Ez a tőzsde :) Oatly miért esett be 30-ról 0,62-re? Nio miért esett be 60ról 8-ra? Beyond Meat hogy esett 240ről 8-ra? Piaci folyamatok... senkinek a fejéhez nem tartottak pisztolyt, hogy egy légvárat bárki is megvegyen...
Nagyságrendileg elolvasgattam a mai "elemzéseket" Van egy, amit még senki nem nézett/írt: Okt.3-tól, ha hétfő 360, kedd 380, akkor az egy irdatlan fülescsésze 420-ig. Ráadásul kb 10 napos a formáció, ami itt elég hosszú időnek mondható, ebben a csapkodásban! És hogy egyből meg is trollkodjam magam --> ennek 50% az esélye!
Ezt egy kicsit tegyük tisztába, mielőtt elkezdenénk a lovon fordítva ülve spekulálni.. A Tigáz Zrt. 7éve nem végez gázértékesítési tevékenységet, amikor is az akkori olasz tulajdonos eladta (szabadpiac), illetve visszaadta (lakosság) az erre vonatkozó engedélyét. A lakosság esetében az "örökös" a Főgáz lett, amit először átneveztek NKM-nek, majd megvetették az MVM-mel. Ma Magyarországon minden egyetemes szolgáltatásban gázt vételező lakos az MVM-től kapja a gázszámláját, amely tartalmaz rendszerhasználati díjat is. Ennek a díjnak a nagyobb része kerül az elosztóhoz, vagyis a Tigázhoz. Jogszabály állapítja meg, hogy mi egy elosztó (pl. TIGÁZ) elismert költsége, ezt az MVM direktben fizeti a Tigáznak. Ha ez az elismert költség nagyobb, mint amit rendszerhasználati díjként az MVM "eladhat" a lakosság felé, akkor az állam kompenzálhatja az MVM-et. Ugyanez a helyzet a gázmolekulával kapcsolatban: ha magasabb a gáz beszerzési ára, mint amennyiért az MVM eladhatja a lakossági rögzített árakon, akkor a rezsivédelmi alapból kompenzálhatja az állam az MVM-et. De sosem az Opus Tigázt direktben! Tehát "papíron" nincs ok-okozati kapcsolat az MVM-re vonatkozó hírek, és az Opus àrfolyama között; de ezt nyilván a politikai összefonódások és háttéralkuk jelentősen torzítják, megfejelve a közhiedelemben meglévő Opus Energetika = MVM téveszmével, és az erre a logikàra rájátszó spekákkal..
Smúgy hidd el sokaknak az a baja hogy egy-két ember most adja veszi,de miért ne,nézd csak meg a hétfő keddet,mi is volt? Na ugye,80.000db-nàl màr nem rossz ,és vannak akik itt jòval nagyobb pakkokkal nyomatjàk 👍és mégegyszer mondom,azért én nyitott szemmel jàrnék a helyedben hogy kiben hiszek,kinek a tanàcsàra tolod itt be a sajàt pénzedet
Nincs se marjé,se bizonytalansàg,ha bizonytalan az ember,akkor igazàban magàban nem hisz,ha magadba nem bízol,akkor ne vàgj bele ilyen dolgokba mint pl tőzsde
Teljesen nyugodt vagyok Pali,elhiheted nekem,ugyan olyan magabiztosan adom el,mint ahogy mondtam hogy kb 100plesz...20-30 Ft esêseknél 80-90.000db pakkal/pakokkal azért lehet szépen keresni ha időben dobos,és veszed vissza
Nem az a gond hogy eladod, hanem te magadról felépítettél egy képet....s most ez a majré bizonytalankodás, túlzott óvatossg nem illik abba bele..Persze lehet ez az igazi éned, az meg volt kamus..
Törölt felhasználó2023. 10. 13. 21:04
igen csak itt van aki adja a nagy profit,aztán bepiszkit, mert opus esik 350 ig...1000 ig vrja de lövése nincs hogy 400 ig hogy fog eljutnia dolog...
NEW OPUS GLOBAL