Véleményem szerint a jelentés elég jó lett. Nem gondolnám hogy lefelé vinné valamennyit is, inkább felfelé, kérdés ki hogy értelmezi, majd a piac beárazza.Kellenek a konkrét szerződések/hírek!
Szóval keveslitek a hozzá szólásokat!:) Az elmúlt hetekben egy plató alakult ki. Gyűjtögetés volt nagyon okosan, ügyenes nagyoktól. Szakirodalom nagyon szépen leírja ennek a platónak, rugónak a kialakulását, ciklusát. Az a lényege, hogy a legnagyobb titokban szeretnék tartani mert félnek, hogy hamarabb kitör mint szeretnék! Direkt a jelentés előttre igyekeztek mert várható volt az eredmény. De a formációból látszott, hogy kitörés előtti szint. Nem akarok nagyon belemnni, de volt aki itt írta, hogy még az 5 ezret se fogja elérni hétfőn. Hát a célár kérem 5800. A fibonacci kiterjesztés szerint jelenleg, a nagyobb elmozdulás alapján. Persze ekkora mozgásnál várható majd egy éles le is, de az meg fogják venni! Nem azért alakul egy plató több hétig, hogy 100 forintot mozduljon el. Úgy, hogy próbálták titokban gyűjteni! Nem lett leminősítés! Egy nagyon jót jelentett! Én egy vagyok a sok közül csak, de 6 számjegyegy bővítésem lesz hétfőn. De gondolom nem egyedül vagyok, aki hasonlóan gondolkodik. Ennyit a találgatásokról, hogy merre fog menni hétfőn. Mindenki eldöntheti. Nem adok további tippet mert magammal b...ok ki!:) Remélem sokan nem nézik majd vissza napközben mert tényleg meg se akartam szólalni, de a hülyeség megint határokat dönt! Kénytelen voltam!:)
Jó reggelt Dinameat Padtárs! Hogy bírtad az elmúlt időszakot, hónapot? Mikulás után meglepem majd magam egy picivel, amit el tudok csípni a fizetésből. Hogy milyen árfolyamon az hamarosan kiderül...
Véleményem szerint ez a jelentés semleges, ez nem viszi még csak 5 ezer felé sem, sőt, ami vinné végre egy valós konkrétum vagy több, konkrét szerződés pl Amerikából, de nem igazán akar jönni. Nem jött be az se h amerikai kerül be a felügyelő bizottságba és a forgalom is jelentősen vissza esett, nem csak tegnap.
Hiába olvasgatom, nem nagyon láttam "lebeszélő" hozzászólást... Sehol egy "jaj, mind meghalunk", vagy "hétfőn benézünk 4000 alá" , stb "lebeszélő" hsz-t nem láttam! Ezzel szemben láttam sok-sok megközelítést és megnyilvánulást a q3 kapcsán... Mivel nem agyatlan, bégető birkák, vagy bólogató jánosok gyülekezete ez a topic; így szerintem teljesen normális, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképp értékelünk egy-egy eseményt, jelentést, hírt. Mivel minden hozzászólónak más és más a preferenciája, kockázatvállalási hajlandósága, profit elvárása, stb, stb; ennélfogva mindenki a saját megközelítése alapján értékel; ebben sincs semmi újdonság, szerintem! Nagyon remélem, hogy a legtöbben (leginkább SENKI!) nem az itteni posztok (beleértve az összes topic összes hozzászólását) alapján állítja össze a befektetési stratégiáját, portfólióját! Személy szerint abban vagyok érdekelt, hogy mielőbb és minél inkább magasabb árfolyamszinteken lehessen kereskedni a papírral, ugyanakkor nem tagadhatom, hogy egy mostani long beszálló hordoz magában néminemű kockázatot... ettől még nem tartom magam "lebeszélőnek" Összegezve és rövidre zárva: helyén kell kezelni minden egyes véleményt a fórumokban. Mindenkinek sok nyerőt kívánok és mielőbbi 5xxx-es árfolyamszinteket! :D
Előbb utóbb lobogni fog a hajunk!Már akinek még van annak biztos!Akinek meg nincs már haja és akar,4IG-részvény tulajok vagyunk,lóvé van,Győrfi Pali báttyátokat fel lehet hivni,hol csinálnak ilyet,és akkor annak is lobog majd akinek nem is volt!
Nem baj ha nem látod és nem érted. Neked a Delta való, Gazdagodj ott! :D Egyébként ott jelentés alapján visszaesés volt, itt meg hatalmas ugrásszerű fejlődés, növekedés. Tudod van aki fordítva ül a lovon, de a normálisak nem dicsekednek vele. Gazdasági újságírók mind pozitívan látják, de te biztos jobban tudod. Itt az ebitda 13,48%-al növekedett 1 év alatt!!! 9 hónap alatt 192,6milliárd! és ehhez jön majd még a 4Qben több mint 70milliárd.
Az eredményből -12,7 mrd jut a részvényesekre, és +20 mes a kisebbségi tulajdonosokra. Ugyanígy a részvényesekre jutó saját tőle 67 mrd Ft, a kisebbségi tulajok jutó meg 237 mrd. Az EPS ismételten teljesen félrevezető, mivel a -12,7 mrd-t kell osztani a súlyozott részvényszámmal, ami ugye csak egy negatív szám lehet.
A lényeg ez szerintem: "A
vételárallokációs hatásoktól és a transzformációs program költségeitől
megtisztított adózott nyereség 34,9 milliárd forint volt 2025 első
kilenc hónapjában." Szeptember végén befejeződtek az átalakítások, tehát a 4Qben már tisztul a kép. Én
gyakorlatilag ilyen jelentést vártam. (1 éve még csak a 4qre vártam a
nyereséget, de év elején már írtam, hogy a cég jól halad és akár a 3.
negyedben jöhet 0 körüli eredmény, nyár végén pedig már nyereséget
vártam a ft erősödése miatt, egyébként ha marad az árfolyam a 4Qben is
pénzügyi nyereség keletkezik) Amit írtam, hogy rekord bevétel és ebitda lesz, azt hozta a cég simán. Csak jelzem, hogy a 4Qben 200milliárd feletti bevételt várok és tovább növekvő ebitdát. A
200milliárd feletti bevétel majd a cégre irányítja a figyelmet. Ha
marad a ft árfolyam, akkor 15milliárdos nyereség jöhet, mert az utolsó
negyedévben jön az informatikai bevételek nagy része. Ha ezt az
eredményt megemészti a piac mehetünk 5000 fölé. Lehet nem hétfőn, de 2
héten belül tuti szvsz. Ha az alapok veszik tovább, magasabb árfolyamok
is célkeresztbe kerülhetnek januárban. Éves jelentés előtt, pedig
jöhet 1 nagyobb rally, mert a sokak által figyelt P/E -t, teljesen
átrendezi a 4. negyedéves jelentés. Jövőre pedig már a hadiipar is nagyot tesz hozzá és kb. 1 év múlva az űripar is látható lesz. Ha konkrét szerződésről jön hír az +ban még rádobhat az árfolyamra. Kíváncsi leszek meddig lehet venni még 5e alatti akciós papírt. Eddig táltossal vágtattunk, most jöhet a rakéta. Rakétaállvány már kész, csak indítani kell! Ezen már nehezebb lesz kapaszkodni :D
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.