Ebben az a szép, hogyha simán csak értékpapírt adsz el a tőzsdén árfolyamnyereséggel, akkor ellenőrzött tőkepiaci ügyletnek minősül és "csak" 15% szja-t fizetsz, ha TBSZ-en tartod és kiveszed, akkor viszont tartós befektetésből származó jövedelem lesz és fizethetsz 3 éven belül 15% szja-t + 13% szochót, 5 éven belül 10% szja-t + 8% szochót. :) Magyarul 5 éven belüli hozam kivét esetén nem érdemes TBSZ-re rakni.
Napi átlag 1950ft! Nagyon szép. Megint nagy forgalommal emelkedünk :D Azért a Telekom is 1878ft! Hol vannak a megmondóemberek, (jósok :D) akik 300ft-os Telekom árfolyamához viszonyították az akvizott cégeket és azt írogatták, hogy a 4IG dupla áron vásárol??? Ha a mostani Telekom árfolyamhoz nézzük, akkor még fél árnál is (kb.40%-ért) olcsóbban vásárolta fel a cégeket. Egyébként majd jövőre a negyedéves nyereségek után az ONEt is többre fogja árazni a piac. 1950ft és 152milla Azt hittem ma 1900ig lenéz az árfolyam, de így szebb :D
Ha 3 év után veszed ki, akkor 10 % szja és 8% eho fizetendő, azaz 18% összesen! Szóval ha 3 év után, de 5 év előtt, akkor szarabbul jár, mintha normál számlán van. 5 év után ez valóban 0%
3 év után már 10% az adó,nem 15%,viszont az egész számla nyeresége után meg kell fizetned,nem csak az után,amit kiveszel róla!Jól mondod!Meg 5 év nagy idő,azt is jól mondod!Ha mondjuk HTK van,és nem tudod zsebből megoldani,akkor csak annyit kell ilyen számlákra rakni,ami biztos nem fog kelleni!Elválik a gyerek azt az asszonynak ki kell fizesd a fél házat amit amúgy telibe te vettél,akkor lehet hozzá kell nyúlni,meg sose tudod mi jön be!millió dolog lehet!ésszel kell csinálni mindent,vagy sírás lesz a vége mindig!🤣
Én most a 4IG-t mindet átmozgattam az elmúlt 1 hétben. 5 évig terveim szerint erre a pénzre nem lesz szükségem. Mivel úgy tervezem még duplázni fog az árfolyam 3 év alatt, ezért jobb helyen van ott. Most befizetem az adót, amit eddig hozott, de többet nem szeretnék.
Tavaly óta változott az adó. Ha 3 év után veszed ki, akkor is bukó, ha csak kis részét akarod kivenni, egész bomlik, egész adózik. 5 év után jársz csak jól a TBSz-szel. 5 év rengeteg, akkor inkább az adó.
Szerintem amivel már nagyot nyert valaki 10X azt nem érdemes átkötni, mert ha a 15% adóval kevesebb értékben vesz, akkor az pont annyi mint amit majd később fizetni kell. Amin kis nyerő van azt érdemes átpörgetni. . Sok kicsi kihasználja, hogy 1900 felett van és nyomja az eladás gombot. Nehéz tartani a nyerő papírokat. 29-én jelentés. Bíztam, hogy addigra 1900nál leszünk, de talán a 2000et is átvisszük. Utána jöhet az őszi hírcunami és a 2500as szint bevétele. Persze addig hinta is lesz és páran leesnek a táltosról. 1950ft és 111milla
Nekem is van 620as még!De csak párezer darab!5 év alatt kimentettem mindent TBSZ-ekre!Amúgy 5-6 év sok idő,igaz 3 év után már 5%-ot ott is spórol az ember,ha ki kell vennie esetleg!
Igen, amit dec 31-ig fizetsz be az január 1-től ketyeg. Tavaly jártam így,, de inkább fizesd ki az adót most mint 3 év múlva :D. Plusz ha adót fizetsz nyerőben vagy ;).
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.