Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 péntek, 10:46
Előzmény: #92615  BT55
Valóban, ez csak a véleménye.
Kata726
Kata726 péntek, 10:45
Előzmény: #92618  Getup
Forg 37m!!! Komolytalan próbálkozás, rá se kell nézni. Ha 650m lenne, na akkor már érdekesebb lenne.
Getup
Getup péntek, 10:42
Hat hova esik mar ez a fos?? Hat ez mar viccnek is rossz  2204 en mar 16k elado..r 2198 🤢🤢
VaLaci73 péntek, 10:42
R2198
sonos péntek, 10:37
Előzmény: #92615  BT55
ráadásul tudjuki ki a TI fő támogatója!
Mindig többet szeretne elérni, mint amit ki tud lobbizni
BT55
BT55 péntek, 10:33
Előzmény: #92612  signal2
Megkerdezem, hogy a ti az amugy micsoda? 🙂 egy ngo. Az h egy ngoval iratnak egy ilyen velemenyt rendben van, de a ti nem egy hivatalos hatosag. 
BigD21 péntek, 10:09
Előzmény: #92609  Csomi_1977
A 4iG megítélése során jelentős a szakadék a szakmai alapú értékelés, vélemény és a piaci hangulat között. Míg a bika-tábor érvei a stratégiai transzformációra és a szektorális szinergiákra épülnek, addig az ellentábor érvelése nem az üzleti mutatókon, hanem a negatív piaci szentimenten alapul. Fontos leszögezni, hogy a technikai árfolyammozgás és a fundamentális érték közé nem vonható egyenlőségjel.
A tőkepiaci szereplők jelentős része gyakran figyelmen kívül hagyja a vállalati kultúra, a hosszú távú fejlesztési struktúra és a kivitelezési mechanizmusok komplexitását. Egy ilyen léptékű, mélyreható strukturális átalakuláson keresztülmenő holding esetében szakmai rövidlátás lenne elvárni, hogy a piaci árfolyam azonnal és maradéktalanul lekövesse az aktuális belső értéket.
Az értékképzés időigénye és fázisai:
A tőzsdei hatékonyság elmélete (Efficient Market Hypothesis) a gyakorlatban ritkán érvényesül azonnal. A 4iG jelenleg számos projekt esetében a tervezési, bilaterális megállapodási és integrációs fázisban tart, amelyeknek a konkrét, mérlegben kimutatható profittermelő képessége természeténél fogva késleltetve (time-lag) jelentkezik. Aki nem képes a „sorok között olvasni”, és nem látja az egymásra épülő stratégiai elemek szinergiáját, az alapvetően félreértelmezi a papír kockázati profilját és időhorizontját.
Időtáv és árfolyam-dinamika:
Ez a befektetési sztori nem alkalmas rövid távú spekulációra (napos vagy hetes kereskedésre). A vállalati életciklushoz igazodó reális értékelési sávok az alábbiak szerint alakultak és alakulhatnak:
  • 2019-2020 (300-600 HUF): Az akvizíciós alapozás és a bázisépítés időszaka.
  • 2021-2024 (600-1000 HUF): Az agresszív szervetlen növekedés és a piaci konszolidáció fázisa.
  • 2025+ (1000-4965 HUF): A szinergiák monetizálása és a technológiai vertikumok (IT-Telco-Defense-Space) élesedése miatti potenciális átértékelődés.
Konklúzió:
A befektetői igényesség megköveteli a felszínes „zöld/piros gyertya” alapú szemlélet meghaladását. A fundamentális elemzés nem merülhet ki az árfolyam szajkózásában; a valódi hozamot a vállalati folyamatok mély ismerete és a stratégiai türelem fogja generálni.
Azt kérem, hogy aki nem ért egyet vagy szakmailag kifogásolja a véleményemet, írjon pár sort, hogy miért látja másképp!
Ezt így nevezhetjük szakmai vitának és a fórum ismét színvonalas, élvezhető lesz!
Így segíthetjük egymást is.
Köszönöm!
sonos péntek, 10:00
Előzmény: #92603  rice2
Szia!
én úgy látom, hogy ez a mostani rendkívüli közgyűlés azért lett meghirdetve hogy a felügyelő bizottság egy vérfrissítést kapjon. Valószínű hogy a háttérben az egyeztetések megkezdődtek MP-vel és akár MP részéről lehet egy szupermérföldkő a 4ig felé hogy a társaság kontroll szerve független legyen. A gond itt az FB elnök Guller Zoltán személye lehet, aki ezerszálon kötödik más állami cégeken keresztül a leköszönő kormányhoz. (Magyar Turisztikai Ügynökség, Szerencsejáték Zrt, Kisfaludy Turisztikai hitelközpont, Budapest Airport Zrt, Digitális Kormányzati Ügynökség stb....) Ő belőle kinézem azt, hogy önként nem áll fel a helyéről. Irtam is hogy én az ő személyét vártam hogy lemond, de nem nagyon akarodzik neki. Az MCC-s Böszröményi szerintem kis ráhatással beadta a derekát (Balásy effektus) 
A tegnapi és a tegnapelőttii közgyűlési bejelentések tekintetében azt látom hogy JG egy házi puccsot tervez kivitelezni. Megnöveli az FB tagok számát hogy az FB tagok saját hatáskörben visszaléptethessék Gullert a helyéről. Ha ez megtörténik, akkor szerintem a 4ig-n belül is megtörtént a rendszerváltás. Fogalmazzunk úgy, hogy a NER-telenítés. Ez lehet az első mérföldkő amit megkell ugrania JG-nek a kiegyezés felé.
