Sikerült? Nem. Kijevet akarják ostromolni 3 hete, de eddig még csak bekeríteni sem sikerült, egyszerűen azért, mert nincsenek hozzá elegen. De jobb is, hogy mentek többen, mert akkor éhen halnának szegény orosz kiskatonák ugyanis az utánpótlást a jelenlegi harcoló alakulatok számára sem sikerült megoldani. A vezérkar már két hete kiadta a parancsot, hogy álljanak át önfenntartásra, magyarul fosztogatás, lopás. Utánpótlás nuku. Egy szuperhatalom azzal kezdené az inváziót, hogy lebombázza az összes repülőteret, hogy fel se tudjanak szállni, aztán kiiktatná a legvédelmet. Ehhez képest az ukránok még repkednek a csotrogány MIG-eikkel, és egyelőre a légi elhárításuk is dolgozik. Tényleg nem látom, hogy stratégiailag bármit is elértek volna, de kérlek cáfolj meg!
gyilkos diktinek nehéz lenne otthon eladni h ez győzelem, pedig azt mondják annyira agymosott a ruszki társadalom, hogy saját lányának nem hitte el, hogy ölik az ukránokat
A francia renault meg újraindítja a termelést oroszországban. A franciák a gazdaság pártján, a francia cégek állítólag nem nagyon akarnak kivonulni oroszországból.
Esetleg tárgyalással??? Jelenleg az történik, hogy adják a fegyvereket, az ukránok ölik az oroszokat, az oroszok az ukránokat. Annál tovább ölik egymást, minél tovább tart a háború, mert nem hajlandó engedni egyik sem. Elárulok egy titkot, mert valószínűleg nem tudod, ha valamelyik szerettedet megölik az oroszok, senki sem fogja feléleszteni. Megölhetsz akár 10-100-1000 oroszt, a szerettedet nem fogja visszaadni. Lődözhetsz bármiylen puskával, gránátvetővel, drónnal, a szeretted nem jön vissza.
OROSZ-UKRÁN háború