Ebben is azt magyarázzák, hoyg a CEE régióban, ahol az AW müködik, milyen jól teljesít, 8%-os a növekedés az újautó piacon. Igen, én is ezért vettem pl. AW-t, mert erre számítottam. A kérdés az, hogy egy növekvö piacon hogyan tud az AW akvizíciók mellett is visszaesést produkálni. Ez 1/1 a management alkalmatlanságát mutatja.
A Concorde Értékpapír Zrt. rontott az AutoWallis Nyrt. értékelésén, az ajánlást VÉTELRŐL SEMLEGESRE (Neutral) minősítette vissza, míg a 12 hónapos célárat 180 forintról 154 forintra csökkentette. Az elemzés rávilágít, hogy a gyenge első féléves (H1) teljesítmény és a forint erősödése miatt veszélybe kerültek a vállalat középtávú (2028-as) stratégiai céljai. [1]
Az autópiac köszöni, jól van. Ellenben az AW vezetése nemhogy profitálni nem tud ebböl, hanem ezzel ellentétesen elpárologtatta a nyereségességet. Pedig a logika pont fordítva lett volna: minél nagyobb az értékesítés, annál költséghatékonyabb.
Nem neztem még a számokat de folynak a fit-out-ok...Liberty után a többi is az egységes imidzsre...ez nem kis pénz lehetett, de a wallis csoporton belul maradt.....
bármi lehet, sok veszteséges papír száguld idönként, itt meg ugye még van kis nyereség is. Ugyanakkor nagy totálban az látszik, hogy a management az elmúlt 3 évben a Wigo-n kívül kizárólag szar üzleteket kötött és közben még a költségeket sem tudta kontroll alatt tartani. Röhej, hogy az árbevétel dupla, mint 2023-ban, a nyereség meg töredéke.
AutoWallis Nyrt+topic