Én gödörben? Tévedsz én a fellegekben járok, csak azt nem értem, hogy egy ilyen elégedetlen, megkeseredett ember mint te miért nem keresett már magának egy másik országot, egy igazi demokrácia fellegvárát? Szerintem vakon vagy a világ dolgaival kapcsolatban de ezt nem bántásként írom, inkább sajnálatból.
nem! egyetlen szóval sem mondtam ilyet, hogy jó lenne, ha nem lenne Magyarországon tőkésosztály. véletlenül sem írtam ilyet én csak azt mondom, hogy a tőkésosztály tagjait nem biztos, hogy egyesével kellene kiválasztani és gazdaggá tenni...
az, hogy a tévedéseid javítgatom, illetve a rácáfolok a propaganda dumára, még nem jelenti azt, hogy mindent tudnék... ez sokkal inkább arra világít rá, hogy esetleg a te tudásod kellene bővíteni Az, hogy te az eredeti tőkefelhalmozást összemosod a II. VH utáni Magyarországgal, az - már megbocsáss - nem engem minősít!
Tehát szerinted az a jó, ha nincs Magyarországon tőkés osztály, és ezáltal a nyugati multik játszótere lennénk? Meghagyva a demokrácia látszatát, néha kicsit jobbra utána balra pofozva. Ne legyenek illuzióid, de balliberális oldalon pont ez a cél. Egy gyökértelen embermassza, hit és hagyományok nélkül, amit úgy lehet irányítani ahogy éppen tetszik olyan hangzatos lózungok mögé rejtve mint önmegvalósítás, elfogadás, jogállamiság etc. Pont a minap írta le valaki itt a fórumon, hogy nekünk nincs 100-200 évünk, egy tőkés osztályt kialakitani, amit a kommunisták legyalultak az 50es években.
ellenkeznék... pont a hiányos történelmi ismereteket vagyok kénytelen satírozgatni... de mivel nekem közel 30 éve már a történelem, azon belül a második világháború az egyik kedvenc témám, és gazd.-törit is tanultam jópár éven keresztül, így nem esik nehezemre segíteni azoknak, akik valamit nem tudnak, vagy tévesen tudják! Historia est Magistra Vitae!
Csak ismételni tudom magam, húha!!! Na figyelj, segítek picit, mert úgy látom, hogy gazdaság-történelmi ismereteid kissé hiányosak! az eredeti tőkefelhalmozás korszakát a 16. századtól datáljuk, és a 18.századi ipari forradalommal együtt a gazdaságtörténelem a 19. századra, 20 század elejére teszi a korszak végét!!! Az általad említett időszaknak, tehát 1945 után, köze sincs az eredeti tőkefelhalmozáshoz! Na, hogy ezt most tisztáztuk, nézzünk rá a kommunista Magyarország utáni időszakra... Maximálisan egyetértek, hogy az egykori kommunista káderektől kezdve az összes besúgóig mindenkit el kellett volna számoltatni már az elmúlt 35 évben ( ahogy azt megtették a csehek, lengyelek) De van egy kis bökkenő... ezt nem tette meg egyik kormányzó párt sem az elmúlt 35 évben... se az mdf, se a fidesz, se az mszp-szdsz... sőt, valami furcsa oknál fogva az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát is folyton leszavazza a Fidesz-Kdnp... Na, hogy ezt is tisztáztuk, hogy a kommunista rezsim szereplői elszámoltatása hovatovább 35 éve nem történt meg, kérdezlek téged, hogy mit is akarsz mondani?????
Az eredeti tőkefelhalomzás korszakát nálunk az orosz megszállás és a kommunista rendszer gyakorlatilag resetelte illetve az elvtársak kezébe került a megmarad vagyon nagy része de őket valamiért meg sem említetted, pedig tőlük is lenne mit visszavenni.
ez valóban nem bolsevik találkahely, hiszen a bolsevikok tagadták a magánvagyon felhalmozás minden formáját, tehát a mezei tőzsdézést is!kenyeres... mi lenne, ha egyszer és valahára megtanulnád, hogy mit is jelent a bolsevik kifejezés... hogy lásd, milyen nagylelkű vagyok, megkíméllek még a google keresés fáradságos munkájától is: A bolsevik kifejezés az orosz bolshinstvo szóból ered, amely „többséget” jelent. Eredetileg az Oroszországi Szociáldemokrata Munkáspárt 1903-as kettészakadásakor Lenin radikálisabb, forradalmi marxista irányzatot követő csoportját jelölte, amely többségbe került a mérsékeltebb mensevikekkel szemben. A bolsevikok célja a proletárdiktatúra létrehozása és a kommunista társadalom megvalósítása volt. Az 1917-es októberi forradalom során Lenin vezetésével átvették a hatalmat Oroszországban, és később megalapították a Szovjetunió Kommunista Pártját Hajrá Opus
NEW OPUS GLOBAL