Ezt tudom és azt is, hogy szlovák és lengyel elnökökkel is beszélt erről. Viszont egy kérdés. Te osztoznál ha mind a tiéd lehetne? Nem mondta egy szóval sem, hogy a 4ig-et kinyírja. Viszont szétboncolja részekre az valószínűbb. Persze bárhogy is lehet de én így ítelem meg a mostani helyzetet.
A legpesszimistabb felelmem hogy lenyomjak meg lejjebb es evekig a posvanyban oldalaz... de benne van az is, hogy jon a kiegyezes es a kozos fejlesztesek es megyunk vissza 3k fole.
Te úgy gondolod, hogy először eláztatják a céget, amire rásütötték, hogy "a NER lopakodó anyahajója", majd ennek a cégnek adnak megbízásokat, mert csak vele lehet hazahozni a pénzeket? . Van egy tény, amit figyelmen kívül hagysz: a május 31-ig megkötött keretszerződések alapján lehet önállóan beszerezni a SAFE hitelből. Onnantól csak közös beszerzés van. Magyarul, ha felbontják a szerződéseket, akkor csak más tagországgal közösen lehet beszerezni. Ettől még persze a 4iG kaphat esetleg gyártási megrendelést, mondjuk a Rheinmetalltól vagy a CSG-től...
Szép írás, de én is most csak sötétben tapogatózom. Én úgy gondolom, hogy pont azért lett a 4IG ennyire fontos a Tiszának, mert rájöttek, hogy a MOL után hazánk legfontosabb stratégiai vállalata. Vagy Jászai eltávolítása a cél,de én ezt nem hinném, mert a jelenlegi kormánynak szüksége van Jászai kapcsolatrendszerére. Vagy tényleg pénzeket akarnak vissza, de ezt sem hinném, mert a pénzek után kamatot fizet a cég. 1 bank úgy működik, hogy kiadja a hitelt és az MNB kötvényről is beszél. 390milliárd. Varga Mihály régebben megszólt és azt mondta, hogy minden rendben van a cég fizeti. . Szerintem a kormánynak 3 célja van. 1, Besározni a régi kormányt és Orbánt és a Tisza híveket tovább tűzben tartani. 2, Tulajdont akarnak szerezni a cégben. Megegyezés után Jászaitól az állami magántőkealapok után szeretnék ha ők rendelkeznének. Ezzel tényleges tulajdonos lenne az állam és évekig mondhatnák, hogy visszaszerezték az állami tulajdont, amit kiloptak, stb. Szerintem a hadiipari cégben is van magántőkealap és ott is, ill. a 4IGbe is beszállna az állam. Nem kerülne nekik pénzbe, mert Jászai pakkja csökkenne. Utána jelentenék be a SAFE hitelt és a nagy hadiipari szerződéseket. 3, Az aláírt szerződéseken szeretnének nagyot csökkenteni, átalakítani. Ez pl. biztos. . Tartom a véleményem, hogy komoly pozíció harc megy. Megegyezés után pedig tovább fog épülni a cég. A cég igazából ezt kommunikálja, hogy állnak az átvizsgálás elé és együttműködnek az új kormánnyal, mert fontosnak tartják az ország fejlődését. Jászai már régebben mondta, hogy a telekommunikációt (amiben az állam 38%-os tulaj) külön tőzsdére hozhatják, hogy tőkét vonjanak be és majd a a piac külön beárazza a telekommunikációt. Mivel idén már komoly nyereség jöhet onnét akár 1 éven belül külön is tőzsdére jöhet. Persze akkor majd MP azt nyilatkozza, hogy segítették a tőzsdére lépést. annak örülök, hogy egyre többen űgy látják, hogy az állam akkor jó gazda, ha megegyezik a 4IGvel, mert a befektetett pénzeket és majd a leendő osztalékokat csak így tudják megszerezni. Remélem hamarosan a Rheinmetall az asztalra csap és belevesz. 1540ft és 809milla
800 milliós forgalom félidőben. Én nem gondolnám, hogy a tegnapi 1 miiliárdot és a mai forgalmat "kisbüfik" hozták össze. Sokaknak ezen az áron már megéri beszállni, talán tényleg bennfentes kereskedésnek vagyunk tanúi.
Tegyük fel, hogy mind4n tiszta a cégben. Még akkor is az van, hogy miiután mp tegnap tulajdonképpen az ítéletet mondta el a fb-on, kizárható, hogy mindrnt rendben találjanak. Ekkora csinnadratta után valamit mutatni kell a közönségnek.
Akkor konyhanyelven? 1.Petyáék elindítjék a 4ig ellen a forradalmat (mert az idő már szorítja őket aug.31) 2.Az Unió ezt el is várja.Átvilágítás megtörténik (biztos lesznek kihúzott részek, elvett dolgok, stb.) 3.Mivel nincs más akivel a 17Mrd €-s pénzt hazahozhatná (márpedig hazahozza mert kell a gazdaságba)marad a 4ig kissé megnyirbálva. Röviden. Most tartunk az 1-es pontnál. :)
Sajnos , ahogy olvastam a ceg nyilatkozatat, ez csak egy sablonos sulytalan semmi volt. Ennel erosebb kellett volna, hogy megallitsak a zuhanast. Nem sikerult.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.