Guller a vodafone felvásárlásával került a társasághoz, ő volt az állam delegáltja (sokan Rogánhoz, sokan Nagy Mártonhoz kötik) kezdetben azt hiszem a vodafone igazgatói testületében volt, majd tavaly januártól a 4ig felügyelőbizottságába került. szerintem ő a mindenki felett lévő SUPERVISOR volt, csak meg kell nézni milyen cégekben válall valamilyen tisztséget. Szerintem ha Ő nem lesz, akkor kijelenthető hogy 4ig már nem NER-es cég
A tanácsadó testület tele van USA delegálttal, a felügylelő bizottságba sztm csak akkor lesz ha bejön tulajdonosok közés egy USA cég. OV távozása miatt erre nem látok nagy esélyt
signal2
signal2 péntek, 09:50
https://24.hu/belfold/2026/05/08/transparency-international-hadiipari-cegek-nagy-matron-privatizacio/
"Ligeti szerint a dokumentumok kiperlésével végső soron az a cél, hogy az új kormány semmisítse meg a megállapodásokat.Itt lényegében még csak a cégek tulajdonjogi mozgatása történt meg, nincs elkésve, hogy a kormány visszavegye az állami pénzen privatizált cégeket– mondta Ligeti. A jogász szerint itt ugyanis nem valódi kivásárlásról volt szó, hiszen az ügylet lebonyolításához, vagyis a magyar hadiipar legfontosabb cégeinek kiszervezéséhez maga az állam adott mint 50 milliárdos tőkeinjekciót a 4iG-nek."
Csomi_1977 péntek, 09:40
Előzmény: #92610  Kata726
Én kivárom legyen így :)
Kata726
Kata726 péntek, 09:35
Előzmény: #92609  Csomi_1977
Hát pedig itt ha emelkedés lesz, az nem lassú lesz! Az a félreárazás, amit Rice is említett nem marad így sokáig. Ha politikailag rendeződik a helyzet, akkor elég gyorsan más szintre teszik a papírt. A "kicsik" valószínűleg megint későn fognak reagálni, ahogy ez az elmúlt fél évben többekkel is megtörtént sajnos. Most itt lenne a lehetőség javítani pl a bekeráron, de nem teszik. Pedig amikor hype volt vették 4000ért is. Akkor hogy örültünk volt a 2250es vételi lehetőségnek, most meg hogy itt van, jönnek a kifogások, félelmek, nem releváns magyarázatok. Pedig ilyen akciós árak csak nehéz helyzetekben fordulnak elő, ilyenkor kell tökösnek lenni és előrelátónak. Ha már minden rendben van, nem ennyi lesz az árfolyam....
Csomi_1977 péntek, 09:22
Előzmény: #92608  Kata726
Sajnos az elmúlt hónapok történései elüldözték a befektetőket . Semmi bizalom , ha elkezdene emelkedni akkor se mernek bele venni mert 1 óra múlva meg lehet leöntik mint ahogyan idáig is láttuk . Egy lassú emelkedés kéne és egy tartó 3000 feletti árfolyam . Ha ez nem lesz jöhet itt bármilyen hír ez az árfolyam marad .
Kata726
Kata726 péntek, 09:15
R2268, forg 4,6m Vicc...
sonos péntek, 09:11
Előzmény: #92601  Electricity
szerintem igen, hiszen JG a nemzetközi üzleti kapcsolatok rendkívüli nagykövete és valószínűnek tartom  hogy minden olyan jövőbeli beruházás akár a 4ig-n keresztül, akár a 4ig-n kívül amely a magyarországot kedvezően érinti az MP szemében piros pont
hun4ever péntek, 09:06
Előzmény: #92603  rice2
PZ elnök-vezérigazgató MÁV Volán csoport, igazgatósági tag MP... 2023-ban, remélem sokat kávéztak együtt
Csomi_1977 péntek, 09:04
Sajnos ma is esik . Szóval tessék venni ! 
Kata726
Kata726 péntek, 09:04
Ny 2250
rice2 péntek, 08:46
Előzmény: #92600  sonos

Mondjuk én vártam 1 USA nagyágyú érkezését is.
Annyi szerződés és terv van USA cégekkel, hogy azt hittem 1 vezérrel is erősít a cég.
.
4IG kapitalizációja 673milliárd, Telekomé 2393milliárd.
Telekom több mint 3,5ször ér többet mint a 4IG. Ez szerintetek normális???
Szerintem totálisan alul árazott a 4IG!
Nem értem, hogy a cég miért nem veszi a saját részvényeit?
Miért nem használja ki a lehetőséget, hogy olcsón vegyen? 
B4NDI péntek, 07:50
Törölt hozzászólás
Electricity péntek, 06:32
Előzmény: #92600  sonos
JG az utóbbi találkozóin (arab, német, amerikai) vajon MP üdvözletét és jókívánságait is tolmácsolta?

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek