Az új munkám miatt van. Úton vagyok állandóan, mint a lósz@r! :))) Sajna kevesebb időm van gép előtt ülni, de telón azért bele szoktam olvasni a fórumba. Ma egy kicsit szellősebb napom van, ezért tudok itt lenni Veletek!
Véleményem szerint nem lesz kormányváltás. Azokat viszont nem értem, akik úgy gondolják, hogy ha lenne akkor a 4IG-t szétverné M.P.! Rakjátok össze a szálakat szépen sorban. Ursula a legnagyobb lobbistája jelenleg a német hadiipari cégeknek! Védelmi miniszterként, korrupciós botrányba keveredett még minisztersége idején! A német honvédelmi minisztérium több tízmillió eurót fizetett ki külsős tanácsadóknak. Ráadásul az egyik kedvezményezett cégnél, a McKinseynél dolgozott abban az időszakban Ursula von der Leyen fia, David von der Leyen! Ursula ebbe bukott bele hazájába.Most ugyanezt folytatja az EU-ban! Kizártnak tartom, hogy a von der Leyen család kicsi pincsije a gazdája kezébe merne harapni!
nézd vannak EU-s pénzek, többek között a mi befizetéseinkből, ezeket csak komoly nagy cégek tudják behúzni: nem volt ilyen, kellett csinálni egyet, örüljünk, hogy jól választottak vezetőt, Gelli berúgja a ziccert.
A kormányváltástól éppen a 4IG-t kell a legkevésbé félteni! Erre pedig a RM a garancia, MP nem fog neki menni annak a német tőkének, aki mögött az őt támogató német politika áll!!!
https://www.portfolio.hu/uzlet/20251127/szep-csendben-uj-alapokra-helyezi-az-egesz-tavkozlesi-piacot-a-4ig-csoport-801826A 4iG Csoport a 2Connect megalapításával Európa egyik legkomplexebb kiszervezési és hálózati integrációs projektjét valósította meg. A vállalat az öt modellből hármat integrált, így jelenleg 42 ezer kilométer hosszú optikai hálózattal, 15 ezer végpontos mikrohullámú hálózattal, emellett hibrid HFC hálózatokkal, továbbá az ország 12 pontján több mint 6 500 négyzetméternyi adatközponti kapacitással rendelkezik. ... Az EAGLE projekt keretében megvalósuló beruházás előkészítése már zajlik.
Lemaradás elmaradás pótlása van 2010 óta, elcseszett privatizációt erővel korrigálják. Tetszik nem tetszik ez van. Kérdés: az jobb lenne ha főleg a jelenlegi helyzetben, nem lenne magyar kézben legalább egy giga távközlési cég, hadiipari informatikai cég? Ha a te adódból befizetett pénz külföldi távközlési informatikai, hadiipari cég és annak tulajai zsebét tömné? Naivitás azt gondolni hogy Nyugaton máshogy van, nincs máshogy csak régebben lejátszottak ezeket a köröket
Miért pl. a Németh Szilárdba mi van ami miatt akkorát ment a fideszben, de lehetne még sorolni a neveket. Hosszú nyelv és gyomor kell a fideszen belüli sikerhez!
Állandóan MPel foglalkoztok. Neki politikai tőke, ha mindent szid ami a mostani kormányé és a NERel hozható összefüggésbe. A BÉTen kb. 80% cég függ a kormánytól és függni is fog, bárki lesz hatalmon. 1 kormány érdekében nem áll, hogy komoly cégeket, főleg tőzsdei cégeket tegyen tönkre. Kár ezt feleslegesen túlgondolni. Minden vezetőnek az a jó, ha országában vannak, komoly, nagy cégek, amik külföldön is ismertek és terjeszkednek. Még Orbán is sok régi káderrel kiegyezett és támogatta a cégeiket. (pl. Leisztinger Tamás, akinél egyébként Sántha Gergely aki az 4IG SDTnél lett vezető is dolgozott, Kóka János aki Gyurcsány gazdasági minisztere volt, de a mostani kormány is támogatja a cégeit, vagy Bojár Gábor akinek a cége most is tőzsdén van Grafisoftpark, stb.) Kár ilyen hülyeségeken lovagolni. Egyébként a cégnek komoly külföldi befektetői vannak. Ki húzna újat velük??? mikor minden kormány várja a külföldi tőkét. Mit üzenne az új kormány a külföldieknek, ha cégeket tenne tönkre? sokan írogatták nekem itt a fórumokon, hogy az EUtól a 4IG soha!!! nem kap pénzt, támogatást, Orbán miatt. Erre jött 24milliárdos! és nem is kell vissza fizetni! Támogatni fogják a tengeri kábelfektetést is, stb. és majd a fegyvergyártást is. Tehát az EU is támogatja a 4IGét és még USA is mögötte van, valamint a NATO. Ja MZ meg tönkretenné? Ennyire nem hülye :D 4660ft Tegnap Deltások oktattak bennünket, hogy mennyire negatívak, meg kárörvendőek vagyunk róluk a 4IG fórumon. Mai árfolyam mutatja, hogy itt jól láttuk az ottani történést. Most 68ft Nyereg is tegnap 90-100 közé várta, hiába írtam adja el 80ft felett.
A polkitika nem arról szól, hogy milyen cégeket vagy személyeket hozol helyzetbe, hanem, hogy mely közszolgáltatásokat. A cégek és személyek kapcsán az én felfogásom szerint az az állam feladata, hogy megteremtse és fenntartsa a méltányos és minél egyenlöbb feltételeket, tehát pont hogy kerülnie kell a beavatkozást, a priorizálást. Vannak más nézöontok is természetesen.
A politika arrol szol pedig h kit h hozunk helyzetbe vagy nem ? Ezen megy a csihi puhi a vilagpolitikában vagy nem? Mindenki a sajat erdeket cegeit probalja elore helyezni. Én ezt látom. Jogállam, sztem ez tok más kérdés.
Természetesen nem kell szétverni, viszont kivételezni sem kell egy céggel sem. Sem finanszírozási, sem közbeszerzési, sem szabályozási oldalon. többek között ezt jelentené a jogállam.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.