Amikor 1800-ért eladott 60.000 db-ot, annak oka volt. Amúgy viszont még bőven megtartotta volna. Szóval ő is jó befektetésnek gondolta, nem véletlen volt neki is. Szerintem nem kell itt annyira fosni MP miatt. Nem fogja se maga alatt, se az ország alatt a vágni a fát. Értelmes ember. Amúgy meg én inkább hiszek Ricének és feelnek, mint a sok hozzá nem értő károgónak.
Leválni"??? Csak részben válik le szvsz. Tőzsdére viszik és a 4IG továbbra is főtulaj marad. Én még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a következő 1-2 évben felfuttatják, azaz komoly nyereségeket hoznak majd negyedévente és utána fogják tőzsdére vinni. Úgy gondolom, hogy 2 éven belül tőzsdére vihetik és a befolyt pénzekből, tovább terjeszkedhetnek, fejleszthetnek. Nagy hitel visszafizetést nem várok, mert ebitdához képest folyamatosan csökken a hitel és ha jönnek a nyereséges negyedévek, akkor majd nem nagyon érdekli a hitel nagysága a befektetőket, főleg úgy, hogy a cég majd osztalékot is fizetni fog. Egyébként az informatika is nagy nyereségeket fog majd hozni, mert a hadiipari informatikát folyamatosan, több országban fejlesztik, mert a cél a Rheinmetall gyárainak átvétele és ezért alapították a közös céget. Hadiipar meg a háborók miatti megrendelések és a nyereségesség növekedése miatt lesz jó. Űripar pedig a jövő ipara és sokak szerint 5X-ös és 8Xos a befektetett tőke megtérülése. Számomra kicsit érthetetlen, hogy sokan mennyire benézik a cég jövőjét ilyen kapcsolatrendszerrel és tudással a háta mögött. Itt most USA cégekre és a Rheimetallra gondolok. Arabok és a törökök és izraeliek meg már a "spájzban" vannak és folyamatosan bújnak elő :D 2258ft és 125milla
Szerintem meg pont volatilis időszak elé néz a papper. Amennyiben a politikai kockázat fokozatosan kiárazódik belőle, megint viheti a flow. Azt fontos szerintem az összes politikával átitatott papírnál látni, hogy itt a hitnek nagyon nagy ereje van, mindkét irányban. Nem gondolnám, hogy ez egy Mtel-hez hasonló történet lenne, nagyon más időben vagyunk, nagyon más céggel. Mtel-ben 10+ évet ültem, amíg sínylődött, aztán jól el tudtam adni. Ez itt egy tök más szituáció.
Nem kell ez a szöveg. Nem vagyok extra, csak nem pisilem magam össze, ha pár napig mínuszban vagyok. Ha úgy látom tévedtem, dobom mínuszban és lejjebb visszaveszem. Nem értékelek naponta, nincs értelme.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.