Nem is értem, hogy a reklámon kívül milyen hatással lenne a felezés. A nagyobb cégek csak gyűjtögetik a bitcoint, nem dobják piacra. Ezzel hiányt generálnak a piacon. Ennek ellenére bőségesen van kereskedni való bitcoin, az ára csak akkor mozdul, ha egy egy coinbáró beüt egy magasabb, vagy alacsonyabb árat a robotjainak. Ezért van az, hogy a semmire egyszer csak ugrik egy ezrest, aztán azt tartja. Azt meg el sem tudom képzelni, hogy valaki fizetne vele. Elég drága mulatság, meg macerás lehet keresgetni az elfogadó helyeket.
Miért? Az etf-et ingyen fogják osztogatni? A garázstőzsdék működnek így. Szépen összedobtak egy-két saját coint, aztán azt osztogatták. A robotokkal meg szépen felverték az árát, közben semmi fedezet nem volt mögöttük. A coinpiacon teljesen elfogadott a wash trading, a robotok határozzák meg az árat. Annyira átlátható, hogy az FTX-nél több 10 milliárdot loptak el a számlákról és az ezernyi coinelemző semmit nem vett észre. Szerintem ha megpiszkálnák a többi cointőzsdét, ott is hasonló a helyzet. Például a COIN mélyen veszteséges. Mivel a tőzsdén vannak, már nehezebb manipulálni a könyvelést. Bezzeg a crypto. com, bőséges kerettel rendelkezik, hogy a legdrágább cirkuszt (forma-1 -et) finanszírozza. Természetesen ha valaki bele akarna kukkantani a könyvelésükbe, már szaladnak is más adóparadicsomba.
A zsidó üzletes mindig panaszkodott, hogy hogy olcsón adja áruját, hogy mindenre ráfizet. Mikor kérdezték, hogy akkor miből él, hát hétvégén zárva vagyok. A RIOT coinbányászcég is így van. A bitcoin bányászat mélyen veszteséges, így azon keres, hogy jó sokáig leáll(t) a bányászattal. Az így megspórolt áramot meg eladja és abból vesz BTC-t, amit aztán sajátként elad. Ezzel sikerült az EPS-t feltornáznia -1,66 ra. :-)
Egyre kisebb a felezés hatása, alapvetöen egyetértek amit mondasz. A könnyű pénz hajtotta eddig a btct. Azonban ha lesz etf, akkor ott giga mennyiségű pénz szakadhat a btc piacra. Elég ha 1-2 nyugdíjalap vesz belőle 1% nyit a portfoliójába.
Ha hiszünk abban az elméletben miszerint a crypto piac, és ezen belül a BTC arra épül, hogy a 2009 óta tartó monetáris kísérlet során létrejövő extra likviditás egy részét kvázi egy szivacsként magába szívja, akkor a következő felezés nem biztos, hogy ugyanúgy fog kifutni, mint az eddigiek. Ha visszanézed a legutolsó, 2018-as FED szigorítás (likviditás kivonás), akkor ott is volt egy 19300 -> 3200 BTCUSD zuhanás, mielőtt Powell-ék nyomtak egy hátraarcot 2019-ben. Most szintén szigorítás van, az eddigieknél jóval nagyobb mértékű ráadásul, és a következő BTC felezésig nagy valószínűséggel így is fog maradni.
BTC nagyon egyetertek, hogy igen keves jo helyre lehet a penzt tenni a kovetkezo 1-2 evben ahhoz, hogy megmaradjon egeszsegben, es meg pozitiv hozama is legyen. A US treasury vagy a CD eleg jonak latszik az 5% hozammal. A BTC egy honappal ezelotti chartjan teljesen bizonytalannak lattam, hogy melyik utat kovetheti? . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230915v03x1ahwq.jpeg . Most nekem is ugy tunik, BTC kozeledik egy kritikus szinthez, es ha 33k fole at tud torni, az bullos signal lenne. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20231022v02xszlnx.jpeg
Ha a tőzsde hosszútávon 8%-ot hoz, akkor 5% kötvényre igen barátságos. Bármikor eladhatod, a nehezebb része, hogy el kell találni mikor érdemes részvénybe (vissza)menni.
Srácok, azért az ilyen-olyan cégek mellett sztem érdemes btcn tartani a szemeteket. A részvénypiac sztem egy nagy lejtmenet előtt áll, btcre is várna. Azonban ha elfogadják az etfeket itt brutál árfolyam lesz. Szóval nem árt ugrásra készen várni akit érdekel a téma.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.