Ha lesz a tavalyihoz hasonló osztalék, akkor az önmagában is elég a jelenlegi árfolyamhoz. Ha csak 15 forint, akkor is megmutatta a cég, hogy jövőre 60 forint osztalékot is tudhat, ha akar. ( Minden évben nem lehet ugyanazt eljátszani.) Akkor a várakozás épül be az árba...
Az olasz állomány jelentős részén, 1372 szerződés esetében, összesen 319,2 millió euró összesített szerződéses limit erejéig a leányvállalat vélt viszontbiztosítási szerződéssel rendelkezett 2015 augusztusa óta az Africa Re-vel, amelyről 2019 szeptember végén az Africa Re megerősítette, hogy hamisítvány. A szerződés megkötésében résztvevő viszontbiztosítási alkuszok felelősségre vonását az Emabit megkezdte, a csalás kapcsán feljelentést tett.
Q3-as Wabi befektetői prezentációban van egy ilyen: '2025 Q1 - Waberer’s kommunikáció biztosítói portfólió stratégiáról' ez ugye a Gránitról és a Postáról szól. Meglepne amúgy, ha a CIG-el összebútoroznának, a Wabi(Posta+Gránit) önállóan elég nagy lesz ahhoz, hogy felérjen a közepes biztosítókhoz (100 milliárd körüli díjbevétel, az Uniqa és az NN szintjét hozzák), és együtt a CIG-el is csak a 4-5. hely lenne meg (160 milliárdos díjbevétel együtt a Posta, Gránit, CIG).
Szerintem pont azért a Waberersnek adták a Posta Biztosítót, hogy ne csak egy nemzeti bajnok legyen ezen a téren, hanem a CIG-gel együtt kettő. Ezért nem tervezik összevonni.
Korábban írtam erről a fránya egyszeri tételről (szinte minden évben van és én már kb. 10 éve követem), de nem az olasz melóra gondoltam, azt év közben is elkezdték tőkésíteni ezért. Ha az osztalékból fedezik, akkor miért kell az alkusz 4 milliárdja, ezt nem értem... Ez az olasz meló (úgy tudom, de lehet nem pontos, hogy egy olasz szerencsejáték céggel kötötték, valami bagatel dologra brutál felárral, mintha most egy tojást 1000 Ft-ért vennél) egyébként egyértelműen csalás az egész, amiben jelentősen benne voltak az akkori CIG vezérek is. Szigorúan szerintem...
Mi a véleményetek arról a lehetőségről,hogy nemzeti összevont Gránit biztosító lesz(wab,cig,posta) a vejkónak és akkor a ciget kivezetik esetleg vmi nevetséges árat ajánlva a kicsiknek.Erikre persze egyedit.
CIGPANNONIA kitartók