Valószínűsíthető Területek (Akvizíciós Téma) Bár a 2026-os év még a "konszolidációs" szakaszhoz tartozik, a vállalat korábbi stratégiája és a jelenlegi piaci trendek alapján, ha mégis sor kerülne egy stratégiai akvizícióra vagy üzletágfejlesztésre 2026-ban, az valószínűleg a következő területeken jelentkezne:
IT/Technológia (Lehetséges 5. Üzletág): A globális trendeknek megfelelően egy technológiai, digitalizációs vagy IT-szolgáltató terület lehetne az a hiányzó láncszem, amely képes lenne szinergiát teremteni az összes jelenlegi üzletággal (Energetika, Turizmus, Építőipar). Ez lehet a logikus irány egy ötödik, jövőorientált üzletág megnyitásához.
Energiatárolás/Fenntarthatóság (ESG): Az Energetikai szegmens továbbfejlesztéseként fókuszba kerülhetnek a fenntarthatósággal (ESG) kapcsolatos cégek. Ide tartozhatnak az akkumulátorgyártáshoz/tároláshoz kapcsolódó fejlesztő- vagy szolgáltató cégek, amik illeszkednek az OPUS TITÁSZ hálózati modernizációs tevékenységéhez.
Építőipari Szakvállalatok: A teljes építőipari vertikum lefedése érdekében további, speciális szakismerettel vagy regionális lefedettséggel rendelkező cégek beolvasztása valószínűsíthető, a hatékonyság és a megbízhatóság növelése érdekében.
Összefoglalva: A hivatalos stratégia szerint a nagy akvizíciós szakasz 2027-től indul, egy potenciális ötödik üzletág kiépítésével. A 2026-os év inkább a meglévő, jelenlegi négy pillér profitjának stabilizálására és a hatékonyság növelésére fókuszál.
Jó estét! MI a f...a...s...z van Veled, ez olyan mintha C-3PO diktálnál a hamis gulyás receptjét :) MInek ide tudás :) Amire kíváncsi vagyok azért, hogy jövőre mit fognak újabb üzletágként, akvizícióként megjelölni. Lehet, hogy Trump ad majd egy kicsi apanázst Globál átnevelő táborra :)
Te olyan fanatikus vagy,mint sok deltás.Ott is van jó pár ember,aki több 100 ezer részvénnyel ül benne sok éve,és várja a csodát.Sőtt veszi folyamatosan.A részvény meg csak folyamatosan esik,és esik.
Gyuri 4 kört mentem vele!Jó volt szép volt,nekem elég!!Nem azért írok negatív dolgot mert irigykedem!!30 év alatt van tapasztalatom az ilyen féle ARANYLÁZRÓL.Jászai még nálunk focizott mikor az opus 810-es csúcsot elérte.
A magam részéről nézve a szidás sehogy sem jön be :) A 4IG-t szidni ??? azt sem érdemes, remekül menetel és teremt árfolyamnyereséget minden befektetőnek aki realizál. Nekik innen is gratulálok, ennek ellenére nekem az OPUS kell :) Ezt választottam, ebben hiszek.
NEW OPUS GLOBAL