A műholdas internet kiépítése és előfizetése is sokkal drágább mint egy optikai hálózaté, Ráadásul nem is biztonságos annyira . Egy ország védelmi szempontjából alap a kommunikáció és erre az optika a legjobb. Ráadásul a karbantartása is jóval könnyebb, Ha tényleg a 4IG építi kell Egyiptomba lehet a környékbeli országok is üzletfelek lesznek . Szerintem akkor már elég komoly piaci szereplő lenne .
Műholdas kapcsolat:
Széles lefedettség: Elérhető olyan helyeken is, ahol nincs
vezetékes infrastruktúra – például külterületeken, hegyvidéken vagy tanyákon. Magas késleltetés: A jelek több ezer kilométert tesznek meg
a műhold és a földi állomás között, ami 100–600 ms pinget eredményezhet. Időjárás-érzékenység: Eső, hó vagy felhős idő jelentősen
ronthatja a kapcsolat minőségét. Korlátozott adatforgalom: Sok szolgáltató adatkorlátot
alkalmaz, ami nem ideális streaminghez vagy nagy fájlokhoz. Optikai adatkábel tulajdonságai:
Szupergyors adatátvitel: Az optikai kábel fényimpulzusokkal
továbbítja az adatokat, ami akár 1 Gbps vagy annál nagyobb sebességet is
lehetővé tesz. Alacsony késleltetés (ping): Ideális valós idejű
alkalmazásokhoz, mint a videóhívás, online játék vagy távmunka. Stabil kapcsolat: Nem befolyásolja az időjárás, a domborzat
vagy a műszaki interferencia. Nagy sávszélesség: Több eszköz egyidejű használata sem okoz
lassulást – ideális otthoni és irodai környezetben. Jövőbiztos technológia: Az optikai hálózatok könnyen
bővíthetők, és megfelelnek a növekvő digitális igényeknek
minek a kábel amikor azt mondták -műholdakrol jön az internet-stb.meg a parabola antenna ugye aminem a műholdakra néz hanem -tudjuk hova szoval megy itt az átverés so.
Errol a kábelrol már tudunk, de nagyon jo, hogy újbol tárgyaltak JG-el. Ez csak megerosíti hogy a tárgyalo felek megfelelo komolyságal kezelik a munkát. Minél hamarább elkezdik annál jobb.
Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnöke részt vett a magyar miniszterelnök delegációjában a Nagy Egyiptomi Múzeum megnyitó ünnepségén, ahol Abdel Fattah el-Sisi egyiptomi elnökkel folytattak tárgyalásokat.A megbeszélések fő témája a 4iG és a Telecom Egypt közös tengeralatti adatkábel-projektje volt, amely Egyiptomot Albániával kötné össze. A tervek szerint az új adatvonal Európát kapcsolná össze Kelet-Afrikával, Ázsiával és a Közel-Kelettel a Nyugat-Balkánon keresztül, és bővítené a térség adatkapacitásait.A felek további együttműködési lehetőségeket is vizsgáltak száloptikai hálózatok és adatközpontok fejlesztésében.
Sziasztok, ezek mind jó hírek! Ti mit szóltok az Nvidia-hoz? Ugye szeptemberben jelentették be hogy a 4ig a Nokia-t választotta partnernek. (A 4iG Csoport a Nokiát választotta stratégiai partnerének hálózatai
modernizálására és egységesítésére. A cél egy jövőbiztos, biztonságos és energia hatékony infrastruktúra kiépítése, amely támogatja a digitális
szolgáltatások és a mesterséges intelligencia fejlődését.) A héten jelentették be, hogy az Nvidia 1milliárd dollárt fektet be a Nokia-ba 6g fejlesztésre. Mellesleg ott van a Dell, T-Mobil stb. Szerintetek ez véletlen? Még egyszer ,ez nem befektetési tanács hanem kérdés.
Mennek tovább amcsiba, gondolom az mindenkinek egyértelmű, ha hadiipari egyezmény lesz abban nyakig benne lesz a 4ig. Trumpinak adnia kell valamit a barátjának, ha lemond a ruszki olajról, barátok közt ez már így megy, ha jól tudom. Kemény napok jönnek!
A rakéta készen áll,minden adott a további utazáshoz 5000 felé!Aki látta az Apolló 13-at,mikor megvolt a kilövés,már rég az űrben voltak,mikor az a kolléga akire gyanakodtak kanyarós,és kimaradt,nézett utánuk,azt a füst még ott terjengett a kilövő állvány körül!!Na az az arc Madrid!!Nekem ahányszor nézem,és meglátom a fejét,Madrid jut eszembe,az vág ilyen fejet szerintem!Annyi a különbség,hogy az az ember nem akart kimaradni,Madrid meg ki akart,azt most savanyú a szőlő!Szerintem Pompival naponta hivják egymást,azt 100 napból 95 nap emelkedik,akkor osszák hogy biztos esni fog,ha meg esik,akkor szerintem találkoznak is,és nem is mondom mire gyanakszok,hogy mit csinálnak együtt örömükben!😂
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.